Zoek
Sluit dit zoekvak.

Schurende bovenbenen en dijen, alle tips op een rijtje

Schurende bovenbenen, alle tips op een rijtje

Last van schurende bovenbenen of dijen? Een paar weken geleden deelde ik met jullie mijn ervaringen over schurende bovenbenen met Smoovall en Bodyglide. In de comments en op Instagram kreeg ik massaal tips van jullie naast de Smoovall en Bodyglide (waar velen van jullie ook heel erg over te spreken waren). Omdat het blijkbaar zo een veelvoorkomend probleem is die schurende bovenbenen leek het me wel leuk al jullie tips op een rijtje te zetten, komen ze!

Smoovall

Natuurlijk beginnen we het rijtje nog even met deze tips die ik de vorige keer al gaf. Smoovall is een handige spray die je tussen je benen moet sprayen dat schurende bovenbenen tegen gaat. Het werkt prima maar het grote nadeel vind ik dat hij vrij prijzig is en met 1,5 week leeg is als je hem iedere dag gebruikt.

Volgen jullie mij al op Instagram?

Bodyglide For Her

Van origine is Bodyglide een merk voor sporters om hier het schuren van de huid tegen te gaan. Omdat er natuurlijk veel vraag van vrouwen was wat betreft de schurende bovenbenen is er ook een Bodyglide For Her variant op de markt gekomen. Ik vind deze fijn en hij gaat super lang mee. Hij voelt wel een beetje stroef tussen de benen maar ik krijg geen irritatie!

Deodorant stick

Deze tip hoor ik super vaak voorbij komen voor schurende bovenbenen, een deodorant stick. Lees het even goed, het moet namelijk echt een stick zijn en geen roller. Ik hoorde vaak het merk Odorex voorbij komen maar ik hoorde ook dat het niet merkafhankelijk was zolang het maar een stick was. Even tussen de benen smeren en je hebt de hele dag geen last van schurende bovenbenen.

Lees ook: Lady Speed Stick Invisible Deodorant

Glijmiddel

Dit is denk ik niet het eerste waar je aan denkt als je last hebt van schurende bovenbenen maar als je erover nadenkt klinkt het eigenlijk hartstikke logisch. Je kunt een goedkoop glijmiddel kopen en dat tussen je benen smeren en je raadt het al, je benen glijden de hele tijd langs elkaar heen zonder te schuren.

Broekjes (langer ondergoed)

Dit is een tip die ik echt heel vaak voorbij heb horen komen, broekjes dragen! Zelf heb ik nog niet zo een broekje maar het lijkt me toch wel heel handig eens zo een broekje aan te schaffen. Ik hoor hele positieve verhalen over de broekjes van Sloggi, Anie Rolfi (Kruidvat), MS Mode, HEMA of Primark.

Haarlak

Deze vond ik een beetje vreemd klinken maar kreeg hem meermaals als tip en denk dat iedereen dit wel in huis heeft. Blijkbaar werkt een beetje haarlak tussen de benen spuiten tegen schurende bovenbenen, ik ga het eens proberen, ben nu ben benieuwd.

Vevina crème

Sticks en spray’s hebben we al gehad tegen schurende bovenbenen, maar nog geen crème! Ook kreeg ik de Vevina crème massaal aangeraden. Het schijnt heel makkelijk aan te brengen en goed te werken. Je koopt het hier online.

Lees ook: Schurende bovenbenen, Smoovall en Bodyglide getest

Decathlon stick Aptona

Vergelijkbaar is dit product met de Bodyglide alleen dan veel goedkoper en werkt net zo goed. Heb deze tip echt door heel veel van jullie gekregen. De Decathlon stick is gewoon te koop in hun winkels en online voor € 4,99 en handig is ook dat je daar een hele tijd mee doet.

Bandelettes

Ik had hier werkelijk nog nooit van gehoord maar kreeg dit ook meermaals als tip voor schurende bovenbenen, bandelettes. Het zijn losse banden die je om je dijen doet die het schuren van de bovenbenen tegen gaat. Online kun je er heel veel vinden maar hoorde dat die van de MS Mode erg prettig waren.

Vaseline

Vaseline gebruik je om je lippen zacht en soepel te houden (tenminste ik wel) dus waarom ook niet je bovenbenen. Het werkt goed alleen het blijft wel erg plakkerig, het is dus maar de vraag of je dat wilt. Maar nood breekt wet als je het dan toch al in je tas hebt zitten…

Lees ook: 15 handige tips met Vaseline

Lush silky underwear

Speciaal voor de schurende bovenbenen heeft Lush het product Silky Underwear op de markt gebracht en hoorde hier door jullie ook positieve verhalen over. Het is een poeder dat je tussen de benen aanbrengt en daarna moet het schuren over zijn!

Talkpoeder

Voor baby’s gebruiken we het voor de billetjes, maar je kunt het ook voor je schurende bovenbenen gebruiken. De meest simpele doet al zijn werk!

Een heel lijstje, maar dit waren alle tips die ik heb gekregen wat betreft schurende bovenbenen of schurende dijen. Heb jij zelf nog een gouden tip deel die dan zeker in de comments, dan kan ik het lijstje compleet maken!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

15 reacties

 1. Ik ga voor de broekjes. Bonprix heeft ze ook, evenals Bagoes. Al het spul dat je erop smeert werkt maar tijdelijk en vaseline of glijmiddel… Dat is toch ronduit goor want plakkerig?!

 2. Ik zag tussen de reacties toen de tip deostick staan en ben gelijk naar de winkel gegaan om er eentke van Nivea te halen! Heb de dry comfort stock gehaald en het werkt echt! Je bent misschien geen hele dag schuurvrij (dat nog niet uitgeprobeerd) maar ik vind het al super fijn dat ik gewoon eventjes een stuk kan wandelen zonder dat het gelijk rood en geirriteerd is!

 3. Handige tips!
  Heb zelf (gelukkig) nooit last van schurende bovenbenen maar heb wel eens gehoord dat je ook een (oude) panty hiervoor kunt gebruiken, gewoon afknippen tot de gewenste hoogte.
  Lijkt me ook een stuk aangenamer met deze warme temperaturen dan een dik broekje!

 4. Ik heb de meeste tips uitgeprobeerd . De BodyGlide werkt (bij mij) maar een poosje. Deodorant niet (nauwelijks) en talkpoeder eveneens maar heel kort (zeker als het warm is absorbeert het transpiratievocht en is dan uigewerkt). De broekjes van Zeeman werken prima. Maar mijn topper is toch echt een onderbroek met pijpjes . Geen overbodig dubbele laag en werkt de hele dag . Uiteindelijk het prettigst én voordeligst. Ik kocht de Anni Rolfi van Kruidvat. Dikke tip!

 5. Lush dusting powders zijn gemaakt met voornamelijk “cornflower” of te wel maizena. De maizena vanuit de supermarkt zou dus ook moeten werken :)

 6. Ik gebruik het lush poeder ook bij m’n schurende Birkenstocks. Ff de bovenkant van m’n voet poederen en uitsmeren, Birkenstocks aan en ik heb nergens last van. Op m’n bovenbenen moet ik regelmatig poeder opnieuw aanbrengen dus ik ben maar over gegaan op broekjes.

 7. Je vergeet de beste der beste gewoon wat doe spray op alletwee de benen waar het normaals schuurd. Ik heb er erg last van helaas en kan echt kilometers lopen en 1 keer sprayen is voldoende voor de hele dag! Zelfs als je al pijn hebt even sprayen ( dan wel deo zonder alcohol) en klaar is kees !

 8. Deodorant van odorex 0 % perfume de roze,kost2,99 en is voor de gevoelige huid en zonder alcohol.S~morgens sprayen en de hele dag geen last van schurende billen.

 9. Hi, dit artikel is oud! Misschien kun je dit er voortaan bijzetten als je het online zet. Wel zo eerlijk. Ik zie dat je dit vaker doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *