Scrub Mommy en Scrub Daddy, wat is het verschil?

Scrub Mommy

Ik ben echt groot fan van mijn Scrub Daddy, ik gebruik hem echt overal voor. De badkamer schoonmaken, mijn aanrecht en inductiekookplaat schrobben en ga zo maar door. Maar ineens kwam ik ook de Scrub Mommy bij de Wibra tegen. Ik was meteen geboeid, maar ik vroeg mij ook af wat nou eigenlijk het verschil is tussen de Scrub Daddy en de Scrub Mommy? Ik nam de Scrub Mommy voor een paar euro mee naar huis en testte het verschil uit!

Scrub Mommy7

Wat is de Scrub Mommy?

De Scrub Daddy kennen we natuurlijk allemaal, maar wat is er dan zo anders aan de Scrub Mommy? Gelukkig geeft de verpakking daar meteen antwoord op, de Scrub Mommy is een tweezijdige schrobber en spons in één. De Scrub Mommy heeft twee verschillende kanten met twee soorten sponzen zodat je de Scrub Mommy voor meerdere doeleinden kan gebruiken. En heel eerlijk, ik ben hierdoor meer fan van de Scrub Mommy dan van de Scrub Daddy omdat ze gewoon veelzijdiger is.

Scrub Mommy1

Hoe gebruik je de Scrub Mommy?

Eigenlijk gebruik je de Scrub Mommy hetzelfde als de Scrub Daddy, alleen deze heeft twee kanten waardoor je ook op kwetsbaardere ondergronden kunt boenen. Je kunt hem veilig in anti-aanbak pannen gebruiken, door de handige mond kun je bestek heel gemakkelijk schoonmaken en je kunt gemakkelijk onderin glazen komen. Daarnaast is de spons weer makkelijk te reinigen in de vaatwasser.

Scrub Mommy8

Ook de Scrub Mommy is flexibel, hij is hard in koud water en wordt flexibel in warm water. De witte kant is nieuw aan de Scrub Mommy en neemt volgens de verpakking meer water op waardoor er meer schuim ontstaat. Ook is de spons een stuk zachter waardoor ik hem fijner vind voor bijvoorbeeld mijn badkuip en wasbak zonder dat hij teveel krast. Ook pannen en dergelijke vind ik toch fijner met de zachte kant. Mocht het echt aangekoekt zijn dan gebruik ik de harde roze kant.

Scrub Mommy5

Het verschil tussen de Scrub Daddy en Scrub Mommy

Hier kun je meteen goed het verschil tussen de Scrub Daddy en Scrub Mommy zien. De Scrub Daddy is gemaakt uit één soort materiaal en de Scrub Mommy heeft ook dit materiaal (de roze kant) en een zachtere spons aan de andere kant. Voor de rest werken ze precies hetzelfde en reageert de spons ook op warm en koud water.

Zelf vind ik de Scrub Mommy fijner omdat je hier meer mee kunt en ik het zelf prettiger vind hier kwetsbare ondergronden mee schoon te maken zoals onze kunststoffen badkuip en wastafel die snel kunnen krassen. En je hebt een twee in één dus als ik lekker wil boenen gebruik ik gewoon de roze kant.

Scrub Mommy4

Waar koop je de Scrub Mommy?

Heb jij al een Scrub Daddy of Scrub Mommy in je schoonmaakkastje liggen? De Scrub Daddy is onder andere bij de Wibra en Blokker te koop en de Scrub Mommy bij de Wibra voor € 3,49 wat natuurlijk geen geld is. Maar beiden zijn ook online te koop! Ik ben in ieder geval fan!

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reply
  chucky1012
  20 maart 2023 at 07:41

  Nee, sorry ik ken dit helemaal niet.
  Moet het maar eens gaan kopen.

  Xoxo

 • Reply
  Emelie-Elisabeth
  20 maart 2023 at 11:15

  Helaas zitten dergelijke scrubsponsjes vol plastic dat via de afvoer in het milieu terecht komt als microplastics.

  • Reply
   Aranka
   20 maart 2023 at 11:15

   Daar heb je wel een punt! Helemaal nooit bij stilgestaan!

 • Reply
  10 dingen die je kunt schoonmaken in de vaatwasser | byAranka.nl
  13 april 2023 at 06:00

  […] Hetzelfde geldt eigenlijk voor sponzen, zijn ze wat smerig geworden door iets schoon te schrobben? Was ze gewoon even mee met de vaatwasser en dan zijn ze weer schoon. Ik doe dat zelf altijd met mijn Scrub Daddy. […]

 • Laat een reactie achter