Search
Close this search box.

Scholl Velvet Smooth Voetvijl & Crème

 photo Scholl-Velvet-Smooth_zpsfde72d45.png

Onze voeten mogen gezien worden. Half Nederland loopt nu op slippertjes en sandaaltjes en daar moeten natuurlijk wel nette en verzorgde voeten in. Zelf ben ik helaas niet gezegd met poezelige voetjes en daarom moet daar wel het één en ander aan gedaan worden. Maar dat is geen enkel punt met deze nieuwe producten van Scholl uit de Velvet Smooth lijn! Kom maar op met die verzorgde voeten!

 photo Scholl-Velvet-Smooth11_zpsae6cadb9.png

De foto’s nam ik al een tijd geleden voor de vakantie, omdat ik toen graag mooie en verzorgde voeten wilde hebben. Want ja, ik doe op vakantie echt geen dichte schoenen aan, veel te mooi weer voor! Ik gebruikte hiervoor de Scholl Velvet Smooth elektrische voetvijl en de snel intrekkende crème. Deze twee producten in combinatie met elkaar moeten wel voor mooie voeten gaan zorgen toch?

 photo Scholl-Velvet-Smooth4_zps0e399cb1.png

Als eerst hebben we misschien het beetje enge apparaat, de elektrische voetvijl. Gelukkig is het niet zo eng als je denkt. De voetvijl zit in een stevige verpakking waar de batterijen ook nog eens inbegrepen zijn. Het heeft een kopje met een grove structuur dat gaat ronddraaien waardoor je gemakkelijk het eelt op je voeten kan verwijderen.

 photo Scholl-Velvet-Smooth1_zpsc907d8a2.png

Als je hem voor het eerst gaat gebruiken verwijder dan al het plastic en doe de batterijen er goed in en draai hem weer dicht. Nu kunnen we aan de slag gaan!

 photo Scholl-Velvet-Smooth5_zpsc37ac5ca.png

Het apparaat ziet er ontzettend makkelijk en simpel uit, en dat is het ook. Want je hoeft alleen maar aan de zilveren ring te draaien om hem aan of uit te zetten. Daarna begint hij snel met draaien en kan je hem op je voeten gebruiken.

 photo Scholl-Velvet-Smooth3_zpsd3a0d6e1.png

Hoe werkt het apparaat nou precies? Als eerst is natuurlijk handig om te weten dat het alleen op een droge huid gebruikt kan worden. Verwijder daarna de beschermdop en zet hem aan. Laat de roller zachtjes op de huid rusten en alle dode huid zal langzaam verdwijnen. Heb je haast is dit misschien niet echt een geschikt klusje. Want ik denk wel dat je 5 minuten per voet bezig bent om ze goed zacht te krijgen. Je kunt ondertussen controleren of de huid weer zacht genoeg is. De verpakking raad niet aan langer dan 3 tot 4 seconden op dezelfde plek te blijven maar ik doe dat wel op de dikke stukken eelt. Je voelt vanzelf wel aan wat comfortabel is of niet. Stop natuurlijk meteen wanneer het pijn gaat doen of de huid rood wordt, want ik voel totaal niks van de behandeling en dat is de bedoeling ook. Spoel na het gebruiken de kop af – deze kan je gemakkelijk los klikken – zonder het apparaat want deze kan niet tegen water. Was ook even je voeten zodat de ontdaan zijn van de dode huidcellen.

 photo Scholl-Velvet-Smooth6_zps3ac51fdb.png

Laten we gaan beginnen, dit zijn mijn voeten before. Droog en veel eelt, niet echt charmant. Tijd voor een flinke onderhoudsbeurt!

 photo Scholl-Velvet-Smooth7_zps82b0e009.png

Na 5 minuten vijlen ziet het apparaat er zo uit, het zit onder de eeltresten, even goed schoonmaken dus met een doekje en het kopje onder de kraan. Maar het apparaat heeft wel goed zijn werk gedaan!

 photo Scholl-Velvet-Smooth8_zps38f201f8.png

Zoals je kan zien is er een heel stuk verwijdert en mijn voeten voelen ook een stuk zachter aan. Ja deze vijl heeft echt goed mijn eelt weggehaald! Ik kan hem echt iedereen aanraden. Maar omdat mijn voeten nu echt ontzettend droog zijn moet ik ze nog hydrateren met een voetencrème.

 photo Scholl-Velvet-Smooth9_zps3657b0c5.png

Ik had geen voetencrème thuis behalve een hele vette en toen ik deze zag staan bij de Kruidvat nam ik deze mee, want deze belooft ontzettend snel in te trekken en dat is wat ik nodig heb! Deze crème bevat Vitamine A en E en Omega 6 wat de voeten van een goede hydratatie voorziet. De formule trekt ontzettend snel in en is snel droog. Aangeraden wordt deze crème één tot twee keer per dag te gebruiken. Ik gebruik hem vaak één keer per dag.

 photo Scholl-Velvet-Smooth10_zpsfb27d987.png

En ingesmeerd met de crème! De crème is een soort van gel is heel licht van structuur. Hij trekt inderdaad erg snel in en ruikt ontzettend fris. Dit prachtige resultaat houdt een halve dag aan en daarna is het toch wel weer een stuk droger, maar ik denk dat dat komt door de lichte formule van de crème. Voor zulke droge voeten heb je denk ik wel iets vetters en dikkers nodig. Maar voor een halve dag ben ik hier ook heel erg tevreden over. Mijn voeten zien er 10 keer beter uit dan het was!

 photo Scholl-Velvet-Smooth2_zps7512615d.png

De Scholl Velvet Smooth producten kan ik iedereen aanraden. De crème vind ik erg fijn dat het zo snel is ingetrokken, maar wel jammer dat het effect niet de hele dag blijven is. Een de elektrische voetenvijl vind ik echt ideaal. Nog nooit was zelf eelt verwijderen zo makkelijk en je doet het ook gewoon even thuis. De Scholl Velvet Smooth producten zijn te koop bij de drogisterijen. De elektrische voetvijl kost € 29,99 en de crème € 7,49.

De voetenvijl heb ik ontvangen ter review

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

12 reacties

  1. Super fijne review! Ik vind 5 minuten op zich prima te doen :) ik had al meerdere reviews gelezen en ook op youtube gezien, ik twijfel heel erg of ik hem nou wel of niet zal halen haha! Maar iedereen is zo enthousiast dus dan is hij zijn prijs vast en zeker waard… weet je misschien ook hoe lang de batterijen meegaan ?

  2. Ik had dit al gezien in de drogist en twijfelde of ik hem zou kopen. Mijn voetjes kunnen dit best gebruiken en goed om te lezen dat je hem ook echt aanraadt. Ik vond hem eigenlijk best wel duur maar aan de andere kant; dit betaal je ook als je het laat doen door een pedicure. Ik denk dat ik hem ook ga aanschaffen!

  3. Het werkt duidelijk wel als ik je voor en na’s zo zie! Zelf geef ik mezelf om de week een pedicure met een harde en zachte voetvijl en dan een dikke laag kokosboter.

  4. Dit klinkt veel handiger dan de ‘kaasschaaf’ (geen idee hoe ik het anders moet noemen) die ik nu heb. Ook daar ben ik tijden mee aan het vijlen en ik lijk binnen 2 dagen weer net zoveel eelt terug te hebben. Dit is zeker een top tip. xxx

  5. Ik ben ook erg benieuwd naar dit product, heb het al meerdere keren in de winkel zien liggen maar twijfel toch elke keer of ik het mee zal nemen want het is natuurlijk wel een bedrag als je een miskoop doet :P Maar na je review zal ik er nog eens diep over nadenken en misschien dat ik dan dit keer het wel aandurf om het te kopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *