Sisley Phyto-poudre Libre

Sisley Phyto-poudre Libre

Het merk Sisley blijft voor mij toch wel speciaal. Het is een merk met een hogere prijs klasse maar heeft wel ontzettend goede en fijne producten. Elke keer merk ik toch wel weer dat deze producten boven gemiddeld prettig zijn. Vandaag laat ik jullie het luxe klinkende Phyto-poudre Libre zien, een poeder die voor een stralende, fluweelzachte, matterende en egale teint zorgt.

Sisley Phyto-poudre Libre

Sisley is zo een merk dat er uitzonderlijk luxe uit ziet. Het is natuurlijk ook een echt luxe merk met een flink prijskaartje, maar dat straalt het ook zeker uit. De Franse namen zetten dat kracht bij. Phyto-Poudre Libre, dat klinkt toch alleen al chique?

Sisley Phyto-poudre Libre

Het product en de werking zijn alleen vrij simpel. Het is een los poeder dat er in vier verschillende kleuren die die je gezicht moeten laten stralen, fluweel zacht aan moet laten voelen, het moet matteren en een het geeft een egale teint. Dat mede door het extract van hibiscusbloem en kaasjeskruid dat het gezicht hydrateerd.

Sisley Phyto-poudre Libre

Op de achterkant van het doosje vinden we een uitgebreide ingredientenlijst die er prima uit ziet. Wel zit er parfum in het product en dat ruik je ook wel terug. Maar persoonlijk vind ik het erg luxe dat het poeder zo lekker ruikt (een beetje naar rozen).

Sisley Phyto-poudre Libre

Sisley Phyto-poudre Libre

Voor het doosje is een elegante maar toch sobere vormgeving gekozen, omdat dat goed bij het merk past. Ik vind het een mooi doosje, simpel maar toch chique. Het doosje is ook heel handzaam waardoor je het gemakkelijk mee kan nemen of gewoon voor thuis natuurlijk. Het materiaal is een stuk steviger en luxer dan bijvoorbeeld een doosje van de drogisterij, daaraan merk je wel meteen dat je een luxe product in handen hebt.

Sisley Phyto-poudre Libre

Zoals ik al zei is de poeder er in vier verschillende kleuren met allemaal een verschillende werking. Eigenlijk hebben alle kleuren een vrijwel transparante dekking en smelten zich samen met de huid voor een ideale teint. Ik heb zelf de kleur 3 Rose Orient, maar er zijn er dus nog drie:

 • o1 – Irisée, uitzonderlijk transparant, legt een lichte, iriserende sluier over de huid voor een prachtige uitstraling.
 • 02 – Mate, transparant en discreet, matteert en sublimeert de huidstructuur voor een mooie, natuurlijke uitstraling.
 • 03 – Rose Orient, lichtroze, deze heldere tint geeft direct een gezonde gloed.
 • 04 – Sable, ideaal voor de donkere huid of om de teint op subtiele wijze een warme gloed te geven.

Sisley Phyto-poudre Libre

Sisley Phyto-poudre Libre

Als we het doosje open maken vinden we een luxe sponsje in het doosje en een handig spiegeltje in het dekseltje die je eventueel onderweg kan gebruiken om je make-up mee bij te poederen. Mijn ervaring leert alleen wel dat het spiegeltje met dit soort producten na een paar keer gebruiken bijna onbruikbaar is door het aantal stof en poeder wat er op blijft hangen. Het sponsje is echt ontzettend zacht en voelt heel prettig aan op de huid, maar toch heeft een poederkwast mijn voorkeur. Wel laat ik het sponsje als een soort deksel in de verpakking zitten zodat het poeder niet overal heen gaat.

Sisley Phyto-poudre Libre

Phyto-Poudre Libre is een verzorgende formule met een textuur, die ontzettend luchtig en zacht is voor de huid. De microtextuur van Phyto-Poudre Libre is fijn en zuiver. Het versmelt met de huid voor een stralende, fluweelzachte en gematteerde teint en heeft een lang houdende werking. Het product voorkomt uitdrogen van de huid dankzij de verzorgende werkstoffen van plantaardige oorsprong. De formule is verrijkt met extract van hibiscusbloem en kaasjeskruid en zorgt ervoor dat de huid de hele dag gehydrateerd is en comfortabel aanvoelt. De formule bevat ook lindebloesemextract en vitamine E-acetaat, die bekend staan om hun beschermende werking tegen vrije radicalen.

Sisley Phyto-poudre Libre

Je kunt het product op zichzelf gebruiken voor een subtiel dekkend effect met alle werkingen van hierboven, maar je kan het product over je dagelijkse make-up aanbrengen om de houdbaarheid te verlengen. Zelf vind ik het prettig het product over de rest van mijn gezichtsmake-up aan te brengen voor een mooier effect.Ik merk dat mijn huid minder glanst, er ontzettend mooi uitziet en vooral heel erg lekker aanvoelt. De huid is echt zijdezacht en blijft mooi matte gedurende de eerste uren. Helaas ga ik aan het eind van de dag wel iets glimmen maar daar heb ik toch altijd last van. En de geur, die is echt heerlijk, wat een luxe als je dit product aanbrengt. Alsof engeltjes je wangen strelen.

Sisley Phyto-poudre Libre

Eigenlijk is het niet een heel bijzonder poeder, op het eerste gezicht. Maar deze poeder is wel magisch, tijdens het dippen van je kwast in het doosje al. Er komt een heerlijke geur vrij en de poeder voelt echt anders dan alle andere poeders die ik ooit eerder heb gebruikt. Het maakt mijn huid ontzettend zacht en laat het echt stralen. Ook blijft mijn huid een geruime tijd matte en dat vind ik erg fijn!

Helaas moet je wel diep in de buidel tasten voor dit magische poedertje, je betaald namelijk € 69,00 voor dit potje. Dat is zeker niet goedkoop, maar ik weet zeker dat je het magische gevoel gaat ervaren als je hem gaat gebruiken. Ik denk trouwens dat dit poeder het best tot zijn recht komt met een normale huid. Sisley is onder andere te koop bij de Douglas, ICI Paris XL en Mooi.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

17 reacties

 • Reply
  chucky1012
  1 december 2015 at 06:25

  Dat is een prachtige verpakking!
  Fijn dat dit kleding merk ook make-up verkoopt.
  Het product ziet er goed uit.
  Ook zuinig in gebruik.
  Mooie foto’s.

  Xoxo

  • Reply
   Anita te Gussinklo
   1 december 2015 at 08:37

   Veel mensen denken dat dit de Sisley is van het kledingmerk.
   Dit hoort echter niet bij elkaar en zijn 2 verschillende bedrijven.

 • Reply
  Femke
  1 december 2015 at 06:26

  Wauw, 69 euro is inderdaad flink in de buidel tasten! Ik zou het niet uitgeven aan een poeder. Hij ziet er wel ontzettend mooi en luxe uit, vooral ook met dat fluffy sponsje!

 • Reply
  Kelly caresse
  1 december 2015 at 06:42

  Dit klink echt als een hele fijne poeder, ik word nu wel nieuwsgierig, al is de prijs wel heel hoog

 • Reply
  manon
  1 december 2015 at 06:52

  Klinkt als een hele fijne poeder, vind het effect op je gezicht ook heel mooi! Wel jammer van de prijs, dat zal ik er niet zo snel voor over hebben.

 • Reply
  Kelly
  1 december 2015 at 07:17

  Het klinkt erg fijn, maar voor die prijs laat ik hem toch maar liggen

 • Reply
  Bianca
  1 december 2015 at 07:38

  Klinkt als een prima poeder, alleen te prijzig voor mijn budget x

 • Reply
  Laura Steenks
  1 december 2015 at 08:07

  Hoe geweldig mooi de poeder ook is, zoveel geld zal ik er nooit voor over hebben. Super tof dus dat je hem mocht ontvangen en er een goede review met prachtige foto’s over hebt geschreven!

 • Reply
  Kirsty
  1 december 2015 at 09:38

  Wat fijn dat het poeder je zo goed bevalt! Ik moet toegeven dat ik aan de ene kant nu ook wel nieuwsgierig ben geworden, maar aan de andere kant vind ik de prijs wel erg hoog. Dan zou ik het eerst een keer op mijn huid willen hebben gehad voordat ik het koop.

 • Reply
  Varenka W
  1 december 2015 at 10:16

  Prachtig merk met fijne producten.
  Inderdaad zeer prijzig, maar als je het vergelijkt met Chanel, Dior e.d. valt het wel mee.
  Qua kwaliteit is het vergelijkbaar nml.
  Al hun producten zijn ook zo mooi vorm gegeven, ik hou er wel van.

 • Reply
  Caitlyn
  1 december 2015 at 12:26

  Ik moest toch even serieus slikken bij de prijs. Zelfs als is het een magisch poeder, ik kan me niet inbeelden dan ik er €69 voor overheb.
  xx

 • Reply
  Nadia | Lacqr.nl
  1 december 2015 at 12:51

  Ik heb deze poeder ook al bij andere beautybloggers voorbij zien komen en lees alleen maar goede reacties! Volgens mij is ‘ie zijn geld wel waard :)

 • Reply
  beautifulday4makeup
  1 december 2015 at 16:16

  Wauw, deze is wel flink aan de prijs…

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  1 december 2015 at 23:04

  Oh, stom dat hij zo duur is! :( Hij klonk erg goed, maar ik zou er niet zoveel geld aan geven!

 • Reply
  Mariebeauty
  4 december 2015 at 20:39

  Ik heb al veel over deze poeder gehoord, maar ik vind €69,00 toch wel heel erg veel centen voor een poeder!

 • Reply
  Nicole
  4 december 2015 at 23:01

  Dit klinkt echt als een top product! Helaas alleen erg duur.

 • Reply
  Victoria Rio
  8 maart 2017 at 17:57

  Ik heb phyto-poudre compacte ook van merk Sisley ?????En ben ik heel erg tevreden hoor! Heel zachte naturele effect ! ????Ik heb gekocht voor maar 45€ euro in een niewe winkel in Den Haag “MAX” ???

 • Laat een reactie achter