Zoek
Sluit dit zoekvak.

Schurende bovenbenen, ik testte Smoovall en Bodyglide For Her

Schurende bovenbenen, ik testte Smoovall en Bodyglide For Her

Schurende bovenbenen, met dit warme weer heb ik er best wel veel last van. Ik let meestal wel op dat ik wat langer broekjes koop en als ik lang moet lopen geen rokje of jurkje aan heb. Maar toch blijft het vervelende gevoel van die schurende bovenbenen en blijkbaar heb je daar tegenwoordig heel veel middeltjes voor! Ik testte de For Her stick en de bekende Smoovall spray. Over beiden zijn erg veel mensen enthousiast dus ben erg benieuwd of het ten eerste werkt en welke dan het beste is.

Schurende bovenbenen, ik testte Smoovall en Bodyglide For Her

Volgen jullie mij al op Instagram?

Ik test twee producten voor schurende bovenbenen. De Bodyglide For Her stick is eigenlijk gemaakt om te sporten en dan vooral het hardlopen. Veel mensen krijgen dan last van schurende bovenbenen en daar is deze stick dan heel handig voor. En daarnaast hebben we Smoovall die meer voor het normale dagelijkse gebruik bekend is, maar ook zeker tijdens het sporten gebruikt kan worden. Ook leuk is dat beide een totaal andere verpakking hebben, de Bodyglide For Her is een stick en de Smoovall zit in een sprayverpakking.

Schurende bovenbenen, ik testte Smoovall en Bodyglide For Her

Schurende bovenbenen, ik testte Smoovall en Bodyglide For Her

Schurende bovenbenen, ik testte Smoovall en Bodyglide For Her

Schurende bovenbenen, ik testte Smoovall en Bodyglide For Her

Smoovall Skin Contact Spray 80 ml – € 12,99

Smoovall is een best bekend merk omdat er best al wel veel over geschreven is dus ik ging er al meteen met een positieve blik in. Ik vind de verpakking heel mooi en ook handzaam zodat je hem gemakkelijk met je mee kunt nemen. Het flesje bevat 80 ml wat niet veel is en ik denk ook dat je hier best wel snel doorheen bent. Ik zag op de site dat als je het iedere dag gebruikt met een rokje maar 1,5 week met een flesje doet, best weinig!

De Smoovall spray je op de huid maar daarvoor moet je de verpakking eerst goed schudden. Ik merk dat de spray vrij hard is waardoor je er veel naast sprayt, dat vind ik best zonde. De plekken (tussen de benen) waar ik de Smoovall spray zijn eerst nat en daarom moet je de spray 30 seconden laten intrekken, daarna voel je er helemaal niets meer van! In het begin was ik wat zuinig met het product en dan merk je wel dat het niet optimaal werkt, je moet dus zeker niet zuinig te werk gaan en zeker wat meer gebruiken, dan werkt het alleen maar beter.

Het fijne vind ik aan Smoovall vind ik dat je hem niet voelt zitten en dat het echt beschermt tegen schurende bovenbenen, ik heb nergens last van. Smoovall belooft 4 uur lang je schurende bovenbenen te beschermen maar ik heb wel het idee dat je sneller moet bijwerken, zeker met dit warme weer. Om de 2 tot 3 uur vind ik het wel nodig. Voor de rest werkt het top en kun je het ook heel gemakkelijk bijwerken. De Smoovall heeft trouwens geen tot weinig geur wat ik ook fijn vind.

Lees ook: 15 handige tips met Vaseline

Schurende bovenbenen, ik testte Smoovall en Bodyglide For Her

Schurende bovenbenen, ik testte Smoovall en Bodyglide For Her

Schurende bovenbenen, ik testte Smoovall en Bodyglide For Her

Bodyglide For Her Huidbescherming balsem 42 gr – € 12,99

Bodyglide For Her balsem voorkomt blaren en schuren tijdens het hardlopen. Maar omdat het tijdens het hardlopen beschermt kun je het ook prima overdag met een rokje, korte broek of jurk gebruiken. Deze verpakking vind ik ook erg handig en handzaam, je kunt het zo in je tas meenemen. De Bodyglide For Her balsem zit in een handige stick waarbij je heel gemakkelijk en precies de balsem kunt aanbrengen.

Doordat het een stick is gebruik je veel minder en verspil je niets wat bij de Smoovall wel het geval is. De balsem is samengesteld met Vitamine A, B, E enF zodat je huid zacht blijft en gevoed wordt. De stick brengt makkelijk aan op de huid maar blijft wel een beetje plakkerig. Het is net alsof het een beetje plakkerig van het zweet voelt, maar dan krijg je geen enkele irritatie.

Ik moest een beetje aan het plakkerige wennen, daarin moet ik toegeven dat ik Smoovall beter vind. Maar deze blijft wel echt veel beter zitten, hier kan ik echt 3 tot 4 uur meer rondlopen. Ook merk ik dat het echt voor het sporten gemaakt is. Tijdens het sporten en zwemmen vind ik hem echt heel erg fijn omdat hij goed blijft zitten en dan dus geen schurende benen heb!

Schurende bovenbenen, ik testte Smoovall en Bodyglide For Her

Schurende bovenbenen, welk product werkt het beste?

