Zoek
Sluit dit zoekvak.

Silk’n Lipo & Fresh – mijn ervaringen

Silk’n Lipo & Fresh – mijn ervaringen

Het merk Silk’n heeft heel veel beautyproducten zoals deze twee, de Lipo en de Fresh! De Lipo maakt gebruik van de LLLT en EMS technologie om ongewenst vet tegen te gaan en de Fresh is een elektrische borstel om het gezicht goed en grondig te reinigen. Je kunt je voorstellen als beautyliefhebber dat ik heel erg benieuwd was naar deze twee producten!

Silk’n Lipo & Fresh – mijn ervaringen

Misschien leuk om wat meer over het merk Silk’n te vertellen. Silk’n is een merk dat bekend is met professionele, esthetische apparaten voor thuisgebruik. De producten zijn speciaal ontworpen om het leven gemakkelijker en comfortabeler te maken. De beautyproducten zijn onderverdeeld in diverse categorieën: ontharing, gezichtsverzorging en huid- & lichaamsverzorging. Silk’n is het meest bekend om de permanente ontharingsapparaten met HPL technologie. Maar naast de permanente ontharingsapparaten heeft het merk nog veel meer handige en innovatieve apparaten zoals deze twee die ik ga testen!

Silk’n Lipo & Fresh – mijn ervaringen

Vet verliezen met Silk’n Lipo – € 499,00

De naam zegt het al, de Lipo is een apparaat dat gericht vet aanpakt en verminderd. Je kent het waarschijnlijk wel als je aan het sporten en afvallen bent, de ene plek gaat beter dan de andere plek, dat merk ik zelf nu ook. Bij mijn buik vliegen de centimeters er af, maar helaas blijven mijn armen en mijn benen vrijwel gelijk in centimeters en dat waren nou juist de plekken waar ik ook centimeters kwijt wilde. De Lipo pakt dit vet aan door twee speciale technologieën die je gewoon simpel thuis kunt gebruiken terwijl je op de bank ligt.

Silk’n Lipo & Fresh – mijn ervaringen

Silk’n Lipo combineert twee technologieën in één apparaat voor gerichte vetreductie: LLLT en EMS. Van beide technologieën zijn de werking en de veiligheid klinisch bewezen. Silk’n Lipo vermindert overtollig vet en traint en verstevigt tegelijk de onderliggende spieren. Je kunt de Silk’n Lipo gebruiken voor de buik, maar ook voor taille, dijen, billen en bovenarmen. Maar leuk dat LLLT en EMS, maar wat is het precies?

LLLT

Bij de Low Level Laser Therapy (LLLT ofwel laagvermogende-lasertherapie) wordt een laser van een bepaalde golflengte gebruikt. Het doelwit van deze stralen zijn adipocyten (vetcellen), waarvan de celmembranen worden geperforeerd zodat de vetcellen gaan ‘lekken’. Bij vaker gebruik worden de vetcellen op den duur kleiner. Dit leidt tot verlies van overtollig vet in het behandelgebied en tot verlies van centimeters. LLLT doet geen pijn. De therapie is veilig en heeft geen negatieve bijwerkingen.

EMS

Om de vetzuren snel uit het lichaam te verwijderen, combineert de Silk’n Lipo LLLT met Electric Muscle Stimulation (EMS ofwel elektrische spierstimulatie). Bij EMS worden via elektroden op de huid, elektrische pulsen naar het lichaam gestuurd, waardoor spieractiviteit in het behandelgebied op gang komt. Spieractiviteit draagt bij aan spierversteviging en aan snellere bloedcirculatie en lymfatische activiteit. EMS stimuleert de lichamelijke processen voor afvoer van afvalstoffen, inclusief het vetmateriaal dat uit de geperforeerde vetcellen lekt. Deze technologie is klinisch getest en geeft goede resultaten!

Dit klinkt allemaal goed maar vind het toch wel een beetje spannend om het voor het eerst te gaan gebruiken! Laten we snel gaan kijken hoe het werkt.

Silk’n Lipo & Fresh – mijn ervaringen

Silk’n Lipo & Fresh – mijn ervaringen

Silk’n Lipo & Fresh – mijn ervaringen

De Silk’n Lipo zit verpakt in een prachtige stevige doos met daarin alle benodigdheden. Zo zitten er de twee apparaten in, een oplaad station, elektrode pads voor op de apparaten, verschillende banden voor buik, benen, billen en armen en twee scharnieren om de apparaten te bevestigen aan de banden. Ik vind het uiterlijk van het hele systeem er heel erg mooi, luxe en professioneel uitzien. Gek genoeg geeft mij dat altijd meer vertrouwen om zo een soort product thuis te gebruiken.

Silk’n Lipo & Fresh – mijn ervaringen

Silk’n Lipo & Fresh – mijn ervaringen

In de set zitten twee Lipo apparaten, deze kun je met elkaar koppelen voor een groter oppervlak zoals je buik of benen als deze een behoorlijk oppervlak hebben. Voor je armen gebruik ik één apparaat. Voor het eerste gebruik moeten de apparaten eerst volledig opgeladen zijn en dat duurt de eerste keer 6 uur en daarna zijn ze met 3 uur vol. Ik zet ze na gebruik gewoon meteen weer terug op het laadstation en dan zijn ze altijd vol wanneer ik ze wil gebruiken en zijn ze ook mooi opgeborgen.

Silk’n Lipo & Fresh – mijn ervaringen

Tijd om aan de slag te gaan! Van te voren heb ik wel eerst uitgebreid de gebruiksaanwijzing gelezen omdat het wel een apparaat is dat je op de juiste manier moet gebruiken. Je laadt dus eerst volledig de apparaten op en daarna maak je de elektrode pad vochtig en bevestigd deze aan het apparaat. Daarna zoek je de band uit voor de desbetreffende plek en bevestig je hem op deze plek. Zorg dat het apparaat stevig tegen de huid aan zit!

Silk’n Lipo & Fresh – mijn ervaringen

Tijd om aan de slag te gaan! De behandeling duurt 15 minuten per zone en belangrijk is om te weten dat je dit apparaat tot 3 keer per week mag gebruiken en het niet mag overlappen met elkaar. Je mag dus niet in één sessie hetzelfde stuk huid weer behandelen. Je drukt op de aan knop en wanneer de Lipo ingeschakeld is trilt hij even. Het groene lampje in het midden geeft de intensiteit van de behandeling aan en die kun je intensiever maken of verminderen. Ik lees overal op internet dat je hem de eerste keren zeker niet op maximaal moet zetten maar geleidelijk moet opbouwen, dat heb ik dus gedaan!

Silk’n Lipo & Fresh – mijn ervaringen

Om de minuut geeft het apparaat een trilling zodat je weet hoever je ongeveer bent en na 15 minuten schakelt het apparaat zichzelf ook automatisch uit. Het apparaat werkt ook pas als hij goed op de huid ligt, zo niet gaat hij ook meteen uit. Als hij een rood licht geeft staat hij aan, zoals je hier kan zien.

Maar hoe bevalt de behandeling? Zal het echt vet verwijderen? In het begin was ik een beetje bang dat het pijn zou doen of je misschien stroomschokjes zou voelen. Nou niets van dat is waar, je voelt er echt helemaal niets van! Je voelt alleen heel subtiel dat er een soort van magnetische straling is en dat je spieren daar op reageren (dit is trouwens totaal pijnloos). Na 15 minuten is de behandeling klaar en je voelt echt dat je spieren wat gedaan hebben, heel gek! Het echte resultaat zie je pas na 8 tot 10 weken maar ik heb op mijn benen last van een sinaasappelhuid en heb het idee dat dat al minder begint te worden dus ik ben zeker heel erg benieuwd naar het uiteindelijke resultaat!

Nog even wat handige weetjes over de Lipo:

 • Voor gericht vet verminderen op gebieden die diëten en lichaamsbeweging niet noodzakelijkerwijs aanpakken
 • Behaal resultaten zonder training of dieet
 • Klinisch bewezen Low Level Laser Therapy (LLLT ofwel laagvermogende-lasertherapie)
 • Effectieve Electric Muscle Stimulation (EMS ofwel elektrische spierstimulatie)
 • Leidt tot vet verliezen in de vetcellen
 • Verstevigt en versterkt de spieren
 • Voor buik, zij, dijen, billen en bovenarmen
 • Zichtbaar resultaat na slechts enkele behandelingen
 • Pijnloos, veilig, niet-invasief en zonder onprettige bijwerkingen
 • Gebruikersvriendelijk, draagbaar apparaat

Silk’n Lipo & Fresh – mijn ervaringen

Gezicht reinigen met Silk’n Fresh – € 99,00

Reinigingsborstels voor het gezicht, ik ben er gek op! Ik gebruik ze nog steeds dagelijks met veel plezier onder de douche als ik mijn gezicht reinig tijdens het wachten tot mijn conditioner is ingetrokken. Mijn oude borstel was wel aan vervanging toe dus ik was heel erg blij dat Silk’n mij een nieuwe toestuurde! En wat voor ééntje die ook nog eens super handig is en gebruik maakt van de juiste technologieën! En de verpakking ziet er weer prachtig en luxe uit!

Silk’n Lipo & Fresh – mijn ervaringen

Ook de Fresh gezichtsborstel wordt volledig uitgerust aangeleverd. Zo zit er natuurlijk het apparaat zelf in met twee opzetborstels (voor de normale en gevoelige huid) en een handige oplader.

Silk’n Lipo & Fresh – mijn ervaringen

De Silk’n Fresh reinigt de huid diep en verwijdert 6x meer make-up dan met handmatige reiniging. Hiervoor maakt het gebruikt van de gepatenteerde 360 graden Vibration Technology. Deze technologie combineert vibrerende bewegingen met micro-rotaties. Terwijl de borstelharen verticale bewegingen maken en de onzuiverheden uit de poriën trilt, maken de borstelharen individueel ook 360 graden micro-rotaties om de onzuiverheden weg te voeren. Daarnaast zorgen de bewegingen ervoor dat de microcirculatie in de huid wordt gestimuleerd. Het eindresultaat is een diep gereinigde, zachte en stralende huid.

Silk’n Lipo & Fresh – mijn ervaringen

Silk’n Lipo & Fresh – mijn ervaringen

Silk’n Lipo & Fresh – mijn ervaringen

Ik vind de Fresh er echt super mooi uitzien en hij is vooral heel erg handig! Ik denk dat ik het handigste aan dit apparaat vind is dat er een apart reservoir zit voor je favoriete facewash. Aan de achterkant kun je het klepje er af halen en daar je facewash in doen. Druk je dan op de voorkant op het druppel knopje dan komt er de juiste hoeveelheid face wash uit! Door op de aan en uit knop te drukken gaat hij aan en kun je uit verschillende standen kiezen door door te drukken.

Hier zie je alle functies nog even op een rijtje:

 • De 2-in-1 gezichtsreinigingsborstel met ingebouwde face wash dispenser
 • Geeft de juiste hoeveelheid face wash af voor elke behandeling
 • Kan genoeg face wash opslaan voor ongeveer 30 behandelingen
 • Nieuwe gepatenteerde 360 graden Vibration Technology voor een betere en diepere reiniging van de huid
 • Verwijdert 6x meer make-up dan handmatige reiniging
 • Minimaliseert grove poriën
 • Stimuleert de microcirculatie in de huid
 • Verbetert de opname van verzorgende crèmes en lotions
 • Ideaal voor op reis; je hoeft geen aparte face wash meer mee te nemen
 • Waterproof, te gebruiken onder de douche en in bad
 • Vibrerende en pulserende modus met 2 snelheden
 • Wordt na 1 minuut automatisch uitgeschakeld
 • Oplaadbaar, tot 50 behandelingen op 1 volle batterij
 • Inclusief gezichtsborstelhouder/oplaadstation en 2 borstelkoppen (Regular en Soft)

Silk’n Lipo & Fresh – mijn ervaringen

Het apparaat heeft 4 verschillende standen en is volledig waterproof zodat je hem ook onder de douche kunt gebruiken of onder de kraan kunt schoonmaken. Zo is er een vibrerende en pulserende modus en beiden hebben twee verschillende snelheden. De apparaat maakt gebruik van een 10 seconden systeem, elke 10 seconden is het de bedoeling dat je een ander stuk van je gezicht reinigt: voorhoofd, neus, kin, linkerwang, rechterwang en de hals. Na een minuut (als je dus alle 6 de plekken hebt gehad) schakelt de borstel zichzelf weer uit.

Ik vind de Fresh gezichtsborstel echt super fijn werken en gebruik hem elke dag onder de douche. Ik vind het vooral handig dat mijn facewash al in de borstel zit en daardoor dus ook niet te veel gebruik. Mijn huid is goed gereinigd en voelt super zacht en schoon aan zonder te irriteren!

Ben je nou ook benieuwd geworden naar de producten van de Silk’n of wil je meer informatie hebben? Bekijk dan de website van Silk’n waar je alle informatie kunt vinden en de producten ook kunt aanschaffen! Naar welk apparaat zijn jullie benieuwd geworden?

Dit artikel bevat betaalde content

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

14 reacties

 1. Beste aranka, ik heb de ernstige ziekte lipoedeem ook wel afwijking in mijn vetcellen (wat los staat van eten) ik heb erge pijnen en ben slecht ter been door deze ziekte! Zou dit apparaat voor mensen met lipoedeem wat zijn? Slank zal ik nooit zijn als pijn maar dragelijker word! (Operatie in de vorm van liposuctie is tot dusver de enige optie alleen vergoed de verzekering het niet)

  Ben benieuwd

  Mvg Debbie

  1. Hi Debbie, ik zou als ik jou was hierover je behandeld arts raadplegen, in tegenstelling tot de klantenservice van dit bedrijf. Ik denk dat je arts hier ook wel eerder over gehoord heeft, maar het niet als een adequate behandeling ziet (anders zou een arts dit wel aan jou voorgelegd hebben). Maar de enige manier om dat zeker te weten is dat te vragen, dan weet je ook of het in jouw geval veilig zou zijn om te gebruiken.

   Tevens wil ik ook nog even het gebruik van ‘klinisch getest’ e.d. aanstippen; dit zijn termen die niet beschermd zijn, wat betekend dat het zeker niet altijd op de werking is getest. De wetenschap is het dan ook niet altijd eens over de werking van LLLT;
   https://scholar.google.nl/scholar?hl=nl&as_sdt=0%2C5&as_ylo=2014&q=low+level+laser+therapy+lipo&btnG=

 2. Wow, wat een toffe beauty producten van Silk’n! Vet verbranden met Lipo en die gezichtsreinigingsborstel zien er goed uit.

 3. Wat een fijne producten! Ik ben naar beide eigenlijk wel benieuwd. Maar de vetverbrander lijkt me ook wel relaxed voor het strakker maken van mijn armen en buikje! Ben benieuwd na je resultaat over een aantal weken :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *