Say Hi To Mila!

Say Hi To Mila!

Als jullie mijn dagboeken lezen en mij op Instagram volgen weten jullie het al een tijdje. Sinds dit weekend hebben wij gezinsuitbreiding! Vroeger heb ik altijd al een huisdier willen hebben, alleen verder dan een cavia kwamen wij niet. Danny en ik kwamen tot de conclusie dat in onze situatie en wensen een kat wel heel erg geschikt was. Na wat onderzoek, ervaring van vrienden en puur geluk kwamen we Mila tegen. Of eigenlijk haar ouders, met een verwacht nestje.

Say Hi To Mila!

Als je op zoek gaat naar een raskat is het al snel duidelijk dat je niet naast de deur terecht kan. Toevallig stuitte ik op een adresje in Kampen met twee prachtige Britse ouders. De mama van Mila is een prachtige silver smoke Britse Korthaar en haar papa een stoere zwart/bruine Britse Langhaar. Na wat mailcontact mochten we meteen komen kijken wanneer de kittens geboren waren – nouja, een paar dagen later dan -. Op slag waren we verliefd op Mila en besloten haar te nemen. Om te twee weken mochten we komen kijken bij het nestje en dat was ontzettend leuk! Ook leuk om je kitten dan te zien opgroeien.

Say Hi To Mila!

We hadden verwacht dat ze een Britse Korthaar zou zijn na de geboorte, maar haar haartjes werden toch iets langer en volgens mij kunnen we wel duidelijk zeggen dat het een prachtige Briste Langhaar is. En dit vind ik eigenlijk wel heel erg mooi en leuk. Britse Kortharen zijn natuurlijk ontzettend populair, nu hebben wij er ook ééntje, maar dan net even wat anders. Qua karaker en eigenschappen zijn ze precies hetzelfde, maar alleen de vacht is wat voller. Mila is ook een prachtige silver smoke poes.

Say Hi To Mila!

Vanaf zaterdag is ze bij ons thuis en wat een klein donderstraaltje is het zeg. We wonen sinds kort natuurlijk op onszelf en hebben het hele huis vol staan met mooie nieuwe meubelen. Nu wisten we natuurlijk wel dat een kitten graag met een bank speelt, maar elke keer doet het wel pijn als ze er weer in hangt. Gelukkig hebben we een mooie krabpaal voor in de kamer en in de gang hebben er we nog eentje staan. Maar die bank blijft toch interessanter – hebben jullie tips, graag! -. Sinds gisteren hebben we ook de hele vloer vol met speeltjes liggen en ik moet zeggen dat dat prima gaat. Ze is daar nu erg druk mee. En natuurlijk slaapt ze ook de halve dag.

Say Hi To Mila!

Het opvoeden van een kitten had ik misschien een beetje onderschat. Zoals jullie misschien wel merken loopt de site planning een beetje in de soep. Ik ben zo druk bezig met haar. Ze klimt in de bank, vreet aan de schoenen, kauwt aan kabels en ga zo maar door. Om haar dan toch weer wat rustiger te krijgen ga je met haar spelen en dan heeft ze energie voor 10. Ik ben blij dat ik deze week en aankomende weken veel thuis ben om haar zo goed mogelijk op te voeden en te corrigeren waar nodig is.

Say Hi To Mila!

Maar we zijn super blij met haar, het is echt een prachtig beestje en vooral erg lief en aanhankelijk. Het is geen schootkat en wil ook niet groot opgetild worden, maar ligt wel het liefst bij je in de buurt of tegen je aan. Misschien moet het echte persoonlijke contact nog een beetje groeien.

Say Hi To Mila!

 

Dit is Mila dus, onze Britse Langhaar die wij met veel warmte en liefde opvangen in ons huisje. En stiekem ben ik heel erg benieuwd hoe ze straks gaat worden als volwassen kat met haar lange haren. Mochten jullie nog kitten tips hebben, deel ze zeker in de comments, alles in welkom!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

77 reacties

 • Reply
  Iris | Todayslipstick
  24 juni 2015 at 09:10

  Wat een dotje! Echt heel lief, veel plezier met haar!
  Liefs, Iris

 • Reply
  Lotte
  24 juni 2015 at 09:33

  Ahhh, zo lief! Ze heeft echt mooie ogen, wauw! Goed dat je ook schrijft over de punten waar je nu tegenaan loopt, een kitten is inderdaad niet alleen schattig en leuk om mee te spelen, maar ook best ‘lastig’ in het begin. Wij hebben onze kat echt een eigen plek gegeven om aan te krabben en alles mee te doen wat ze wil. Ze bleef de stoelen maar kapot krabben, dus hebben we haar één van de stoelen ‘gegeven’, er een dekentje en alles op gelegd en nu weet ze dat dat echt háár plek is. De stoel ziet er ondertussen echt niet meer uit en is meer stuk dan heel, maar de andere stoelen laat ze mooi met rust.

 • Reply
  Mariska
  24 juni 2015 at 09:34

  Wat een schatje! Ik heb nu voor de tweede keer een Brit en merk dat het toch wel in het karakter van het ras zit om wat afstandelijker te zijn. Niet op schoot, maar wel in de buurt van je zitten, niet graag geaaid en opgetild willen worden. En wat betreft je bank en meubels, hou er maar rekening mee dat die eraan gaan. :-( Ik kan wel janken als ik nu naar mijn ooit prachtige bank kijk. Het materiaal van onze bank is erg grof en lijkt wel wat op het materiaal van de krabpaal. Vaak krabben mijn donderstenen aan de bank als ik net het licht uit heb gedaan en de woonkamer deur net dicht is. Duivels, haha. Ik heb helaas geen tips hiervoor. In mijn nieuwe huis ga ik andere, meer catproof meubels kopen en geen gordijnen meer voor mij.

  • Reply
   Aranka
   24 juni 2015 at 09:38

   Helaas is onze bank ook van grof geweven stof, perfect om de nagels in te zetten. En inderdaad ja, om te huilen. Maar dat wist je natuurlijk van te voren als je aan een kat begint. Blijft ze er nu nog steeds aan krabben?

   • Reply
    Corine
    24 juni 2015 at 09:46

    Wat een lekkerding!
    Ik had voor mijn bank een soort spray die ze vonden stinken. Kan je kopen in een dierenwinkel. Hielp hier wel redelijk… Alsnog echt goed op blijven letten hoor!

   • Reply
    Mariska
    24 juni 2015 at 14:56

    O ja da’s balen! Een vriendin van mij heeft een minder grof geweven bank en daar zie je niets van het gekrab. Zowel mijn Brit als Heilige Birmaan blijven krabben, zowel als ik er bij ben als wanneer ik in de hal ben. Plantenspuit helpt niet, katten kun je niet straffen hoorde ik eens van onze kattenoppas. Ik ga een kleed kopen voor over de bank, want ik kan het niet meer aanzien. De Heilige Birmaan kotst er ook vaak op grr. Hopelijk geven andere bezoekers je nog goede tips tegen het krabben.

   • Reply
    Charissa
    30 juni 2015 at 23:03

    Bij de dierenwinkel verkopen ze speciaal spul voor op je meubels. Wij ruiken het niet echt en katten wel. Mijne ging er toen met een boog omheen. En wat ook helpt is een planten spuit op harde straal en als ze dan willen krabben spuitje . Lijkt zielig maar ze associeren dan bank krabben met nat worden en dan doen ze het niet meer. Wel even beetpakken en bij de krabpaal neerzetten zodat ie weet dat het daar wel mag.

    • Reply
     Sylvia DC
     26 juli 2015 at 14:35

     Wat een prachtig beestje =)
     wij hebben altijd katten gehad,en zo een sprayke is maar tijdelijk, op den duur zijn ze deze gewoon en trekken zich er niks meer van aan. Wat wij deden is zoals de moederkat ook doet als haar kittens zich misdragen, een tik met de vinger op het neusje en haar daar dan weg halen, dat ze weet dat dat niet mag. Ik heb een kater die onlangs 11 jaar is geworden, een hele koppige maar lieve kater en die moet je soms ook zijn plaats laten zien, en dat is door uw stem even te verheffen en zijn naam te roepen en dan een tik op de neus. Het is iets dat je keer op keer moet doen, niet alleen als ze kitten zijn, ze gaan uw grenzen telkens blijven uittesten en eens je toegeeft kan je vanaf nul terug beginnen. We hebben dit met elke kat gedaan (en we hadden er heel veel) en ze weten heel goed wat mag en niet mag. ik wens je nog veel geluk met de training en opvoeden. en je kan mij altijd vragen stellen over die soort dingen, wij hebben ervaring genoeg met katten. =)

 • Reply
  sharon
  24 juni 2015 at 09:38

  Ow aranka wat een dotje is het toch! Je hebt een heel mooi fotomodel erbij! De foto’s zijn prachtig!♡ Weetje wat goed helpt een plantenspuit. En steeds als ze iets wilt doen wat jullie liever niet hebbe spuit je eventjes wat water naar haar toe! Geloof me dit helpt! Als je in de toekomst alleen de sluit wilt pakken zal ze al weg gaan! Tot dat ze het helemaal niet meer doet! Veel succes ermee! Je kunt ook kattengras voor haar kopen! Maar wat een lief katje lekker van genieten! Alleen maar leuk dat je veel thuis bent!

  • Reply
   Aranka
   24 juni 2015 at 09:57

   De plantenspuit vind ze helaas helemaal niet erg…

   • Reply
    sharon
    24 juni 2015 at 10:04

    Hmmm dat is jammer. Succes naar zoeken van een oplossing!

  • Reply
   Eline
   25 juni 2015 at 00:42

   Katten “straffen” met een plantenspuit heeft geen enkel nut, simpelweg omdat de kat het niet begrijpt. Je kan een kat namelijk niet leren wat hij wel of niet mag doen. Als jij je onzindelijke kat natspuit met de plantenspuit, zal hij niet spontaan bedenken dat hij op de kattenbak moet gaan. Krabben aan de meubels is natuurlijk gedrag dat je niet kunt afleren. Je kunt de kat echter wel leren om zijn gedrag te verplaatsen naar een geschikter object. Een groot nadeel van straffen is dat je kat er bang of gestresst van raakt en daardoor de kans op stressgerelateerd gedrag (sproeien, krabben aan de meubels) alleen maar toe neemt.

   • Reply
    Lenneke
    25 juni 2015 at 18:24

    Precies dit! Kijk anders eens naar filmpjes van Jackson Galaxy. Hebben wij als katteneigenaren heel veel van geleerd. Hij vertelt ook hoe je bepaald gedrag af kan leren, zoals krabben op ‘verkeerde’ plekken. Super interessant!

    • Reply
     Sylvia DC
     26 juli 2015 at 14:42

     Je kan je kat ‘straffen’ zonder deze stress te geven of angst, dat is onzin. De moeder kat heeft haar kittens een tik op de neus als teken dat ze stout zijn geweest of iets hebben gedaan wat niet mag. Wij hebben altijd veel katten gehad, en het een verplaatsen met ander is tijdelijk, nadien is dat niet meer interessant en gaan ze terug naar het vorige, je moet hen een tik op de neus geven (niet te hard) en daar weghalen. Dat doe ik al 11 jaar met mijn kat (die heel erg koppig is) en hij weet wat mag en niet mag, en toch hangt hij aan mij en is ni bang of gestrest, zo is dat met al onze katten. Mijn kat weet dat hij niet op de meubels mag springen en niet mag krabben aan de meubels, hij houd zich daaraan, natuurlijk eens je weg bent dan doen ze dit toch (zeker op de meubels springen) maar hij weet heel goed dat dit niet mag. En kat niet ‘straffen’ is heel slecht want dan is hij/zij de baas in huis en niet jij. dit is mijn ervaring van meer dan 12 jaar.

    • Reply
     Sylvia DC
     26 juli 2015 at 14:45

     Een kat begrijpt dit maar al te best, het zijn geen idioten, je ziet het aan hun reactie of hoe ze zich dan gedragen. Zeggen dat ze het niet begrijpen is hetzelfde als zeggen dat een hond niet getraint kan worden, ieder dier kan je dingen aanleren en afleren, zelfs vogels. Dieren zijn niet echt achterlijk, die weten heel goed wat mag en niet mag. En je bent hun baasje dan moet je hen ook laten weten wat mag en niet mag, anders zijn zij de baas. En je kan hen dingen leren/afleren op elke leeftijd niet enkel als ze klein zijn.

 • Reply
  Manon
  24 juni 2015 at 09:43

  Hi Mila! Wat een dotje zeg. Ik wil ook graag zo een kat. Misschien dat de haren wat korter worden als ze ouder word? Misschien zijn het gewoon de kitten haren die uitvallen. Haha ik weet niet hoor, ik bedenk maar wat. Maar ik vind hem zo ook heeeel mooi en gewoon te cute. Mooie fotos heb je gemaakt! Veel plezier ervan xx

 • Reply
  Ilona Dekker
  24 juni 2015 at 09:43

  Hoi Aranka,
  Wat een schatje! Om het krabben aan de bank tegen te gaan kun je de plekken waar ze krabt afdekken met aluminiumfolie. Ik weet niet of ze de gehele bank gebruikt maar katten zoeken in de regel zelf een plek waar ze aan krabben dus helemaal te voorkomen is het niet. Het is inderdaad erg belangrijk dat ze haar energie kwijt kan en kan spelen. In de regel heeft straffen eigenlijk geen zin en als je dat doet moet het op het moment dat je het zie met bijvoorbeeld een plantenspuit maar ideaal is dat ook niet. Als ze toch blijft krabben is het niet anders ze doet het dan toch op momenten dat jullie niet huis zijn. Succes

 • Reply
  laura
  24 juni 2015 at 09:44

  Wat een schatje! Jaloerssss, ik wil ook zo graag een lief katje haha.

 • Reply
  Denise
  24 juni 2015 at 09:44

  Aaaah wat een schatje, het is echt een ontzettend mooi beestje! En inderdaad, een kitten heeft ook zijn nadelen. Ook onze kat heeft twee stoelen, de bank en de trap vernield. Verschrikkelijk.. Het is heel belangrijk om haar een eigen plaats te geven, dat heeft bij ons ook geholpen en het krabben stopte. Succes! <3

 • Reply
  Nicole
  24 juni 2015 at 09:47

  Nawh wat een snoepje is ze zeg.

 • Reply
  beautifulday4makeup
  24 juni 2015 at 09:49

  Wat een schattig kopje!

 • Reply
  Florence
  24 juni 2015 at 09:51

  Wat een schatje!

 • Reply
  Simone
  24 juni 2015 at 09:56

  Wat een prachtige kitten! Hopelijk ontdekt ze de krabpaal snel.

 • Reply
  Joyce
  24 juni 2015 at 09:58

  Wat een schatje zeg! Daar wordt je toch meteen verliefd op.
  Wat betreft de bank heb je heeeeeeel veel trucjes maar het is altijd maar even afwachten wat werkt. Ik heb ook zo’n grof geweven bank en hier gebeurd het ook geregeld dat er een kat in hangt. Hier wat tips die je kunt gebruiken:
  1) smeer wat peper op de plek waar ze altijd krabt. Omdat het niet lekker ruikt kan het zijn dat ze er vanaf blijft.
  2) Je kunt tijdelijk even dubbelzijdig tape op delen van je bank plakken waar ze krabt.
  3) katten krabben aan meubels om hier hun geur achter te laten. Feliway is een feromonenspray die ruikt naar kat. Wij sprayen dit vaak op de plekken waar ze gaan krabben zodat ze het idee hebben dat ze op die plek al geweest zijn en dus niet meer krabben. Feliway is echt fijn spul. Werkt bijvoorbeeld ook in stress situaties of wanneer je kat buiten de bak plast.

  Heel veel succes!

 • Reply
  roxannalayla
  24 juni 2015 at 10:01

  Wat een onwijs leuk beesie!

  Ik heb er thuis ook twee maar dan gewoon huis tuin en keuken katten. Als ze dingen niet mogen dan sproei ik met de plantenspuit, daar houden ze niet van en weten ze dat ze wat doen wat niet mag.

 • Reply
  Danielle
  24 juni 2015 at 10:07

  Wat een schatje! Wij hadden vroeger een Britse Korthaar en nu hebben we twee huiskatten. Heb mijn hele leven al katten gehad en ben er gek op!

 • Reply
  Tessa
  24 juni 2015 at 10:10

  Onze kat zette ook altijd haar nagels in de bank. Wij zeiden dan duidelijk “NEE” en gaven haar daarna een snoepje als ze er af was.

 • Reply
  Naomi
  24 juni 2015 at 10:14

  Wat een super mooie kat zeg!

  x

 • Reply
  manon
  24 juni 2015 at 10:18

  Wat een schatje!

 • Reply
  Suzanne
  24 juni 2015 at 10:20

  Onze katjes, Mus en Mees, braken toen ze klein waren elke dag om 22.10 uur het huis af. De bank was ook hun favoriet. Gelukkig groeit dat er vanzelf een beetje uit. Ze zijn nu twee en nu doen ze niet meer zo wild. Wij hebben een plaid van Ikea over de bank gelegd op het stuk waar ze er het meest aan krabben. Nu laten ze de bank met rust.

 • Reply
  Femke
  24 juni 2015 at 10:21

  Ik heb haar al vaker gezien op je foto’s op IG enzo, maar ze is echt ontzettend schattig. Haar kleurtjes zijn ook zo mooi :-)!

 • Reply
  Marjolein
  24 juni 2015 at 10:35

  Ah super schattig, dat gezichtje! Wel lastig dat het opvoeden nog niet helemaal vlekkeloos gaat haha, ik zou er ook geen held in zijn.

 • Reply
  Maaike
  24 juni 2015 at 10:49

  Wat een super schattige kat zeg! Geniet van haar nu ze nog klein is, de katten van ons zijn zo snel groot geworden haha

 • Reply
  Valérie
  24 juni 2015 at 11:16

  Je moet je kat beschouwen als een wild dier. En die wil z’n nagels scherpen. Je moet haar voldoende gelegenheid geven om te krabben. Je hebt nu een krabpaal, maar dat ze aan de bank krabt is voor jullie een signaal om juist daar, bij voorkeur naast de plek waar ze graag krabt, iets te krabben te plaatsen. Katten hebben ook krabvoorkeuren. De één krabt liever op zo’n kartonnen krabplank die je op de grond legt, de ander graag aan een krabmat die je aan de muur bevestigt. Zoek uit wat haar voorkeur heeft. Ik heb er twee en de een krabt dus liever aan de krabmat en de ander aan de krabplank.
  Je kunt beter meer mogelijkheden aanbieden dan werken met “straffen” of getoff-spray oid.

  Daarnaast moet de omgeving uitdagend genoeg zijn voor een kat. Als het om speeltjes gaat: leg niet alles neer, maar wissel de speeltjes af. Zo raken ze niet uitgekeken op de speeltjes.

  Mijn tip: lees wat boeken over katten en hun gedrag. Dit bedoel ik niet belerend, maar katten zijn dieren met vrij specifiek gedrag en voorkeuren. Ik heb jaren katten gehad bij mijn ouders maar toen ik ze eenmaal zelf had en met ging inlezen besefte ik me dat er ook een hoop “fout” kan gaan, wat je zelf handig op kan lossen. :-)

  • Reply
   Valérie
   24 juni 2015 at 11:17

   Ps. WAT EEN DOTJE!!!! Ik smelt bij de foto’s en heb je post doorgestuurd aan collega’s en die smolten ook haha.

  • Reply
   Aranka
   24 juni 2015 at 11:27

   Lief is ze hè! We gaan morgenavond ook naar een lezen over kattengedrag bij de dierenarts, dus daar ben ik ook wel heel erg benieuwd naar. Gisteren heb ik ook nog van alles gekocht. Een extra krabpaal voor de omgeving waar ze slaapt, speeltjes, krabplanken, en catnip. Maar het krabben aan de bank is het eigenlijk niet eens. Vooral heel speels heen en weer rennen met het gebruik van de nageltjes. Hopelijk gaat dat snel over.

   • Reply
    Valérie
    24 juni 2015 at 11:48

    Haha, jup, dat zijn kittens! Dat duurt nog wel even!

    Wat leuk die lezing! Mag ik vragen waar? Lijkt me ook erg interessant, al heb ik al veel gelezen en zelfs al eens een consult van een kattengedragsdeskundige gehad. Maar vind het hele interessante materie. Als je privé wilt antwoorden kun je me vast wel vinden tussen de fb-vrienden van Linda. :-)

   • Reply
    Valérie
    24 juni 2015 at 11:50

    Oh en misschien tijdelijk wat kleedjes over je bank leggen tegen het geren met nagels? Niet stylish verantwoord, maar ja…

 • Reply
  Esther
  24 juni 2015 at 11:29

  Feliway spray spuiten op de plekken waar ze vaak krabt en waar jullie dit niet willen. Dit kun je bij de dierenarts of dierenwinkel halen. Hetzelfde geldt voor ‘catnip’ spray, wat je juist weer sprayt op de plekken waar je wel wil dat ze krabt (dit vinden katten heerlijk ruiken en ze worden er een beetje ‘high’ van). Heeft bij ons enorm geholpen en ik heb het ook van verschillende andere mensen als tip gehad. Succes!

 • Reply
  linda
  24 juni 2015 at 11:30

  ha aranka,
  wat een mooie britse langhaar!!
  ik heb nu sinds een jaar ook een britse langhaar en met toeval ook in dezelfde kleur, ook van 2 britse korthaar ouders.
  ik heb hetzelfde probleem met het krabben en bij ons heeft zilverfolie neerleggen op de plekken waar ze niet mag krabben en meer krabplekken in huis geholpen,
  die van ons reageerde ook niet op water of een spray, maar dat is per kat toch heel erg verschillend en zal je er toch nog op moeten letten, die van ons doet nog steeds wel eens iets wat niet mag en owee als ik er dan naartoe loop dan is ze meteen weg dus ze weten heb dondersgoed :D oja en britse langharen naarmate te groter worden verharen ze heel erg, een paar keer kammen in de week en dan valt het verder mee, die van ons is wel heel erg aanhankelijk en speels, veel suc6 met jullie kleine meid

  • Reply
   Aranka
   24 juni 2015 at 11:38

   Wij kammen haar nu ook al vaak! Om in ieder geval te wennen aan het borstelen en kammen. Gelukkig vind ze het helemaal niet erg dus dat bespaart ellende straks! En bedankt voor de tips! Ik ga meteen aan de slag met zilverfolie!

 • Reply
  Dionne
  24 juni 2015 at 11:31

  Wat een dotje! Zo ontzettend schattig!

 • Reply
  Manon
  24 juni 2015 at 12:03

  Wat een prachtige kat <3 Opvoeden is inderdaad een ander pakkie aan. Wij hebben 2 heilige birmanen. Een daarvan weet ondertussen prima wat wel en niet mag maar doet het vervolgens alsnog. Je kan hem serieus slaan en schoppen om te corrigeren, maar dan gaat hij spinnen.. Hij is inderdaad een beetje ontspoord. Corrigeren met een plantenspuit heb ik ooit als tip gekregen, dat werkt eigenlijk best goed!

 • Reply
  Annette
  24 juni 2015 at 12:46

  Zilverfolie zou kunnen helpen maar je kunt echt niet je hele bank gaan inpakken. Mijn kat weet het dondersgoed dat er niet aan de bank gekrabt mag en doet ze dus ook niet (meer) als ik thuis ben maar helaas is de bank wel beschadigd want als ik niet thuis ben doet ze het toch. Ik heb dan ook bewust geen dure bank gekocht omdat ik weet dat katten nu eenmaal graag ook hun geur willen markeren op deze manier. Veel plezier met haar in elk geval.

 • Reply
  Linda
  24 juni 2015 at 12:49

  Hey Aranka,
  Allereerst wat een schoonheid!

  Wij hebben sinds kort ook een jonge poes. Ik ben een hond gewend die ik ook vanaf pup af aan heb en ik dacht nog ach een katje.. appeltje eitje. Maar dat valt inderdaad vies tegen.
  Hier helpt een plantenspuit wel redelijk, maar ook een klap op tafel oid geven of naast haar een bos sleutels of iets in die trant wil ook wel eens helpen.. Dat ze iig de plek gaat associëren met iets vervelends.
  Ook heb ik een spuitbus met een luchtje gekocht wat ze moeten vinden stinken omdat onze poes nog wel eens stiekem in een hoekje wil plassen.. Misschien zou je dat op de meubels kunnen doen of een doekje met die lucht erop.
  Ook zou je voorzichtig met haar pootjes langs haar krab palen kunnen gaan zodat haar geur erop komt en ze weet wat de bedoeling ervan is.
  Verder hadden wij nog een kamer over die we vol speeltjes en knuffeltjes hebben gelegd waar zij snachts en soms overdag is als er niemand beneden is. Het is misschien tegen anderen in en ja het is nu eenmaal katten gedrag en je kan het verwachten, maar ik wil wel mijn meubels en gordijnen heel houden. De hond mag het ook niet dus zij ook niet.
  Ze weten naar mijn mening donders goed wat wel en niet mag, en het wordt vast beter, maar je moet wel onthouden dat ze het waarschijnlijk wel doet als jullie weg zijn.. (Vandaar dat onze poes een eigen kamer heeft :p)
  Ik hoop dat je iets vindt wat werkt en veel plezier met jullie schatje!

  Groetjes Linda

  • Reply
   Linda
   24 juni 2015 at 12:51

   Een bos sleutels naast haar laten vallen, of naast haar gooien*

   • Reply
    Linda
    24 juni 2015 at 12:53

    Oh en ik bedenk net ook nog dat een glad dekentje over de bank leggen waar ze krabt ook wel kan helpen. Dan is het niet leuk meer. Hielp hier ook best goed.
    Anyways ik zal nu ophouden :p
    Nogmaals veel succes!

 • Reply
  daantje loves to read
  24 juni 2015 at 13:14

  Ik heb jarenlang een turkse angora gehad (ook lang haar). Een super leuk ras. Zeer aanhankelijk en houdt van een gezinsleven. Als ik met de kinderen ging wandelen liep ze gewoon met ons mee. Plagend noemde we haar altijd een hond in een kattenpak. Nadeel van katten met langhaar… stofzuigen!! Overal haar en altijd. Daarnaast kun je je mooie bank wel op je buik schrijven en je gordijnen ook ben ik bang. Daarnaast moet je er echt voor zorgen dat ze niet in huis plassen want dat krijg je er dan nooit meer uit (uit de kat en uit je huis). Klinkt nu allemaal heel negatief maar dat is niet zo. Ik had het ervoor over. Ik heb zelden zo een lief en trouw vriendinnetje gehad als mijn lieve Anduschka. Heel veel geluk met je nieuwe vriendin. Geniet van haar.

