Serena’s Stijlgids

 photo Serenas Stijlgids_zpsvwdwnqkb.png

Het lijkt wel of iedere grote blogger met een eigen boek komt, helemaal niet erg, juist hartstikke leuk! Ik mag graag met een boek op de bank zitten dus dit boek van Serena kwam als geroepen. Als jullie mijn blog volgen, volgen jullie die waarschijnlijk ook Serena, dus jullie zijn vast wel benieuwd naar haar boek. Ik geef jullie een kleine sneak peak en vertel jullie wat ik van het boek vond.

 photo Serenas Stijlgids1_zpsla2ykbcs.png

Het boek oogt meteen al goed, het is een vrij groot boek, maar dat maakt juist haar charme. Het heeft een semi hardcover en een mooie cover. Een mooie foto van Serena zelf met mooie gouden letters, het ziet er gewoon goed en af uit. Het trekt meteen je aandacht als je het ergens ziet liggen. Op de achterkant van het boek vinden we wat meer informatie over het boek natuurlijk en een kleine samenvatting van Serena en haar blog. De zijkant is ook nog eens afgewerkt met leuke afbeeldingen. Tot zo ver ben ik erg enthousiast.

 photo Serenas Stijlgids2_zpsh79gjbgn.png

Het boek is eigenlijk een verlenging van haar blog, je vind in het boek eigenlijk alles terug wat je op haar blog ook kan lezen. Wellicht kan je dit heel letterlijk nemen, want een groot deel wat in haar boek staat kan je ook op haar blog vinden. Als je Serena haar blog dus al een langere tijd volgt zul je vast dingen herkennen en tegen komen die je wel eens eerder gezien hebt. Maar eigenlijk vind ik dat helemaal niet erg, het zijn stukken over haar populaire artikelen en zelf wil ik ook wel weer eens een ‘goude oude’ naar boven halen. Het boek spreekt wellicht ook een andere doelgroep aan wie haar blog niet volgt, dus voor hun is dat leuke input.

 photo Serenas Stijlgids5_zpswir0pglf.png

Een echt boek om te ‘lezen lezen’ is het niet. Je begint vooraan in het boek en bladert eigenlijk rustig verder. Het boek heeft verschillende categorieën en daar blader je lekker doorheen. Je merkt vanzelf wanneer je een bepaald onderwerp aanspreekt of niet, dan begin je met lezen en anders blader je gewoon lekker door.

 photo Serenas Stijlgids6_zpsdkllia1u.png

Het boek is prachtig weergegeven, grote en duidelijke foto’s met een goede afwisseling van tekst. De onderwerpen zijn duidelijk en goed gestructureerd, je weet dus meteen wat je aan het lezen bent. Eigenlijk is het ook een soort van prentenboek, alleen naar de foto’s kijken is al een feest.

 photo Serenas Stijlgids3_zpsxcjdwqar.png

En stiekem het leukste van het hele boek vind ik de DIY’s. Bij elk onderwerp in haar boek vind je verschillende do it yourself pagina’s met de leukste dingen om te maken, waaronder deze bath fizzies. Ja, je kan ze ook op haar site vinden, maar ik vind het ook wel heel erg leuk dat ze ook in haar boek staan.

 photo Serenas Stijlgids4_zpszghkdnai.png

Wat vond ik nou eigenlijk van het boek? Ik vond het oprecht een leuk boek en heb me er zeker even mee vermaakt. Geen uren of dagen zoals een ander boek, maar het is leuk om even door te bladeren en door te nemen. Het is vooral een leuk boek voor in de kast om af en toe eens in te kijken en ideeën of inspiratie op te doen. Een echte musthave? Ja en nee, ik vind het zeker een heel leuk boek, maar als je Serena een lange tijd volgt is het niet echt vernieuwend en vind je veel oude en bekende artikelen terug, maar dat kan juist ook positief zijn ;).

Kwalitatief is het een prachtig boek en staat het mooi te pronken in mijn kast. Dat merk je ook meteen aan de prijs, want het boek kost € 22,50 wat ik niet heel erg goedkoop vind. Mocht je nou enthousiast zijn geworden over het mooie boek van Serena en dit ook door willen bladeren in het zonnetje buiten? Hij is onder andere op bol.com te koop!

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

30 reacties

 • Reply
  Bianca
  8 juni 2015 at 07:09

  Zelf ben ik niet zo van de boeken, maar bij dit boek denk ik echt “ja die moet ik hebben!” x

 • Reply
  lucindainwonderland
  8 juni 2015 at 07:10

  Het boek trok mij al niet echt, maar dat is natuurlijk een persoonlijk iets. Dus het is stiekem wel fijn om te weten dat, omdat ik haar blog volg, ik eigenlijk niks ‘mis’ door het boek niet te halen. Vind het wel super tof dat ze het heeft gedaan natuurlijk en de opmaak en de foto’s zien er super goed uit. xxx Lucinda

 • Reply
  Iris | Todayslipstick
  8 juni 2015 at 07:17

  Het boek ziet er prachtig uit, maar zelf ga ik het niet kopen. Ik volg haar blog ook dus heel erg veel mis ik niet. De foto’s zijn wel echt prachtig!
  Liefs, Iris

 • Reply
  Femke
  8 juni 2015 at 07:22

  Wat een fijne en eerlijke review. Zelf vind ik het een beetje dubbel dat oude artikelen van haar blog te lezen zijn in het boek: dit lijkt me niet leuk voor ’trouwe’ volgers, maar aan de andere kant kant zou ik wel sneller in een boek terugbladeren dan op een blog. En dit boek is inderdaad héél mooi vormgegeven!

 • Reply
  Marijke - de beste versie van jezelf
  8 juni 2015 at 07:27

  Dit boek is leuk als je een echte fan bent, zeker omdat je hem ook gesigneerd kan bestellen. Ik zoek zelf liever artikelen via google terug..

 • Reply
  chucky1012
  8 juni 2015 at 07:33

  Mooie foto’s en prachtig boek!
  Die zal ik zeker nog kopen ;-)

 • Reply
  Sandra - Beautybysandra
  8 juni 2015 at 07:36

  Het boek ziet er mooi uit! Al zou ik zelf dat boek niet zo snel kopen, om dezelfde reden als alle mensen hierboven.

 • Reply
  Danielle
  8 juni 2015 at 08:59

  Jammer dat het veel herhaling is van haar blog, hierom zal ik het boek toch ook laten liggen. Wel denk ik dat ze ook een hele nieuwe doelgroep kan aanspreken met dit boek, dat is dan wel weer leuk!

 • Reply
  Liesbeth
  8 juni 2015 at 09:01

  Ik vind het wel leuk om een aantal van die ‘kijkboeken’ te hebben. Ook al is een deeltje van de inhoud hetzelfde als de blogposts, toch geeft het weer een extra dimensie om de foto’s gedrukt te zien.

 • Reply
  Liset - Beautydagboek
  8 juni 2015 at 09:18

  Ik heb zelf het boek gekregen en vind het zeker een leuke toevoeging aan mijn beautyboekencollectie! Het is zo vrolijk en er staan mooie foto’s in. Een leuke extra zijn de recepten, dat vind ik echt heel fijn. Het is inderdaad niet een heel groot leesboek, maar wel vol met mooie inspiratie :).

 • Reply
  Frances
  8 juni 2015 at 09:44

  Ik was al erg benieuwd naar dit boek, dus fijn dat je er een review over schrijft. Ik vind het persoonlijk wat minder dat er ‘oude’ blogartikelen in haar boek staan. Nieuwe content was denk ik leuker geweest. Maaaar, het boek ziet er wel prachtig uit met hele mooie foto’s.

 • Reply
  beautifulday4makeup
  8 juni 2015 at 09:50

  Soms vind ik het wel jammer dat het een verlenging is van haar blog en geen aanvulling…

 • Reply
  Marjolein
  8 juni 2015 at 10:07

  Leuke foto’s! Ik heb het boek zelf ook en vind het heel leuk om doorheen te bladeren en inspiratie op te doen :).

 • Reply
  Manon
  8 juni 2015 at 10:20

  Ik vind het een gaaf boek, mooie grote foto’s ook! Ben alleen nog niet overtuigd dat ik hem voor die prijs in mijn kast wil hebben.

 • Reply
  Shaz
  8 juni 2015 at 10:29

  Zelf zou ik dit boek niet aanschaffen, maar het zou een ander verhaal worden als het materiaal nieuw zou zijn. Op dit moment ben ik eigenlijk meer benieuwd naar dat boek van Xelly.

 • Reply
  Kiss & Make-up
  8 juni 2015 at 10:54

  Zou ik het boek zelf kopen? Nah. Ik ben eerder een ‘google-wat-je-moet-weten’ type :-) Maar als ik het ergens zag liggen zou ik er wel graag eens door bladeren.

 • Reply
  lonneke
  8 juni 2015 at 11:03

  Ik raak steeds meer benieuwd naar dit boek!
  IK ga hem toch maar eens aanschaffen denk ik.
  Liefs Lonneke

 • Reply
  Nicole
  8 juni 2015 at 11:43

  Het lijkt me best een leuk boek, maar tegenwoordig zijn er zoveel leuke boeken van bekende youtubers/bloggers dat ik eigenlijk niet meer zou weten welke nou echt de moeite waard is. Deze vind ik er leuker uitzien dan veel andere in ieder geval!

 • Reply
  Margot
  8 juni 2015 at 12:37

  Het lijkt me een mooi boek, maar ik denk niet dat ik m snel zou kopen!

 • Reply
  Romina
  8 juni 2015 at 13:12

  Ik heb het boek zelf ook, al heb ik er nog niet veel in gelezen. Ik hou zelf niet echt van boeken als in een roman ofzo, dus dit soort boeken vind ik dan net wel heel leuk. Liever iets van iemand waar ik naar op kijk en dat non-fictie is, dan een roman ofzo die verzonnen is ^^

 • Reply
  Manon
  8 juni 2015 at 13:42

  IK wil deze ook nog graag hebben!

 • Reply
  Lilian
  8 juni 2015 at 15:04

  Ik ken Serena’s website niet, dus waarschijnlijk kan ik beter het boek kopen, dan heel haar blog doorpluizen. Boeken met inspiratie en vrolijke plaatjes vind ik sowieso leuk. Dank je voor de review!

 • Reply
  Julie
  8 juni 2015 at 15:04

  Ik vind het er echt heel goed uit zien, maar toch zal ik het niet kopen. Het kost vrij veel om dan ‘even door te bladeren’, vind ik zelf. Als ik iets van haar wil lezen, doe ik het wel op haar blog! :-)

 • Reply
  Daniëlle Springer
  8 juni 2015 at 15:08

  Ik twijfel heel erg om hem te kopen! Vind het namelijk redelijk duur, maar wel heel tof!

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  8 juni 2015 at 15:25

  Vind het boek er qua vormgeving wel erg goed uitzien!

 • Reply
  Amelie
  8 juni 2015 at 16:04

  Ik vind het er echt prachtig uitzien, maar jammer dat er niks nieuws in staat. Ervan uitgaande dat vooral fans haar boek kopen is het zonde dat ze niks nieuws onder ogen krijgen…

 • Reply
  Danique
  8 juni 2015 at 19:06

  Ik ben wel benieuwd naar dit boek!

 • Reply
  Lisa
  8 juni 2015 at 20:54

  Aaah, dit boek staat hoog op mijn wishlist!

 • Reply
  Andrea
  13 juni 2015 at 21:48

  Het lijkt me een leuk boek, al is het eigenlijk meer een tijdschrift-idee als ik het zo lees. Daar heb ik geen 22,50 voor over, zeker als er niet zoveel nieuws in staat!
  x

 • Reply
  Simovic-Vuceljic Natasa
  14 juni 2015 at 17:53

  Het boek lijkt me wat te duur om het in huis te halen, ik volg haar blog al een tijdje dus ik denk niet dat ik iets zal missen door het niet te kopen :) Liefs! x

 • Laat een reactie achter