Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Series die je zeker moet zien

Series die je zeker moet zien

Het weer is buiten niet al te lekker en ik voelde me de laatste tijd ook niet helemaal fit. Wat ga je dan doen als je een Netflix abonnement hebt? Juist, series kijken! De afgelopen tijd heb ik een viertal series gekeken die zeker de moeite waard zijn om te kijken en nog niet al te bekend, dus mocht je deze vier nog niet hebben gezien, ze zijn zeker de moeite waard!

Hollands Hoop

“Forensisch psychiater Fokke Augustinus dreigt het allemaal te verliezen, zijn baan, zijn huwelijk en zijn gezin. Als zijn vader waarmee hij geen contact meer heeft sterft, is hij degene die Hollands Hoop erft. Hij ziet een nieuwe kans voor een herstart van het gezin Augustinus in het verre Groningen. De ontdekking van een enorm wietveld op het land brengt alles in een stroomversnelling.”

Deze serie begonnen Danny en aantal jaar geleden te volgen op de televisie en eindelijk was er dan seizoen 2. Een paar weken geleden keken we de laatste aflevering van seizoen 2 en we blijven het een hele goede serie vinden. Normaal gesproken boeien Nederlandse series mij niet echt maar het acteerwerk en het verhaal zijn gewoon goed en vermakelijk. Je kunt de afleveringen nog terug kijken via Uitzending Gemist en het is zeker een aanrader.

The Missing

Op dit moment heeft The Missing twee seizoenen met twee totaal verschillende verhalen, om een echte korte introductie te geven is daarom misschien een beetje verwarrend. Het gaat in ieder geval over twee vermissingen (elk seizoen één) en het enige wat de twee seizoenen met elkaar verbind is dat de gepensioneerde detective Julien Baptiste de twee vermissingen onderzoekt en in zijn eigen tijd uitpluist. In het eerste seizoen wordt het een jongetje vermist die tijdens het WK zomaar wegloopt en in het tweede seizoen is een meisje jarenlang vermist geweest en wordt ineens ernstig ziek op een kerstmarkt in Duitsland gevonden.

Beide verhalen zijn super spannend (al vond ik seizoen twee wel spannender) en je kan gewoon echt niet stoppen met kijken. Je wilt zo graag de waarheid weten en elke keer word je weer op het verkeerde been gezet en verdenk je weer iemand anders. De seizoenen hebben maar 8 afleveringen dus je bent er ook zo doorheen. Ik vond ze echt heel erg goed en vooral erg spannend

The Sinner

“Cora is een jonge moeder en gaat met haar gezin een dagje naar het strand. Ineens hoort ze muziek en flipt ze helemaal, krijgt een waas voor haar ogen en steekt iemand dood. Ze wordt opgepakt en veroordeeld tot moord die ze meteen toegeeft. Ze zegt de dader niet te kennen maar de rechercheurs willen verder graven naar de waarheid. Langzaam maar zeker komt de waarheid boven water.”

Deze serie met Jessica Biel in de hoofdrol werd mij door meerdere mensen aangeraden en hij staat ook overal op Netflix tussen mijn matches dus ik besloot hem na The Missing te gaan kijken. Het is echt een ontzettend spannend verhaal met erg goede acteurs waardoor je helemaal meegenomen wordt in het verhaal. Deze serie heeft nog maar 1 seizoen en maar 8 afleveringen dus je bent er zo doorheen. Maar het is zeker de moeite om te kijken, je blijft tot het laatste moment geboeid.

La Casa De Papel

“Een bij elkaar geraapt zooitje criminelen worden bij elkaar gebracht door ‘de Professor’ om de grootste roof ooit te plegen, namelijk 2,4 miljard euro. Het plan is om zich op te sluiten in de Koninklijke Munt van Spanje en daar hun eigen geld te drukken en weg te smokkelen. Door hun uitgezochte gijzelaars hebben ze ruim te tijd om deze actie uit te voeren en alles is tot op de puntjes uitgewerkt door de Professor, hopen ze.”

Ik moest eerst even in deze serie komen omdat het een Spaanse serie is en ik geen woord Spaans versta. Maar na één aflevering was ik meteen om en verslaafd. Dit is echt een retegoede serie. De spanning, de personages en het verhaal maken het tot één van de beste series die ik ooit heb gezien. Het is niet alleen een hele spannende serie, het is ook gewoon een serie met goede humor en een vermakelijk verhaal, het bevat eigenlijk alle ingrediënten voor een serie die je wilt kijken. In totaal staan 11 afleveringen op Netflix en voor de laatste aflevering moeten we nog even wachten maar ik ben diep onder de indruk.

Heb jij van één van deze series of meerdere gezien en wat vonden jullie er van? Op dit moment ben ik serie-loos dus mochten jullie nog goede tips hebben, dan hoor ik het graag!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

13 reacties

  1. Ik ben dus echt totaal geen serie kijker en iedereen verklaart me altijd voor gek haha. Ik heb wel een aantal nederlandse series gekeken dus je eerste tip spreekt me wel aan!

  2. Deze series heb ik nog niet gezien, maar ik denk dat ik The Missing misschien wel wil proberen. Ik ben normaal niet zo van de detectives, maar hij klinkt spannend!

  3. The Sinner is echt heel fijn: spannend en je denkt de hele tijd “Waarom?” How to get away with murder vond ik net zo fijn en net zo spannend! Tip :-)

    De afgelopen twee weken de twee seizoenen van Outlander gezien. Wat een brute, rauwe en romantische serie. Ik ben niet snel van de romantiek, maar wat heb ik toch zitten gruwelen bij de beelden en uiteindelijk enorm lopen huilen bij het einde van seizoen 2. Staat met stip op 1 bij mij. De eerste afleveringen is het misschien even inkomen, maar blijf wel opletten want dat zijn nu net net de afleveringen die van belang kunnen zijn (ik spreek uit ervaring, haha).

  4. Mijn tips op netflix; She’s Gotta Have It ;Nola Darling moet haar tijd zien te verdelen tussen haar vrienden, haar werk en haar drie aanbidders.Travellers;Het richt zich op een team van vijf tijdreizigers uit de toekomst, die terugkomen om de geschiedenis te veranderen en de apocalyptische tijdlijn waarin ze leven te voorkomen,Friends serie over 6 vrienden,De zes vrienden delen 10 seizoenen lang hun levens met elkaar in hun appartementen en het koffiehuis om de hoek ‘Central Perk’ waar de ‘Friends’ regelmatig te vinden zijn.Doei :)

  5. Ik heb ze nog geen van allen gezien, handige tips dus! Vooral naar Sinner ben ik mega benieuwd, heb er veel positieve dingen over gehoord de laatste weken. Broadchurch en the Blacklist zijn mijn twee aanraders van het moment.

  6. Ah leuke tips! Ik was nooit een seriekijker maar na alle seizoenen van Call the midwife ben ik nu begonnen aan Orange is the new black. Volgens mij heeft de halve wereld die al gezien maar ik heb nog wat tegoed zullen we maar zeggen haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *