Sisley Izia Eau de Parfum

Sisley Izia Eau de Parfum

Sisley is voor mij een bijzonder merk, namelijk een bijzonder luxe merk met een unieke ervaring. Ik heb een aantal producten van het merk in mijn bezit en dat zijn ook meteen producten die ik met heel erg veel plezier gebruik of heb gebruikt. Sisley roept wel het beeld bij mij op van een volwassen een klassieke vrouw met allure. Iets wat niet altijd bij mij past, maar wel kan begrijpen. Deze nieuwe Izia geur is denk ik een mooie samenvatting van de beschrijving dit ik net gaf. Ik vertel je er snel meer over!

Sisley Izia Eau de Parfum

‘Ga nog maar eens naar de rozen kijken. Dan zal je zien, dat jouw roos uniek is op de wereld. Kom me dan gedag zeggen, dan zal ik je een geheim vertellen.’ De kleine prins ging weer naar de rozen kijken…

Zo begint het persbericht over deze geur en dat zinnetje heeft me meteen in zijn greep. Het is een zin uit de Kleine prins van Antoine de Saint-Exupéry. Je merkt meteen dat de roos centraal staat bij deze geur en dat ook dat de geur uitstraalt. Een klassieke rozengeur, maar met een bijzondere twist.

Sisley Izia Eau de Parfum

Op het eerste gezicht ziet er flacon er bijzonder mooi maar ook simpel uit. Je weet zeker dat je een vrij duur parfum in je handen hebt, maar toch ziet hij er ook simpel uit. Sisley vind ik altijd prachtige verpakkingen hebben, maar ze kunnen op één of andere manier de luxe minimalistisch houden en dat vind ik mooi. Het hoeft allemaal niet zo opvallend en schreeuwerig. Het doosje is simpel gehouden met een gouden opdruk en het flesje heeft een bijzondere vorm, alsof je een mooie steen in je handen houdt.

Sisley Izia Eau de Parfum

Fris en wild, uniek als de rozen van de Kleine prins. Deze rozen geuren vanaf de ochtenduren en verspreiden nog lang daarna hun frisse citrusgeur, zoals het merk het zo mooi omschrijft. Isabelle d’Ornano heeft de rozen altijd graag zien rusten in een vaas, een theepot of een oude karaf, zodat de rozen hun prachtige schoonheid laten zien in het huid. De essentie, de geur van deze rozen, die slechts bloeien in de eerste meidagen, wordt in Izia gevangen in een geurboeket.

Sisley Izia Eau de Parfum

In de opening bevinden zich zeer verfijnde tonen. De witte bergamot uit het Zuid-Italiaanse Calabrië, met accenten van fresia en thee, brengt glans en transparantie, versterkt door aldehyden. De roze peper met sprankelende facetten van citrus accentueert op subtiele wijze de vrolijkheid van de bergamot.

De levende ziel van Izia is een getrouwe weergave van de bijzondere roos, door de parfumeur vormgegeven als een sculptuur. Het bloemenhart met citroen, met verfrissende tonen van peer, aangewakkerd door een transparante bries met sporen van verse jasmijnblaadjes, pioenroos en lelietjes van dalen. De groene en vibrerende engelwortel, brengt fijne plantennuances in dit boeket.

In het hart wordt het akkoord van de roos d’Ornano ondersteund door omhullendeen fijne musk, aankondiging van een intens vrouwelijke nevel. De warme houtgeur van de ceder geeft het parfum structuur, en de naar amber geurende finale, mannelijk en vrouwelijk tegelijk, brengt een moderne sensualiteit. Izia is een geïnspireerde geur, die wordt opgemerkt en onthouden lang nadat de draagster is vertrokken.

Sisley Izia Eau de Parfum

Hierboven zie je de uitgebreide geurbeschrijving zoals de merk het zelf noemt. Ik vind het altijd zo mooi dat de merken zo bijzonder hun geur kunnen omschrijven in geschrift. De geur vind ik zelf lekker, terwijl ik niet echt een grote rozen fan ben. Ik vind de geur lekker, maar het is niet meteen mijn geur. Het is een vrij poederige en klassieke geur en dat past op dit moment niet bij mij. De geur is warm en straalt zeker zijn charme uit. Bij deze geur denk ik meteen aan aan welgestelde vrouw die kracht uitstraalt en dit op een bijzonder vriendelijke manier doet. En op dit moment zie ik mijzelf niet zo, ik vind mijzelf daar te simpel voor. Ik denk dat jullie snappen waarom. Maar als ik zo een vrouw zou zien en die deze geur draagt zou ik meteen verliefd worden op de geur, maar ik denk wel dat deze geur je echt moet passen.

Sisley Izia Eau de Parfum

Prijzen:

 • Sisley Izia Eau de Parfum 30 ml – € 82,00
 • Sisley Izia Eau de Parfum 50 ml – € 112,00
 • Sisley Izia Eau de Parfum 100 ml – € 179,00

Ik vind de Sisley Izia Eau de Parfum een hele bijzondere geur hebben en bijzonder lekker ook. Maar zoals ik al zei, ik denk dat dit echt een geur is die bij je persoonlijkheid moet passen. Het is een vrij sterke geur doordat het een eau de Parfum is dus je hebt hem niet veel nodig. Verder vind ik het echt een unieke geur die je met speciale gelegenheden moet dragen. Ik vind dit ook echt een geur voor bijvoorbeeld je trouwerij zodat je deze bijzondere geur altijd zal onthouden. Ja, ik vind hem heel bijzonder en uniek. De Sisley Izia Eau de Parfum is onder andere te koop bij Douglas, de Bijenkorf en ICI Paris XL.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reply
  Loes
  6 maart 2017 at 16:26

  Ik ben zelf ook niet zo’n rozenfan en het poederige schrikt me af! Wel een hele mooie flacon, prachtig.

 • Reply
  Varenka
  6 maart 2017 at 17:15

  Ik ben echt verliefd op deze heerlijke geur! Alles klopt hier….de flacon, de kleur en hoe de geur zich langzaam ontwikkeld.
  Echt zo zalig.
  Ik ben ook niet z’on chique vrouwlijke vrouwen vrouw , maar deze parfum is mij op het lijf geschreven.
  Het is inderdaad wel een geur die of bij je past of juist helemaal niet.
  Helaas is ze niet echt goedkoop, wat ik dan ook niet van Siseley had vewacht.

 • Reply
  Mariska
  6 maart 2017 at 18:46

  Ik heb ooit eens een monstertje van een Sisley geur gehad, een zomergeur een beetje, heerlijk en zo sterk. Deze lijkt me ook wel lekker!

 • Reply
  rachel
  7 maart 2017 at 09:49

  vind het flesje wel heel erg mooi maar ben bang dat ik het luchtje zelf niet zo lekker gaat vinden omdat ik geen fan ben van rozengeur

 • Reply
  chucky1012
  7 maart 2017 at 09:52

  Prachtige flacon!
  Ik hou van de heerlijke geuren van rozen.
  Dus dit gaat op mijn shoplist.

  Xoxo

 • Reply
  aboutsbstyle
  7 maart 2017 at 11:12

  Mooi geschreven review, met prachtige foto’s weer. En heerlijk een parfum wat apart is dat hoort nderdaad bij speciale gelegenheden. Liefs soraya

 • Reply
  Mieke | mieksmind
  7 maart 2017 at 18:57

  Sisley vind ik een mooi merk wat klasse uitstraalt en het flesje ziet er ook echt prachtig uit. Ik ben alleen niet zo’n fan van rozen dus wellicht is dit ook geen geur voor mij

 • Reply
  wil
  3 december 2017 at 10:53

  prachtig omschreven Aranka
  Heb Izia net besteld als kerstkadootje voor mezelf. vrij prijzig maar ” because I’m worth it “haha.Tis wel bepalend in n vrouwen leven hoe je verandert, dus ook je parfum alswel als je kleding. had n testerje en meteen verliefd. Vind zeker niet ruiken als n bosje rozen maar eerder als onafhankelijk/vrijheid en vrouwelijk . Ik word er blij van. blijft heeeel lang aanwezig en zeker niet alleen n zomergeur.

 • Laat een reactie achter