Smile, and the world smiles back to you!

Ik kwam ineens deze foto van mezelf tegen op hyves, met als naam Smile, and the world smiles back to you. Wat heel lang een favoriete quote van mij was. Deze foto komt uit de periode dat mijn moeder heel ziek is geweest (leukemie, bloed kanker). In deze periode heb ik het heel zwaar gehad en heb er een behoorlijke klap van gehad, waar ik dankzij mijn geweldige vrienden nu weer behoorlijk bovenop ben. In deze periode vond ik het moeilijk om te lachen, wat eigenlijk zó ontzettend belangrijk is. Juist in dit soort periodes, want lachen is een geweldige afleiding. Eigenlijk lach ik veelste weinig, ik lach veel maar kan altijd meer, ik ben ook echt een persoon die sip in een hoekje zit en dan alles negatief ziet. En dat moet ik écht niet meer doen, want de wereld is toch veel mooier met een lach en plezier?

Dit is niet echt een bijzonder artikel, maar ik wou gewoon eventjes laten weten dat lachen en plezier hebben echt een enorme drive kan zijn om jezelf door een dip heen te slepen. Dankzij mijn geweldige vrienden heb ik gelachen en plezier gehad en mijn gedachten niet continu bij mijn zorgen gehad. Ik wil gewoon aan alle mensen meegeven dat een lach zoveel kan doen en je écht zoveel beter kan voelen. Een lach overwint alles! En als jij lacht, lacht de wereld terug! Dit is allemaal heel rommelig geschreven, maar het lucht me wel een stukje op, ik weet niet waarom? Eigenlijk vind ik het stiekem wel een hele mooie foto van mezelf, haha.

Gelukkig gaat nu alles goed met me en met mama! Steeds meer kom ik over mijn ‘angsten’ heen en dat voelt echt goed en dat had ik nooit zonder mijn lieve vrienden gekund! Ze zijn geweldig!

Dit vind je misschien ook leuk

13 reacties

 • Reply
  Kelly
  29 mei 2011 at 09:32

  Mooi stuk! Zulke dingen zou ik wel vaker willen zien op je blog.

 • Reply
  Ilona
  29 mei 2011 at 10:11

  Awh, rankie ik krijg er tranen van in me ogen.

 • Reply
  Sabine
  29 mei 2011 at 11:06

  Wat een prachtige foto :) En wat fijn dat het weer goed gaat met je mamma.

 • Reply
  fran
  29 mei 2011 at 11:40

  your totally right girl !

 • Reply
  Silva
  29 mei 2011 at 15:04

  Aw, je hebt helemaal gelijk! Ik vind het ook zo’n mooie foto! Ben blij dat het goed met je moder gaat, en met jou natuurlijk :D

 • Reply
  LottedeJ
  29 mei 2011 at 16:20

  Whoaaa, wat een mooie foto van jou zeg! Wat erg dat je moeder zo ziek was, maar gelukkig gaat het nu weer goed met je moeder. Fijn om te horen. En je hebt heeeelemaal gelijk wat betreft het lachen!

 • Reply
  Resy
  29 mei 2011 at 16:21

  Heel mooi stuk! En die foto is echt heel mooi

 • Reply
  DalaLuz
  29 mei 2011 at 18:54

  Ik lach naar je terug :smile: Maar huilen mag soms ook hoor, het kan zelfs heel goed tegelijkertijd… Humor maakt het leven idd echt zoveel lichter, luchtiger, werkbaarder! Het heeft me al door aardig wat dingen heengesleept, pfoei! En wat fijn dat het nu zo goed met je moeder en met jou gaat. En het is inderdaad een prachtige foto!

 • Reply
  Marijke
  29 mei 2011 at 19:33

  Mooi geschreven! Ik begrijp je.. Bij mijn papa ontdekte ze zo’n 2 jaar geleden ook kanker en die periode heb ik ook niet ‘geleefd’. Gelukkig gaat nu alles heel goed met hem! Ja, dat is ook m’n favo quote! Mooie foto van je!

 • Reply
  Evelien
  29 mei 2011 at 21:56

  Mooi stukje, mooie foto & je hebt helemaal gelijk! ♥

 • Reply
  veerleee
  29 mei 2011 at 21:58

  echt een hele mooie foto, en natuurlijk ook een leuk en mooi artikel, moet je echt vaker doen!

 • Reply
  Joyce
  29 mei 2011 at 22:17

  Prachtige foto van je meisje, mag je heel erg trots op zijn! Ik weet zeker dat je moeder dat ook is, aangezien je toch bent blijven lachen ondanks de pijn.

 • Reply
  Divaofgeneva
  29 mei 2011 at 23:14

  Wat een super mooie foto meis! Je moet echt vaker lachen hoor, dat is zo’n heerlijk gevoel. Tuurlijk zijn er altijd moeilijke momenten, waarop het lachen even niet gaat.

 • Laat een reactie achter