Scholl Velvet Smooth Wet & Dry Foot File

Scholl Velvet Smooth Wet & Dry Foot File

Ik moet me bijna schamen als ik naar de staat van mijn voeten kijk op dit moment. Het lekkere weer komt er aan (of is er al wanneer dit online komt) en dan komen de sandaaltjes en slippers weer tevoorschijn. Alleen mijn voeten zijn nog niet echt klaar voor open schoenen. Mijn voeten hebben nog wel even een schoonheidsbehandeling nodig. Je kunt daarvoor natuurlijk duur naar de pedicure gaan, maar je kan het ook simpel thuis doen!

Scholl Velvet Smooth Wet & Dry Foot File

De Scholl Velvet Smooth Foot File is bij mij niet onbekend, ik heb de ‘oude’ versie al een aantal jaar in huid en verwijder daar vaak mijn eelt mee. Alleen wat ik altijd miste is iets wat je op de natte huid kunt gebruiken. Je eelt is dan lekker zacht en week waardoor je het makkelijk kan verwijderen. Ik verwijderde dus de laatste tijd mijn eelt in bad met een simpele voet rasp/vijl. Als Scholl nou eens die Velvet Smooth voor in bad maakte… Maar mijn gebeden werden gehoord en nu is er een Velvet Smooth Wet & Dry!

Scholl Velvet Smooth Wet & Dry Foot File

De nieuwe Scholl Velvet Smooth Wet & Dry is volgens Scholl de beste oplossing om alle soorten eelt te verwijderen zodat je in een handomdraai mooie en zachte voeten krijgt. De voetvijl is even efficiënt op de natte of vochtige huid als op de droge huid en dat is dus iets wat de oude variant niet was.  De Scholl Velvet Smooth Wet & Dry gebruik je dankzij zijn waterproof omhulsel waar en wanneer je maar wilt. Dat vind ik echt een groot pluspunt! Ik vond het namelijk fijn werken op een droge huid, maar miste hem af en toe wel in bad!

Scholl Velvet Smooth Wet & Dry Foot File

Op de achterkant vind je wat meer informatie over het product. Natuurlijk zit de voet vijl er in die twee snelheden heeft. Je vind het opzetkopje in de verpakking en een handige oplader waarmee je de Velvet Smooth kan opladen. En hij is dus waterdicht waardoor je hem onder de douche of in bad kan gebruiken.

Scholl Velvet Smooth Wet & Dry Foot File

Hier zie je uitgestald wat er in de verpakking zit. Er zit natuurlijk de Velvet Smooth Wet & Dry zelf in met daarop al het opzetstukje. Die kun je trouwens weer los opnieuw kopen zodat je niet een heel nieuw apparaat hoeft te kopen of met een bot opzetstukje verder hoeft te gaan, dat is wel zo handig. Naar mijn ervaring kun je trouwens wel een hele tijd met zo een opzetstukje doen. Ik heb mijn normale nog nooit hoeven te vervangen en heb die echt heel vaak gebruikt.

Scholl Velvet Smooth Wet & Dry Foot File

Opladen gaat heel simpel, ik weet trouwens niet hoe het apparaat aangeeft wanneer het op is. Ik heb hem al een aantal keel gebruikt maar hij doet het nog steeds. Maar ik neem aan dat je dat dan vanzelf wel merkt wanneer hij leeg is. Als hij dus leeg is leg je hem op de oplader die een USB aansluiting heeft. Ook zit er een stekker bijgeleverd mocht je hem niet via een USB poort willen opladen.

Scholl Velvet Smooth Wet & Dry Foot File

Ik vind deze vernieuwde Scholl Velvet Smooth trouwens beter in de hand liggen dan de normale versie. Deze heeft een anti slip laagje waardoor hij comfortabeler in de hand ligt. Ook vind ik hem lichter omdat er nu geen batterijen in zitten maar een accu. Ook vind ik het handig dat hij nu een knop heeft in plaats van dat je hem moet draaien voor de juiste snelheid of aan of uit. Ja, qua gebruiksvriendelijkheid vind ik hem echt verbeterd!

Scholl Velvet Smooth Wet & Dry Foot File

Hier nog even de eigenschappen van het product opgesomd:

 • Dankzij het waterproof omhulsel kan de voetvijl ook in de douche en in bad gebruikt worden. Hij is even efficiënt op de natte als op de droge huid.
 • Met de twee snelheden verwijdert het de eelt zacht en efficiënt.
 • Het apparaat is oplaadbaar en dus gemakkelijk en gebruiksvriendelijk. Wanneer de voetvijl opgeladen moet worden plaats je het apparaat in de lader welke erbij geleverd wordt.
 • De nieuwe en ergonomische Scholl Velvet Smooth Wet & Dry oogt elegant en ligt perfect in de hand zodat het comfortabel werkt.

Scholl Velvet Smooth Wet & Dry Foot File

Standaard zit er de regular roller op, maar je kunt ook een variant met een grove roller kopen. Het is dus maar net wat jij prettig vind. Zelf heb geef ik de voorkeur aan een grove roller omdat ik best last heb van eelt. Maar heb je dat niet en gebruik je hem om je voeten te onderhouden, dan is de regular roller perfect. Je kunt trouwens wel de rollers met Diamantkristallen gebruiken op de Wet & Dry. Maar deze zijn wel gemaakt voor de droge huid, gebruik ze dus niet in combinatie met een natte huid. Let hier dus wel goed op.

Scholl Velvet Smooth Wet & Dry Foot File

Tijd om hem te gaan testen. Dit zijn mijn voeten before, mijn hakken hebben vooral veel eelt!

Scholl Velvet Smooth Wet & Dry Foot File

Voor de foto gebruik ik hem even droog, maar ik ging echt aan de slag in bad met mijn natte huid. Ik gebruikte trouwens de regular roller. In bad ging het echt prima en haalde makkelijk mijn eelt weg. Fijn dat dat zo makkelijk gaat met een natte huid.

Scholl Velvet Smooth Wet & Dry Foot File

Daarna hou ik een veel zachtere huid onder mijn voeten over. Het is nog niet helemaal weg, maar daar heb je meer behandelingen voor nodig en eventueel een hardere roller. Zelf weet ik zeker dat dat helemaal goed gaat komen, want dat had ik met de vorige variant ook. Ik ben echt heel blij dat hij er nu ook voor onder water is, dat miste ik echt! Maar dit grote verschil zie je dus al na één behandeling. Ik vind het echt een heel fijn product!

De nieuwe Scholl Velvet Smooth Wet & Dry is nu beschikbaar voor € 59,99. De navullingen zijn beschikbaar voor € 19,99. Hij is onder andere te koop bij drogisterijen en op bol.com is hij nu in de aanbieding voor € 49,99!

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

14 reacties

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  24 mei 2016 at 08:37

  Persoonlijk heb ik niet heel veel last van eelt, maar ik snap best dat dit een uitkomst is voor mensen die dat wel hebben!

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  24 mei 2016 at 09:33

  Dit ding is echt een wondertje! heb er al meer over gelezen, fijn product!

 • Reply
  Mariëlle
  24 mei 2016 at 10:07

  Wat goed dat je zo tevreden bent, ik moet hem nog testen!

 • Reply
  priscilla
  24 mei 2016 at 12:20

  Ik ben gek op dit apparaatje. In de zomer heb ik altijd heel erg last van eelt en velletjes door alle ballerina’s en sandaaltjes die ik dan draag. Dit is echt een wonder apparaatje.

 • Reply
  Florence
  24 mei 2016 at 12:23

  Ik heb het eigenlijk ook nodig met mijn voetjes, maar vind het toch wel veel geld hoor.
  Fijne review! :)
  Liefs xx

 • Reply
  femketje
  24 mei 2016 at 14:26

  lijkt me wel een handig ding :D

 • Reply
  Manon
  24 mei 2016 at 15:17

  Dit lijkt me erg fijn om te gebruiken!

 • Reply
  Sara
  24 mei 2016 at 19:05

  Ik vind deze variant voor onder water ook echt prettiger dan de variant die je niet onder de douche o.i.d. kon gebruiken. Volgens mij heeft het er mee te maken dat die dode huid door het (warme) water al wat weker is en het daardoor beter verwijderd kan worden. Ik ben ook heel erg blij met dit exemplaar.

 • Reply
  Maaike
  24 mei 2016 at 19:32

  Ik heb zelf nog nooit last gehad van eelt eigenlijk, maar dit lijkt me wel een fijne oplossing daarvoor. Ook al haal je niet alles weg, maar daar heb je idd een complete (professionele) behandeling voor nodig

 • Reply
  Jana
  24 mei 2016 at 20:05

  Ik wist niet dat dit zo fijn werkte! Maar ik ben bijna afgestudeerd als schoonheidsspecialiste, dus ik kan mijn voetjes zelf doen :D

 • Reply
  Loes | Gewoon iets met Loes
  24 mei 2016 at 22:40

  Ik heb zelf de variant van vorig jaar, maar eigenlijk was het weggegooid geld, want ik gebruik ‘m zelden. Ik vind een ouderwetse rasp wat effectiever. Wel goed dat ze het ontwerp wat verbeterd hebben.

 • Reply
  chucky1012
  25 mei 2016 at 15:45

  Fijn dat dit een goed product is!

 • Reply
  beautifulday4makeup
  26 mei 2016 at 10:19

  Ik vind het zo top dat ze deze nu oplaadbaar gemaakt hebben!

 • Reply
  Henriette Vonk
  20 juli 2017 at 17:26

  er zou een groen lampje moeten knipperen bij het opladen maar die zie ik niet….hebben meer mensen daar last van?

 • Laat een reactie achter