Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Schurende bovenbenen, ik testte Lush en Decathlon

Schurende bovenbenen, ik testte Lush en Decathlon

Ik schreef al eerder twee artikelen over schurende bovenbenen. Het begon allemaal met een artikel over Smoovall en de Bodyglide stick die ik testte tegen schurende bovenbenen. Daarna kreeg ik echt een tal aan tips van jullie over andere goede middelen en die deelde ik ook met jullie. Hieruit bleek dat Silky Underwear van LUSH en de Aptonia stick van Decathlon ook succesnummers waren, die wilde ik wel eens testen!

Schurende bovenbenen, ik testte Lush en Decathlon

Volgen jullie mij al op Instagram?

Het zijn twee totaal verschillende producten maar hebben beiden dezelfde werken, het tegengaan van schurende bovenbenen of andere plekken op het lichaam. LUSH heeft een poeder in een flesje en Decathlon heeft een handige stick die je kun aanbrengen. Beide hebben een handig formaat om mee te nemen maar toch vind ik LUSH wat minder handig omdat het een poeder is. Maar als LUSH beter werkt heb ik het er toch wel voor over om dat mee te nemen. Ik ben erg benieuwd en testte ze met dit warme weer van afgelopen tijd uit.

Schurende bovenbenen, ik testte Lush en Decathlon

Schurende bovenbenen, ik testte Lush en Decathlon

Schurende bovenbenen, ik testte Lush en Decathlon

Lees ook: Schurende bovenbenen, alle tips op een rijtje

Lush Silky Underwear Dusting Powder – € 8,95

Je kunt dit product op twee manieren gebruiken, om het knellen van ondergoed tegen te gaan, maar ook voor schurende bovenbenen. Het product is op basis van cacaoboter en maismeel wat helpt het schuren tegen te gaan. Ik vraag me dus meteen af waarom het dan zo prijzig is, dan kun je beter los wat maismeel kopen en tussen je benen smeren. Maar goed, dit poeder ruikt wel echt super lekker want het heeft de geur van jasmijn en vetiver.

Tijdens het aanbrengen doe ik een klein beetje op mijn handen en verdeel het voorzichtig, daarna wrijf ik mijn handen over mijn dijen heen een merk ik meteen dat de huid ontzettend zacht wordt en niet meer plakkerig. De eerste minuten voelt het daarom ook super fijn aan en heb ik echt nergens last van. Maar met het zweterige weer merk ik dat de poeder het zwaar heeft en helaas heb ik met een uur alweer last van schurende bovenbenen. Met zulk warm weer werkt dit helaas niet goed, zo jammer. Is het dus wat kouder, dan zou het prima werken, maar met echt warm weer is dit niet de beste oplossing.

Al met al vind ik het geen fantastisch product. De werking is snel voorbij en ik vind het ook een vrij duur product voor vrijwel alleen maismeel. Wel ruikt het erg lekker, dat vind ik een groot pluspunt. De LUSH Silky Underwear is te koop in de LUSH winkel en online.

Schurende bovenbenen, ik testte Lush en Decathlon

Schurende bovenbenen, ik testte Lush en Decathlon

Lees ook: Schurende bovenbenen, ik testte Smoovall en Bodyglide

Decathlon Aptonia Anti Friction Stick – € 4,99

Dit is een van de goedkoopste anti schurende bovenbenen producten die ik ben tegen gekomen. Het is de Anti Friction stick van de Decathlon die eigenlijk voor sporters bedoeld is. Het is bedoeld voor schurende huid voor bijvoorbeeld het hardlopen, maar het kan natuurlijk ook gebruikt worden voor schurende bovenbenen tijdens het normale leven. Ik vind de verpakking van een stick heel handig en het is een soort van wax wat dus huidirritatie en blaren voorkomt. De stick heeft zo een typische wax geur en is heel gemakkelijk aan te brengen.

Het product breng ik aan tussen mijn benen met best wel een dikke laag. Ik vind de verpakking handig in gebruik en hij gaat ook zo mee in je tas. De stick belooft water- en transpiratiebestendig te zijn wat ideaal is voor warme dagen wanneer je dus juist last hebt van je schurende bovenbenen (tenminste ik dan).

Het gevoel is een beetje gek, want tussen de benen wordt het niet droog en glad, maar juist stroef en een beetje ‘vettig’. Tijdens het lopen plakt de huid een beetje tegen elkaar aan maar het gevoel van irritatie blijft uit, heel gek. Het product blijft heel lang op zijn plaats zitten en merk echt dat ik gedurende 3 uur nergens last van heb, daarna moet ik even wat bijsmeren maar heb ik nergens last van. Het is eigenlijk precies hetzelfde als de Bodyglide stick alleen dan een stuk goedkoper. Ik ben fan van dit product, zeker gezien de prijs! De Decathlon Anti Friction stick is te koop bij de Decathlon en online in hun webshop.

Schurende bovenbenen, ik testte Lush en Decathlon

Ik vind het product van LUSH echt een heerlijke geur hebben en voor niet zulke warme dagen is het ideaal, de huid wordt er heerlijk zacht van en schuurt niet. Maar voor warme dagen is de Decathlon stick echt een uitkomst, deze doet gewoon goed zijn werk en is niet zo duur. Ik denk dat ik dit ook het beste product vind tot nu toe wat ik getest heb.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

10 reacties

  1. Ik koop voor de zomer een paar van die dunne (pantydikte) figuurcorrigerende broekjes van Hema met lange pijpjes. staat mooi onder je jurkje, geeft geen extra hitte en voorkomt het schuren. Echt ideaal.

  2. Het product van Aptonia met de Lush-geur was dus ideaal geweest, haha. Ik volg Iris, ik vind zo’n shortje ook fijn. En meteen wat handiger als je bijvoorbeeld op de grond wil gaan zitten

  3. Volgens mij zou een deodorant van Rexona (0 %) goed werken tegen schurende benen i.c.m. warm weer. Dat had Vera (Camilla) althans ondervonden. Wellicht een tip! Ik had er nooit last van, maar sinds ik vaker ben gaan fietsen en krachttrainen heb ik nu stevigere bovenbenen en had ik er laatst tijdens mijn vakantie opeens last van! ?

  4. Ik was wel benieuwd naar die van Lush, zag hem eens voorbijkomen op hun instagram. Maar blij dat ik het niet gekocht heb. Ik gebruik weleens een 0% deo of een makeup primer op silliconenbasis haha :’) (talk)poeder wil ik ook nog eens proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *