Search
Close this search box.

Schoonmaak tip: Dasty schoonmaakmiddel

Schoonmaak tip: Dasty schoonmaakmiddel

Een paar jaar geleden kwam mijn moeder er mee voor het schoonmaken van de barbecue. Aranka, je moet echt een fles Dasty bij de Wibra kopen, daarmee is je vette barbecue zo schoon. Ik denk dat de ontvetter van Dasty wel het meest bekende product is, maar ze hebben echt een mega assortiment aan schoonmaak middelen. Ik vertel vandaag over mijn favorieten.

Voor wie Dasty niet kent, Dasty is het schoonmaakmiddelen merk van de Wibra en is ontzettend budgetvriendelijk. Volgens mij is alles zo rond de € 2,99 en goedkoper. Ze hebben echt een mega groot assortiment met schoonmaakmiddelen en je kunt er alles wel vinden. Van alles reiniger, tot badkamer reiniger en vlekkenverwijderaar. Je kunt het zo gek niet verzinnen.

Volgen jullie mij al op Instagram?

Schoonmaak tip: Dasty schoonmaakmiddel

Dasty Ontvetter – € 2,39

Dit is denk ik wel de bekendste Dasty van allemaal en het is in grote dozen bij de Wibra te koop, zo populair is het. Als je mensen vraagt naar wat de beste ontvetter is dan zegt iedereen denk ik volmondig Dasty. Het is ideaal om de keuken mee schoon te maken, de teunmeubelen mee af te nemen of andere oppervlaktes te ontvetten.

Ik gebruik hem vooral na het koken op mijn kookplaat, het schoonmaken van mijn afzuigkap en na het barbecueën (dit ding is echt heilig als je je barbecue moet schoonmaken). Wat mij betreft echt een must in je schoonmaakkastje.

Schoonmaak tip: Dasty schoonmaakmiddel

Dasty Vlekkenverwijderaar – € 2,99

Ik ben echt zo een held die altijd en overal knoeit. Met andere woorden, een lekkere vlek rijker. Is het niet met eten dan laat ik wel make-up over mijn kleding heen vallen met het gevolg dat de vlekken er niet meer uit gaan in de was.

Sinds kort heb ik deze Dasty Vlekkenverwijderaar en het is zo ontzettend makkelijk. Je sprayt wat op de vlek, laat dit een paar minuten intrekken en gooit het daarna in de wasmachine. Geen gedoe met boenen en poetsen, gewoon even laten intrekken en uitwassen. En het mooiste is nog, dat het werkt! Ideaal! Het is trouwens echt een mega grote fles, hier doe je dus eeuwen mee.

Schoonmaak tip: Dasty schoonmaakmiddel

Dasty WC Gel – € 1,79

Normaal gebruik ik altijd de W5 schoonmaakmiddelen van de Lidl voor de wc, maar sinds kort gebruik ik de Dasty WC Gel met de geur Floral (je hebt ook nog andere geuren). Deze is wel wat duurder dan de W5 van de Lidl, maar ik merk ook dat deze beter zijn werk doet.

Dit is echt een gel en blijft daardoor veel beter zitten als ik het even laat intrekken (en ook de geur is veel aangenamer). De geur blijft lekker lang hangen en de Dasty WC Gel doet goed zijn werk. Ik hoef helemaal niet op vlekken te poetsen en de hals van de wc maakt hij ook met maar een klein beetje schrobben schoon, ideaal! Ook deze hou ik er in!

Schoonmaak tip: Dasty schoonmaakmiddel

Dasty Vaatwasmachine Reiniger – € 1,49

We hebben een oudere vaatwasser en die heeft best wat onderhoud nodig. Ik haal hem meerdere malen per maand helemaal leeg en spoel alles goed schoon, maar toch blijven er restjes hangen waar ik niet goed bij kan. Ik kocht dan ook altijd een machine reiniger van een duur merk en dan was je zo weer meer dan 5 euro verder.

Deze Dasty Vaatwasmachine reiniger is echt ideaal en kost niet veel. Je zet hem in een lege vaatwasser en laat hem een programma draaien. Het dopje lost op een gegeven moment op en het flesje loopt leeg en reinigt en vooral ontvet je machine, ideaal!

Hierna ruikt mijn machine weer lekker fris en het geeft ook wel een fijn gevoel dat dit de boel van binnen ook wat meer reinigt, op de plekken waar ik niet goed bij kan.

Schoonmaak tip: Dasty schoonmaakmiddel

Ik ben echt onder de indruk van de schoonmaakmiddelen van Dasty. Het kost echt niet veel geld, ze hebben een super uitgebreid assortiment en het werkt gewoon heel goed. Het is helaas wel alleen maar de koop bij de Wibra (maar dat zit overal wel). Online kun je het ook wel vinden maar veel duurder dan dat je het in de winkel koopt.

Gebruiken jullie wel eens Dasty en wat zijn jullie favorieten? Of heb je nog andere aanraders qua schoonmaakmiddel? Zelf vind ik die lekker ruikende lijn van de Action ook altijd erg fijn!

Dit artikel bevat zelf gekochte producten – uitleg

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

22 reacties

 1. Fan van Dasty ontvetter! Niet echt Wibra om de hoek, ga binnenkort weer eens een filiaal opzoeken. Zal
  dan ook de vlekkenverwijder en de wc gel kopen. Ook eens proberen.

 2. hoeveel flessen dasty moet je hebben hahaha hier ook en net even gekeken en heb er 6 op voorraad! verder maak ik tegenwoordig alles school met het schoonmaakazijn van de jumbo met een geurtje eraan, alles word echt vetvrij en tegels gaan glimmen zonder strepen dus ideaal!

 3. Inderdaad die ontvetter is denk ik het bekendste, ook degene die ik (als enige) heb! De vlekverwijderaar lijkt me ook handig en ik ga eens kijken naar de wc gel.

 4. Ik ken Dasty inderdaad ook en het is een fijn schoonmaakmiddel.Ook super om vieze sneakers weer mooi schoon te krijgen! Enig minpuntje vind ik is dat het op sommige oppervlakken best wel strepen nalaat. Op mijn kookplaat bijvoorbeeld, en daarom reinig ik altijd goed na met gewoon water.

 5. Let op vlekkenverwijderaar. Zit bleek in.
  Verder glansspoelmiddel, antikalk badkamer, extra ontvetter de zwarte…eigenlijk alles van dasty in huis.

 6. Wat een leuk artikel!
  Ik heb Dasty nog nooit gebruikt, maar na jouw ervaringen (en die van je lezers) ben ik geïntrigeerd geraakt. Ik ga het binnenkort zelf aanschaffen. Ben erg benieuwd!
  Bedankt!

 7. Totale 6mm glazen badwand vernield door Dasty badkamer hygiene. Van boven tot onder bruine vlekken die er niet meer afgaan. Volgens Dasty klanten service had ik t badkamer product eerst moeten proberen. Kortom… jammer maar helaas. Helaas is dit na jaren van grondig schoonmaken met allerlei chloorhoudende producten het eerste product dat zoveel ellende heeft veroorzaakt. ?

 8. In begin tevreden met dasty ontvetter voor de keuken na lang gebruik al me kookstel knoppen geen graden niets meer te lezen ik ben der klaar mee doe gewoon warm water met druppeltje afwasmiddel dreft

 9. Het is idd een goede ontvetter maar ik heb er wel mijn gaspitten mee verknalt, op advies gaspitten een half uurtje laten weken, waren nog mooi zwart, nu vol vlekken die niet meer te verwijderen zijn, erg jammer dus wel goed kijken hoe je het gebruikt

 10. Waarschuwing:
  Laat NOOIT een fles Dasty vallen !!!!!
  Wij hadden dit gisteren, de fles rolde van het aanrecht af, 1 m hoog.
  spatte uiteen op de laminaatvloer, die is NIET meer te redden nu, zal een nieuwe vloer in moeten.
  Heel jammer dat de flessen niet tegen een val van deze hoogte kunnen.

 11. Hallo met Roger ja je moet heel erg uitkijken met Alliuminium laat het geen 10 min intrekken en zeer zeer goed afspoelen heb het met een crossmotor gehad heel mijn wielen ingevreten gr Roger

 12. hoe gebruik je dasty in de wasmachine? er wordt uitgelegd hoe je het moet gebruiken in de vaatwasser, maar niet hoe je het gebruikt in de wasmachine. bij voorbaat dank voor jullie reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *