Zoek
Sluit dit zoekvak.

Scrub Daddy spons – is het echt zo goed?

Scrub Daddy

Ik zie de Scrub Daddy echt overal voorbij komen, Instagram, TikTok en laatst ook bij de Wibra. Deze wonderspons schijnt je nieuwe hulpmiddeltje te zijn tijdens het schoonmaken. Ik kocht hem voor een paar euro bij de Wibra en had hoge verwachtingen. Normaal heb ik altijd van die goedkope wegwerp schuursponsjes en ik ben benieuwd of dit zo’n fantastisch hulpmiddeltje is bij het schoonmaken.

Scrub Daddy6

Wat doet de Scrub Daddy spons?

Aller eerst ziet deze spons er natuurlijk super schattig uit. Maar deze spons heeft ook een bijzondere werking. De spons veranderd namelijk van textuur. Zo is de spons in koud water hard en in warm water zacht. Zo kun je hem dus op verschillende manieren gebruiken. Met koud water kun je hem dus gebruiken om te schrobben en met warm water voor bijvoorbeeld de vaat of andere hoekjes waar je lastig bij komt.

Daarnaast ziet de spons er leuk uit! Maar dat is niet zomaar. De ogen zijn namelijk voor je vingers zodat je meer grip hebt tijdens het schoonmaken en in de mond kun je bestek doen om het gemakkelijk schoon te maken.

Wanneer je de spons laat drogen is hij binnen een uur weer hard en schoonmaken doe je gemakkelijk door hem warm te maken met water en hem uit te knijpen en uit te spoelen.

Scrub Daddy2

Hoe gebruik je de Scrub Daddy?

Op de achterkant van de verpakking word duidelijk uitgelegd hoe je Scrub Daddy kunt gebruiken. Ik vertelde al hoe het werkt met warm en koud water. Maar je kunt ook hem ook veilig in pannen gebruiken zonder dat het de aanbak laag aantast. Je kunt je spons in je vaatwasser reinigen (wisten jullie dat je zo ook gemakkelijk je afwasborstel schoon krijgt?). De mond is te gebruiken om voorwerpen makkelijk in te reinigen en de ronde vorm maakt het gemakkelijk glazen en bekers goed schoon te maken aan de onderkant waar je normaal niet gemakkelijk bij komt met een afwasborstel.

Scrub Daddy3

Op de verpakking staat nogmaals dat de spons hard is in koud water en zacht in warm water. Daarnaast is hij ook krasvrij te gebruiken en geurbestendig. Handig als je bijvoorbeeld pannen of je badkamer met kranen wilt schoonmaken.

Scrub Daddy5

Scrub Daddy Review

Toen ik de Scrub Daddy voor het eerst zag was ik verbaasd over de grootte, hij is namelijk veel groter dan ik had verwacht. Ik dacht dat hij net zo groot zou zijn als een schuursponsje, maar hij is veel groter. Hier op de foto kun je goed zijn dat hij groter is dan mijn handpalm. Wel is dit formaat fijn om bijvoorbeeld de gootsteen of badkamer mee schoon te maken.

Goed, ik gebruikte voorheen altijd een schuursponsje, maar dat is niet altijd fijn op alle ondergronden. De Scrub Daddy ligt fijn in de hand en blijft inderdaad hard in koud water en wordt zacht in warm water. Ik gebruik de spons eerst koud voor de gootsteen zodat ik hem goed schoon kan schrobben en daarna maak ik hem schoon met warm water en pak ik de hoekjes mee.

Ook vind ik hem ideaal voor de badkamer. Eerst schrob ik hard te tegels met zeepresten schoon en daarna doe ik met warm water en wat Groene Zeep de wasbak, badkuip, glazen douchewanden en de kranen. Wij hebben zwart geborstelde stalen kranen en ik krijg door de Scrub Daddy geen krassen.

Scrub Daddy4

Waar kun je de Scrub Daddy kopen?

Veel mensen denken dat de Scrub Daddy alleen online te koop is, maar je kunt de Scrub Daddy gewoon voor € 3,99 bij de Wibra kopen. Helaas is dat de enige fysieke winkel waar je de Scrub Daddy kunt kopen, want helaas verkopen de Kruidvat, Action en Zeeman de Scrub Daddy niet. Heb je geen Wibra in de buurt? Dan kun je de Scrub Daddy natuurlijk ook online bestellen.

Scrub Daddy1

Ik ben eigenlijk best heel enthousiast over de Scrub Daddy. Hij kost niet heel erg veel, € 3,99 en dat vind ik een prima prijs voor een spons. Ook omdat deze spons veel langer meegaat dan een schuursponsje. Ook vind ik het handig dat je er met je vingers in kan en zo gemakkelijk de pannen, bekers en glazen schoon kan maken. Ja, ik ben fan! Hebben jullie al een Scrub Daddy in huis?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

6 reacties

  1. Goed is hij hé! Ik zou je zelf de Scrub Mommy aanraden, dat is een spons die aan de andere kant ook nog een soort wondersponsje heeft. Daarmee kan je dus én scrubben, én goed oppervlaktes schoonmaken. Vezels blijven er heel goed aanplakken. Ik koop zelf standaard geen Daddys meer, maar Mommy’s. Ik zweer er echt bij haha.

  2. Werkelijk briljant met the pink stuff..pannetje schoon gekregen die ik met echt niks anders schoon kreeg!! Mega fan!! pink stuff wel bij action en sinds vd week bij blokker. Sponsjes weet ik niet

    1. Ik ben maanden bezig geweest de kalk druppels van de doucheraam te krijgen. Nu met de scrub daddy in combi met the pink stuff is het allemaal weg. Ik kan niet meer zonder 🥰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *