Search
Close this search box.

Simpel je slaapkamer opfrissen

Simpel je slaapkamer opfrissen

Wij houden van simpel, wit en strak. Alleen onze slaapkamer was iets te simpel, wit en strak en straalde totaal geen warmte uit. Wat ik eigenlijk wel belangrijk vind in een slaapkamer, dat het een beetje warm en knus aanvoelt. Nadat we een bed hadden besteld vonden we het wel tijd voor een ander kleurtje op de muur en wat andere accessoires. Met een simpele verandering hebben wij een hele nieuwe slaapkamer!

Simpel je slaapkamer opfrissen

Simpel je slaapkamer opfrissen

Laten we even naar onze slaapkamer kijken voor de kleine make-over. Andere hoeken van de kamer hoef ik niet te laten want die zijn vooral wit en leeg, met een kledingkast in één hoek. Zoals je ziet is onze slaapkamer niet echt gezellig. Ons bed was trouwens helemaal op, we hadden een boxspring van letterlijk een paar honderd euro en die kon na drie jaar echt niet meer. Ook vonden we hem een beetje klein dus kochten een nieuwe. Dat was voor ons de aanleiding om ook even wat aan de slaapkamer te gaan doen.

Simpel je slaapkamer opfrissen

Toen we het bed hadden besteld kreeg ik ineens een mailtje van Gamma met hun nieuwe kleuren muurverf. Ik was meteen gecharmeerd van de prachtige kleuren en enthousiast kreeg ik mijn favoriete kleur toegestuurd. De Gamma Wood&Wall muurverf heeft een krijt matte effect en ziet er ontzettend chique uit, precies wat wij zoeken!

Krijtverf is matte verf met een authentieke uitstraling en een eigen effect. Zoals de naam anders doet vermoeden, is het niet vergelijkbaar met schoolbordverf. In tegenstelling tot lakverf of latexverf komt het poedermatte effect goed tot zijn recht.

Simpel je slaapkamer opfrissen

De verf is er in 11 verschillende kleuren en wij hebben gekozen voor Graceful Grey. Gamma Wood&Wall is geschikt voor muren en alle soorten hout. Voor hout is geen grondverf nodig, met uitzondering van onbehandelde MDF. Voor zuigende of nieuw gepleisterde muren is het beter om de muur eerst voor te behandelen met een voorstrijkmiddel. Wij hadden onze muren al voorbehandeld met muurverf dus het kon meteen zo op de muur, ideaal!

Simpel je slaapkamer opfrissen

Simpel je slaapkamer opfrissen

We hebben één laag aangebracht van de Gamma Wood&Wall verf en dit hebben we gedaan met een grote roller en het effect is prachtig! De kleur dekt goed en heeft echt maar één laag nodig. Ook vond ik de verf niet zo stinken, dat scheelt ook weer. Ik vind het effect heel erg mooi en klassiek overkomen, precies wat bij ons past. We zijn echt heel erg blij met het resultaat. Het past goed bij onze kastjes die we al hadden, de vloer en het nieuwe bed.

Simpel je slaapkamer opfrissen

De kamer hebben we natuurlijk ook wat aangekleed met katoentakken in leuke vaasjes voor het raam in de vensterbank.

Simpel je slaapkamer opfrissen

Kijk eens hoe warm het staat in combinatie met het bed, de gordijnen en de witte frisse muur.

Simpel je slaapkamer opfrissen

Omdat onze ramen op het zuiden staan hebben we altijd veel licht in de slaapkamer. Deze vrouw met totaal geen groene vingers kan de planten in de slaapkamer dus niet levend houden. Maar gelukkig zijn deze nep plantjes van de IKEA ideaal! En ik vind ze er stiekem ook erg leuk uitzien.

Simpel je slaapkamer opfrissen

Ook het leuke rendierkleedje past perfect in de kamer. Zo hebben we met hele simpele dingen de slaapkamer nog steeds heel rustig gehouden, maar doet het wel warmer overkomen.

Simpel je slaapkamer opfrissen

De Gamma Wood&Wall verf is te koop in 11 verschillende kleuren in verschillende formaten potten: 100 ml – € 3,99, 500 ml – € 11,99 en 2,5 liter – € 39,95. Voor deze muur hebben wij een halve emmer van 2,5 gebruikt en dat is met één laag. Wat vinden jullie van onze vernieuwde slaapkamer, een stuk beter toch?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

42 reacties

 1. Heel mooi, ziet er veel gezelliger uit nu!

  Ik vroeg me trouwens af hoe je de verticale lijn (de grens met de andere witte muur) in de hoek zo strak hebt gekregen. Schilderstape? Daar kruipt verf bij mij namelijk altijd onder… :(

  1. met acrylaatkit! als je eerst een laagje witte acrylaatkit in die hoek spuit en als dat droog is pas gaat verven kun je alles wat je evt zou knoeien er met n waterdoekje afvegen :)

 2. Wat een mooie relaxte slaapkamer is het geworden.
  Past zo in een woonblaadje ?
  De vloer & nacht kastjes staan er ook heel goed bij.

 3. Ziet er lekker fris uit! Zoals ik al op je instagram zei zijn wij ook aan het wachten op onze boxspring (om vervolgens dan nog even snel een muur te behangen om de boel op te leuken). Volgens mij hebben we straks hetzelfde type boxspring trouwens, te zien aan de pootjes, haha ;)

 4. Ziet er mooi uit! Waar ik heel nieuwsgierig naar ben, is waar jouw nachtkastjes vandaan komen? Wij zijn nog op zoek naar mooie, maar kan nergens wat vinden.. Deze zijn echt prachtig!

 5. Het resultaat is erg mooi! Mijn vriend en ik wonen nu sinds 3 weken samen en ik vind onze slaapkamer nog best kaal (er staat een bed, tv en 1 kastje) maar ik weet niet zo goed wat ik er mee moet doen.

 6. Zelf vind ik dit nog steeds vrij kil, het is wel iets warmer dan alleen wit. Ik hou ontzettend van kleur en totaal niet van wit overal op de muren. Ik woon nog thuis maar ook daar is er heel veel kleur en weinig wit, geweldig vind ik dat. Hoe meningen kunnen verschillen haha.
  Wel vind ik het matte effect erg mooi

 7. Mooi kleurtje! Ik heb ongeveer dezelfde kleur in de woonkamer, alleen dan van Flexa. Heb ooit weleens gammaverf geprobeerd, dat werd echt heel lelijk. En helaas was ik niet de enige met die ervaring. Zo te zien is dat gelukkig wel verbeterd.

 8. Ik zou zelf een vrolijker dekbedhoes doen die wat warmer van kleur is, door het grijs en dan met zwart vind ik het nog wel koud/strak overkomen.

 9. Het matte effect van de verf vind ik heel mooi. Mijn kot is volledig in grijstinten, maar ik hou wel van iets meer en warmere aankleding. Niet echt mijn stijl dus die slaapkamer van jullie. Blij dat jullie er wel heel gelukkig mee zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *