Zoeken
Sluit dit zoekvak.

SkinDNA – een huidanalyse door jouw DNA te testen

SkinDNA – een huidanalyse door jouw DNA te testen

Begin dit jaar werd mij de vraag gesteld of ik het interessant zou vinden mijn huid te analyseren door middel van een DNA test. Nou, dat vond ik zeker interessant, want ik was heel erg benieuwd wat daar uit zou komen. Ik kreeg van SkinDNA een test kit thuis gestuurd en ging er mee aan de slag. Afgelopen week kreeg ik mijn uitslag en was reuze benieuwd. Ik vertel jullie graag over de test en mijn resultaten!

SkinDNA – een huidanalyse door jouw DNA te testen

Wat is SkinDNA eigenlijk?

SkinDNA wil huidverzorging naar een nieuw niveau tillen. De wetenschap achter de DNA tests geeft namelijk diepgaande inzichten in de samenstelling, conditie en werking van iedere, unieke huid. Iedere huid heeft natuurlijk een eigen verhaal en dat moet vertelt en onderzocht worden. Dat vond ook de Australische oprichter Stefan Mazy. Na jarenlang in de beauty industrie te hebben gewerkt, valt hem op dat mensen steeds weer hetzelfde probleem ervaren, namelijk dat de producten niet al hun huidbehoeften aanpakken. De meeste mensen begrijpen niet waarom de huid niet of juist heftig reageert op verzorgingsproducten en raken daarbij het spoor bijster als zij op zoek zijn naar de geschikte producten voor hun huid. Na veel onderzoeken komt Stefan erachter dat de DNA van mensen een goede voorspeller is in de manier waarop en mate waarin de huid verouderd.

Deze test geeft je uiteindelijk inzicht op de volgende 5 punten:

 1. Stevigheid & Elasticiteit
 2. Rimpelvorming
 3. Zonschade & Pigmentatie
 4. Vrije radicalen schade
 5. Sensitiviteit & Ontstekingsvorming

SkinDNA – een huidanalyse door jouw DNA te testen

In de test kit zit onder andere een vragenlijst die je moet invullen en een staafje voor speeksel op te nemen van je wangzak. Ook krijg je een enveloppe waar je het uitstrijkje naar toe kunt sturen. Vervolgens wordt het naar Australië verstuurd en je DNA onderzocht. Bij mij duurde het iets minder dan 2 maanden voordat ik uitslag had.

SkinDNA – een huidanalyse door jouw DNA te testen

SkinDNA – een huidanalyse door jouw DNA te testen

Bijgeleverd zit dus een vragenlijst (in het Engels) dat je moet invullen en mee moet sturen met het uitstrijkje. Er worden dingen over je uiterlijk gevraagd, maar ook van je afkomst en dergelijke. Het scheelt dat je snel klaar bent met invullen en het geen hogere wiskunde is.

SkinDNA – een huidanalyse door jouw DNA te testen

SkinDNA – een huidanalyse door jouw DNA te testen

SkinDNA – een huidanalyse door jouw DNA te testen

Op de verpakking wordt ook duidelijk uitgelegd hoe je het beste een uitstijkje kunt maken. Bijgeleverd zit ook een handig zakje waar je het watje in kunt doen. Ik stuur het zakje meteen op met de vragenlijst en vanaf dan is het afwachten. De uitslag krijg je dan in een uitgebreid verslag terug gemaild. Dit heeft bij mij dus iets minder dan twee maand geduurd.

SkinDNA – een huidanalyse door jouw DNA te testen

En dit is een voorbeeldpagina van het verslag. Het eerste wat mij opvalt is dat het in het Nederlands is, dat had ik niet verwacht! Ik vind het fijn dat het in het Nederlands is omdat er best wat inhoudelijke informatie in staat en mijn Engels niet altijd te best is. Dit is mijn samenvatting en mijn hele verslag bestaat uit 10 volledige pagina’s met veel informatie. Hier zie je ook mijn scores op de verschillende punten die ik hierboven al benoemde met een persoonlijke samenvatting. Ik vind het echt heel interessant om te lezen!

SkinDNA – een huidanalyse door jouw DNA te testen

Vooral de persoonlijke uitgebreide pagina’s vind ik super interessant. Alles wordt heel duidelijk uitgelegd wat het is en wat het doet, zo krijg je meteen een goed beeld van je huid en wat het allemaal nodig heeft. Ook vind je aan de rechterkant effectieve ingrediënten waar jij persoonlijk op kunt gaan letten. Ik heb dus vooral baat bij onder andere hyaluronzuur, Vitamine E en dergelijke. Maar ik kan ook op mijn voeding letten met eiwitten, Vitamine C + E en ga zo maar door.

SkinDNA – een huidanalyse door jouw DNA te testen

Ik vond het echt super interessant om een huidanalyse te doen door middel van een DNA test. Ik heb een veel beter beeld van mijn huid gekregen en wat het nodig heeft om gezond te blijven en ook wat juist niet. Alleen ik schrok wel even van de prijs, ik had dit gekregen dus had niet naar de prijs gekeken en het bleek € 289,- wat ik best veel geld vind. Maar aan de andere kant moet jouw DNA onderzocht worden aan de andere kant van de wereld en krijg je een uitgebreid verslag dat op maat gemaakt is, dat kost natuurlijk ook wat. Ben je nou ook benieuwd geworden naar SkinDNA? Dan kun je een test kit bestellen via hun website.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

12 reacties

 1. Ik ben argwanend. Vind de informatie (die je deelt iig) vooral heel algemeen en weinig inhoudelijk. Wetenschappelijk onderbouwd??
  Persoonlijk denk ik dat je je DNA (meest intieme informatie) geruild hebt voor gebakken lucht en er nog geld op toegelegd hebt ook. Zou het niemand aanraden.

  1. Ik ben het met Astrid eens, ik het artikel matig onderbouwd en lees vooral super interssant, intressant, erg interssant met andere woorden interssant dus?. Daarbij vraag ik mij af wat gebeurd er met mijn DNA? Gezien DNA een bijzonder persoonsgegevens is moet dit op discrete wijze vernietigend worden, heb jij enig zicht op of en hoe dit gebeurd?

   1. Als je de site goed leest zie je dat de gegevens gebruikt worden voor onderzoek. Met de DNA-gegevens van de mensen die hun DNA opsturen en de enquete die ingevuld wordt, kunnen ze zoeken naar nog onbekende plekken in het DNA die zorgen voor bijvoorbeeld; het snel verbranden van je huid, maar ook gelinkt kunnen worden aan bijvoorbeeld je etniciteit. Ik kan het niet controleren omdat de privacy policy pagina van de site het niet doet, maar ik verwacht dat ze deze gegevens ook doorverkopen aan andere bedrijven. Veel bedrijven die DNA-tests aanbieden, verdienen op deze manier bakken met geld met het DNA van hun klanten.

 2. Tja op basis van de vragenlijst kun je natuurlijk al een behoorlijk gedetailleerd profiel maken op basis van leeftijd, roken, zonnen etc. Nee sorry niet heel overtuigend dit….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *