Shoptips in Zwolle

Zwolle, mijn home town. Alleen volgens mij is het niet echt een geliefde stad. Als mensen gaan shoppen gaan ze het liefste naar: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Groningen. Terwijl Zwolle zoveel te bieden heeft! Ik hoef eigenlijk de stad niet uit, alleen ik doe het natuurlijk wel omdat het altijd leuk is om in een vreemde stad te zijn. In tegenstelling van alle andere shop steden heeft Zwolle maar 1 H&M, Sasha en al die andere winkels die je in andere steden 20 keer tegen komt. In dit artikel vertel ik jullie dat Zwolle ontzettend leuk is en waar je zeker eventjes een kijkje moet nemen!

Qua kleding en schoenen kan je prima slagen in Zwolle. Je hebt eigenlijk de meeste grote ketens er wel zitten: H&M, WE, The Sting, Vero Moda, Only, Vila, V&D en ga zo maar door. Alleen voor een New Yorker en Zara hoef je niet naar Zwolle te gaan want die zit hier helaas niet. In de steegjes zitten natuurlijk ook leuke niet zo bekende winkeltjes. Zoals de Paris Today, Bellezza, Lou, Elle en Donna Kelly.

Ook in de make-up word Zwolle steeds aantrekkelijker, sinds een klein maandje zit een Inglot in de V&D waar je echt ontzettend leuk geholpen word door de meiden! Natuurlijk hebben we ook een ICI Paris XL en een Douglas maar in die Douglas komt eind van de maand ook nog eens een Bobbi Brown counter! We hebben ook nog een Rituals, Sabon store in de V&D en binnenkort ook een eigen winkeltje. Ook zit in het centrum een nagellak studio die een uitgebreid OPI assortiment heeft!

Moe na het shoppen en heb je zin in iets lekkers? Natuurlijk hebben we de standaard McDonalds, Febo, Subway, V&D en al die andere vreet tentjes maar wil je echt een heerlijk broodje eten ga dan zeker naar de Vito’s die naast de McDonalds zit. Je kan daar heerlijk op het terras van je heerlijke broodje genieten maar je kan ook knus binnen zitten. Bij Las Rosas kun je heerlijk zitten in lounge banken zitten en genieten van je tapas en een lekker wijntje. Dit is echt een aanrader om te gaan zitten! Ook hebben we een geweldig sushi restaurant in het centrum zitten. Namelijk Kota Rodja, hier kan je onbeperk sushi eten voor 22,50 dacht ik. En je krijgt echt heerlijke dingen en het ziet er binnen echt geweldig uit! Trouwens, niet dat het er nog weer voor is, maar mocht je zin in een ijsje hebben dan moet echt naar de Salute gaan, die heeft echt het aller lekkerste ijs van Zwolle!

Ook kun je natuurlijk genieten van de ontzettend leuke straatjes met het oude karakter. Mocht je van fotograferen houden dan zit je echt goed in het centrum van Zwolle ook goed! Zwolle is trouwens erg makkelijk te bereiken met openbaar vervoer dus dat ik ook erg handig als je met de trein of iets dergelijks wil reizen. Het station is helaas wel een klein stukje lopen, maar niet dat je denk, jeetje wat een eind.

Zwolle is gewoon een hele gezellig stad met een erg gezellig centrum en niet een heel groot aanbod maar wel een heel leuk aanbod. Wij hebben gewoon alles maar één keer en dat is meer dan genoeg! Ik zou zeggen, neem een keer de trein en kom gezellig naar Zwolle toe en misschien zie je mij dan ook nog wel want ik ben er ook erg vaak te vinden!

Dit vind je misschien ook leuk

28 reacties

 • Reply
  Paola
  8 oktober 2011 at 08:45

  Ik kom vrij vaak in Zwolle en vind het een leuke stad! Ik kan er altijd wel slagen!

 • Reply
  Miranda
  8 oktober 2011 at 09:48

  ik woon redelijk dicht bij zwolle, en wij gingen er eerst nooit na toe. Laatst zijn we toch gegaan, en ik vind het echt een mooie stad. Je hebt er veel winkels , maar net wat je zegt niet 5x bijv. een only.

 • Reply
  Chantal
  8 oktober 2011 at 09:56

  Leuk! Ben zelf nog nooit in Zwolle geweest volgens mij, dus dat wordt de hoogste tijd ;-)

 • Reply
  Moniek
  8 oktober 2011 at 10:07

  Leuk om te lezen! Ik ga meestal juist naar Zwolle omdat het voor mij de dichtstbijzijnde grote stad is, en ik nooit zin heb om naar Utrecht oid te gaan, want daar zijn toch vrijwel de zelfde grote winkels.

 • Reply
  Anne
  8 oktober 2011 at 10:44

  heel erg leuk om te lezen!

 • Reply
  Jeanine
  8 oktober 2011 at 11:03

  Ik shop eignelijk altijd in Zwolle. Lekker dichtbij en voor mij genoeg leuke winkels <3
  De Claire's vind ik ook erg leuk, maar wel een beetje klein.

 • Reply
  Lisanne
  8 oktober 2011 at 11:14

  Ik winkel 1/2x per jaar in Zwolle omdat mijn vriendin er woont. Dan kunnen we het niet laten om te gaan winkelen, hihi. Ik vind Zwolle echt fijn! Bedankt voor de tips :-)

 • Reply
  LottedeJ
  8 oktober 2011 at 11:48

  Wat een leuk artikel! Ik ben nog nooit in Zwolle geweest, moet ik bekennen. Het lijkt me wel een heel mooi en gezellig stadje!

 • Reply
  Daphne
  8 oktober 2011 at 15:22

  Wat een mooie stad is het toch!

 • Reply
  Pauline
  8 oktober 2011 at 15:32

  Ik denk dat mensen vooral niet gaan omdat het voor veel mensen ver weg is, terwijl rotterdam,utrecht en amsterdam een stuk centraler liggen :)
  Ik vind Zwolle ook super tof, maar kom daar enkel als ik er in de buurt moet zijn voor iets anders!

 • Reply
  Cynthiiaa
  8 oktober 2011 at 17:24

  Het ziet er gezellig uit! Ik ben er nog maar één keer geweest, dat was voor een modeshow, niet echt mijn ding. Ik houd meer van Amsterdam. :) Ik moet ook toegeven dat ik niet in het centrum was, maar bij de trein ergens. :’)

 • Reply
  Nannick
  8 oktober 2011 at 20:03

  Ik ben er nog nooit geweest. Lijkt me op zich wel leuk :)

 • Reply
  MsFricke
  8 oktober 2011 at 21:01

  Zeer duidelijk en leuk artikel meteen Zwolle gepromoot. Dan w8 ik totdat Bobbi Brown er zit ik wil graag naar Inglot kwijl.. !!! Zou je het leuk vinden om met mij een dagje te willen shoppen in Zwolle ?

 • Reply
  Kim
  8 oktober 2011 at 21:06

  Niets Saluti, Talamini rules! :) Daar kun je ook lekker eten trouwens… :) Belgische Keizer is trouwens ook leuk om te zitten, Librije moet je ook natuurlijk niet vergeten :)

 • Reply
  Joany
  8 oktober 2011 at 23:26

  Ik ben echt met mijn 24 jaar nog nooit gaan shoppen in een echt grote stad, zo erg. Ik had al een wishlist van plaatsjes die ik wilde bezoeken in Nederland en die is nu weer een plekje rijker geworden :)

 • Reply
  roos
  9 oktober 2011 at 13:19

  Klinkt leuk! Ik ben nog nooit in Zwolle geweest, maar dat staat nog wel op mijn lijstje :)
  Er zitten wel zo te horen veel dezelfde dingen als bij mij in Nijmegen, maar dat maakt niets uit.

 • Reply
  Sharon
  9 oktober 2011 at 13:54

  Ik kom elke dag in Zwolle vanwege school en als ik op tijd vrij ben ga ik eigenlijk altijd wel eventjes de stad in. Ik kan er meestal wel leuke dingen vinden en me vermaken! ;d

 • Reply
  Esmay
  9 oktober 2011 at 14:01

  <3 zwolle!

 • Reply
  Gerjanne
  10 oktober 2011 at 20:26

  Ik kom heel vaak in Zwolle het is een superplek om te winkelen, maar ik heb nog nooit een nagellakstudio gezien, waar zit die eigenlijk?

  Liefss!

  • Reply
   Aranka
   10 oktober 2011 at 20:31

   Naast de Nowak, dichtbij het Kerkburgje

 • Reply
  Judith
  12 oktober 2011 at 15:39

  Leuk om te lezen!
  Ik ga dit weekend naar Zwolle dus dan is deze post er handig :)

 • Reply
  baijiu
  13 oktober 2011 at 04:15

  Is Kota Radja echt beter dan de andere sushi restaurants in Zwolle? Er zijn meerdere namelijk:

  http://www.oversushi.nl/sushi-restaurants/overijssel/zwolle/

  China Palace is niet in het centrum natuurlijk, maar Lin Shing loop je zo naar toe en heeft volgens mij een veel uitgebreidere lijst. Of is juist de sfeer bij Kota Radja beter? Misschien moet ik volgende keer dat ik in het mooie Zwolle ben ze allebei maar proberen!

 • Reply
  Desiree
  13 oktober 2011 at 20:38

  Nog een leuke tip om lekker knus een drankje te drinken of heerlijk op het terras te zitten: ’t Beugeltje (staat op je laatste foto :))
  Zwolle is op zich een leuke stad, ik woon er ook, maar qua shoppen vindt ik het toch niet zo’n geweldige stad. Wel top dat we sinds kort een Inglot hebben in de V&D.

 • Reply
  bloempje
  15 oktober 2011 at 10:58

  Leuk artikel, woon zelf dichtbij Deventer dus kom ook wel eens in Zwolle :)
  Maar Apeldoorn vind ik eigenlijk nog leuker om te winkelen, want daar hebben ze ook een Zara!

 • Reply
  simlock verwijderen zutphen
  14 december 2011 at 09:56

  We’re a bunch of volunteers and starting a brand new scheme in our community. Your website provided us with valuable information to paintings on. You’ve performed an impressive process and our entire neighborhood will likely be thankful to you.

 • Reply
  Britt
  20 augustus 2013 at 15:00

  Hee Aranka!
  Ik woon zelf ook redelijk in de buurt van Zwolle (ongeveer 2/3 dorpen veder op) Ik ben 12 en kom er sws 2 x in de 2 maanden!
  Leuk artikel!
  xx

 • Reply
  Annemiek en Emmy
  29 augustus 2013 at 22:26

  Morgen een dagje shoppen in Zwolle ben benieuwd.

 • Reply
  pillen-machine
  29 december 2014 at 16:28

  Ik shop eignelijk altijd in Zwolle. Lekker dichtbij en voor mij genoeg leuke winkels <3
  De Claire's vind ik ook erg leuk, maar wel een beetje klein

 • Laat een reactie achter