Ik vind ze beiden fijn, maar ze hebben ook beiden hun nadelen. Ik vind Smoovall overall het fijnst voor dagelijks, maar ik vind het wel heel jammer dat hij zo snel op is en je veel ernaast spuit. Ook is hij sneller uitgewerkt en moet je hem dus sneller bijwerken. De Bodyglide For Her plakt wat meer maar zorgt niet voor schurende bovenbenen en dat vind ik iets minder. Maar hij is wel super zuinig in gebruik, je hoeft het minder snel bij te werken en met sporten is deze echt fijner. De Smoovall kun je hier online kopen en de Body Glide For Her hier.

Hebben jullie last van schurende bovenbenen en wat doen jullie er tegen, mocht je nog een gouden tip hebben, deel hem dan zeker in de comments!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

25 reacties

 1. Een deostick, geen roller maar echt een stick! Werkt de hele dag! Heel soms bijwerken, maar het is zoveel goedkoper dan al deze producten ?

 2. Toevallig vorige week beide gekocht. De Smoovall spray was al zo snel op dat ik ook maar de stick heb besteld en bevalt goed. Tip voor onder jurkjes: de broekjes van Anie Rolfi (Kruidvat) lekker lang en geen last van schurende benen.

 3. Ik wrijf meestal de plekken waar het kan gaan schuren in met de droogshampoo (poeder) van Lush, en dat werkt voor mij prima.

 4. Bandelettes! Ik bestel ze via internet, http://www.bandelettes.com geloof ik, vanuit Canada of Amerika. Supermooie banden voor om je bovenbenen. Ziet er mooi uit én het werkt én het is duurzaam. Ze zakken niet af door de strips die er op zitten :)

 5. Ik gebruik altijd een kort broekje eronder. Helaas bij sommige jurkjes zichtbaar en dan zou dit misschien wel een uitkomst zijn. Ik ga denk ik toch de producten aanschaffen, zeker voor de gelegenheden waarbij het jurkje op zijn mooist mag vallen. Liefs soraya

 6. Smoovall sprayt inderdaad niet echt fijn. Meer naast je been dan op de plek waar je het nodig hebt. Ik heb ook Vevina, die vind ik zelf wat makkelijker aan te brengen. Ik ben wel heel benieuwd geworden naar de anti schuur stick/creme van de decathlon. bedankt voor de tip!!

 7. Smoovall werkte bij mij niet. Ik draag altijd broekjes van Sarahs sweeties, ideaal. Of als ik slanker wil lijken een corrigerend broekje met pijpjes van Maidenform.

 8. Talkpoeder wordt heel veel gebruikt in warme landen! Van top tot teen (letterlijk). Talk absorbeert veel vocht en houdt de huid lekker zacht. Ik gebruik gewoon die v Zwitsal.

 9. Talkpoeder of broekjes met langere pijpjes van Bonprix, die zijn erg goedkoop. Even nog een tip (niet lullig bedoeld maar het leest gewoon niet prettig). Lees jij je stukjes wel eens na? De woorden “echt” en “best” worden zo vaak in een klein stukje gebruikt dat het een beetje kinderachtig overkomt.

  1. Ik lees mijn stukjes wel na maar ik zie mijn eigen fouten door mijn dyslexie niet tot amper. In mijn hoofd lees ik wat ik denk dat er staat en vul het zelf in omdat ik het zelf heb geschreven, heel vervelend. Maar bedankt voor je feedback, ik ga er extra op letten :)

 10. Verschrikkelijk he die schurende benen! Laatst had ik gelezen dat een bepaalde deo op zich wel hielp(stuur hem zo via insta) en ook nog een poeder van de Lush. Dat laatste helpt enigszins ook wel.

 11. Afgeknipte Opaque panty ? Werkt perfect, ik heb wel altijd die van de primark omdat die niet omhoog kruipen. Niet te hoog afknippen maar tot ongeveer net boven de knieën, dan kan je hem eventueel nog wat naar boven trekken.

 12. Ik draag altijd de corrigerende broekjes van de hema onder mijn jurkjes en rokjes. Hebben best lange pijpjes, zitten fijn en zorgen er bij mij voor dat het schurende benen probleem is opgelost.

 13. Voor mij een blijvende zoektocht! Die broekjes met pijpjes van Anna rolfi zijn te kort voor mij. Van sloggi zijn van gewoon stof dus daar valt mijn jurk niet mooi overheen..en dat heb ik ook bij de bonprix lange onderbroeken…bij te corrigerend broekje drukt als ik ga zitten het pijpje in mijn been en dat zie je dan door mijn jurk heen…talkpoeder helpt maar even…deostick helpt even..Zwitsal massage olie helpt maar even. Dus ik ben na veels te veel geld uitgeven aan probeersels nog op zoek naar een lang genoeg, niet te corrigerend broekje van gladde stof waar de pijpjes niet van opkrullen of insnijden!

 14. IK gebruik al tijden de stick maar dan de gewone blauwe variant. Ben nu op vakantie en loop alleen maar in rokjes. Zelfs goed genoeg bij extreme hitte. Love it!

 15. Ik gebruikte vroeger altijd “NOK anti chafing cream” die ik aankocht in Frankrijk werkt zeer goed, is alleen een beetje vettig en trekt niet echt in de huid. Heb onlangs ook smoovall aangekocht en werkte zeer goed zelfs wanneer ik ben gaan zwemmen alhoewel het eigenlijk gewoon talkpoeder in een flesje is. Ga nu de bodyglide eens uittesten, maar deo heeft geen effect bij mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *