
Heel eerlijk, ik had nog nooit eerder een curry gemaakt, maar na mijn vakantie in Marokko was ik een beetje verslaafd aan linzen, kikkererwten en ga zo maar door. Daarom zocht ik een recept met linzen op en zo kwam ik bij een linzen curry uit! En echt, dit moet je proberen, want het is super simpel om te maken, je hebt maar één pan nodig en het staat zo op tafel. Lees snel verder hoe je dit heerlijke recept in een mum van tijd op tafel zet.
Een snel en gezond recept voor linzen curry
Lekker eten hoeft echt niet altijd lang te duren, binnen een handomdraai heb je ook een heerlijke smaakvolle maaltijd op tafel staan. Ik vind het ideaal om zo’n snelle maaltijd op tafel te zetten waar je ook maar één pan voor nodig hebt. De portie die ik maak is genoeg voor 4 personen, dus met z’n tweeën heb je hier ook nog twee dagen plezier van, want je kunt het perfect een paar dagen in de koelkast bewaren of zelfs invriezen. Het gerecht maak ik af met een lekker stuk naanbrood die je in de saus kunt dippen en voor wat meer bite.
Kruiden en smaakmakers in de linzen curry
Voor de linzen curry zitten best wat kruiden die je misschien niet standaard in huis hebt, maar deze ingredienten kun je gelukkig allemaal gemakkelijk in de supermarkt kopen. Voor de curry pasta gebruik ik de Patak’s Mild curry paste en de garam masala vind je van verschillende merken in het kruidenschap. De mix van kokosmelk, kaneel en kurkuma maken het feestje helemaal compleet. Let wel op dat de linzen curry een klein beetje pittig is door de milde curry pasta, daar moet je wel van houden. Hou je van pittig eten, doe er dan meest curry pasta bij. Is het gerecht je te pittig? Doe dan zuiniger aan met de curry pasta.
Vegetarische linzen curry of met kip?
Deze linzen curry is geschikt voor de vegetariërs onder ons, maar hou je toch van een stukje vlees bij je maaltijd? Dan kun je zeker vlees toevoegen, ik koos hier voor kip. Maar heel eerlijk, voor de bite voegt het iets toe, maar voor de smaak niet echt. De volgende keer zou ik de linzen curry dus zonder vlees of kip bereiden. Wil je hem wat zoutiger maken met bite en toch vegetarisch? Dan kun je ook halloumi aan de curry toevoegen.

Linzen curry
Ingrediënten
- 400 gram linzen uitgelekt gewicht
- 500 gram cherrytomaatjes
- 2 paprikas
- 1 ui
- 125 gram champignons
- 300 gram kipfilet optioneel (zonder kan prima)
- 2 tenen knoflook
- 200 milliliter kokosmelk
- 1 theelepel gehakte gember
- 1 eetlepel garam masala
- 1 eetlepel curry pasta mild van het merk Patak's
- 1 theelepel kaneel
- 0,5 theelepel kurkuma
- 4 naanbroodjes
Instructies
- Snij de kipfilet in grove stukken en bak deze gaar in een grote wokpan aan met wat olie en peper en zout.
- Ondertussen snij je de tomaatjes, ui, paprika, champignons en knoflook in stukken en bak je ook mee.
- Wanneer de groentes ongeveer 5 minuten hebben meegebakken voeg je de uitgelekte linzen toe.
- Schenk eerst de kokosmelk in de pan en voeg dan alle kruiden toe, de gember, garam masala, kaneel, kurkuma en de curry pasta.
- Roer dit allemaal goed door elkaar en laat nog 5 minuten pruttelen. Bak ondertussen de naanbroodjes af in de oven en serveer deze met de linzen curry.

2 reacties
Super simpel om te maken, was een succes!
simpele en hele lekkere curry.