 • Reply
  Lisa
  24 juni 2015 at 13:26

  Wat een prachtige katje zeg <3 Ik ben een echte kattenfreak dus ik zou dit katje zo naar me toe willen teleporteren :)

 • Reply
  Kirsten
  24 juni 2015 at 13:31

  Oh wat een plaatje! (:

 • Reply
  Helen
  24 juni 2015 at 13:46

  Wat een schatje!!!
  Zelf vind ik het juist mooi dat ze een langhaar is, zo lekker fluffy! <3

 • Reply
  Margot
  24 juni 2015 at 14:00

  Wat een mooi beestje! Heerlijke foto’s! Mijn vriend en ik hebben anderhalf jaar geleden een 4 weken oude kitten in huis genomen (ze was gevonden). Wat ik heb geleerd is dat de meeste meubels die wij hebben weer redelijk toonbaar te maken zijn door de haaltjes voorzichtig weg te knippen met een klein schaartje. Ook ben ik heel blij dat we haar vrij veel meegenomen hebben in de auto en naar andere huizen (onze ouders enzo). Zo wende ze aan de auto, de mand, andere huizen, andere katten en honden. Wel zo fijn als ze nu ergens gaat logeren of we haar mee moeten nemen naar de dierenarts.

 • Reply
  Ilona
  24 juni 2015 at 14:45

  Ik weetuit ervaring dat er in de beginfase toch wel wat meubelen of producten ‘sneuvelen’. Tegen de tijd dat je het ze hebt afgeleerd is de bank al pluizig of is die ene lamp al gevallen door een race-avontuur, haha. Je kunt sprayen wat je wil, of aluminiumfolie plakken: ze vinden altijd wel weer iets anders ;-). Het opvoeden helpt als ze moedwillig iets kapot maken, maar als er per ongeluk iets valt of als ze tijdens hun eigen onhandigheid hun nageltjes uitzetten is straffen met een plantenspuit ook overbodig. Het hoort er echt bij! Veel spelen helpt natuurlijk wel en is ook leuk om te doen :-). Veel plezier met deze prachtige aanwinst!

 • Reply
  Sofie
  24 juni 2015 at 15:43

  Ouh wauw, wat een schattig poesje!

 • Reply
  Kiss & Make-up
  24 juni 2015 at 15:46

  Wat een cutie! Dat gezichtje, awwww, ik smelt! Mooie naam ook. Het kindje van mijn schoonbroer heet ook zo, haha.

 • Reply
  Charlotte
  24 juni 2015 at 15:51

  Hihi als ik die foto’s zo zie heb ik er maar 1 woord voor: wat een luxepoes! ;-)

 • Reply
  Jessica
  24 juni 2015 at 16:08

  Wat een dropje!! Ach als ze speels rennen over de bank gebruiken ze hun nagels. Dat deed Miep ook in het begin als kitten. Naar mate ze ouder worden zal het speelse weggaan. Maar voor nu is het voor hun spelen en niet als krabben bedoeld.
  Mijn vriend en ik zijn verder heel duidelijk geweest naar Miep vanaf het begin. ”Nee” zeggen als ze op tafel wilt, aanrecht of bepaalde kasten. De boef weet dat het niet mag en weet ook wat ” Nee” betekend. Het leukste is als je dat zegt en ze doet iets wat niet mag. Komt er een ”ja maar” mauw uit.
  Houd er verder rekening mee dat als jij niet thuis bent, de kat er een feestje van kan maken. Wij willen d’r niet in de gang of de badkamer hebben, dan blijven de deuren ook dicht.
  Verder gewoon ontzettend genieten van de kleine uk! Voor je het weet zijn ze zo een half jaar / driekwart jaar oud en gaan ze puberen en daarna volwassen.

 • Reply
  Suuz
  24 juni 2015 at 16:34

  Wat een cutie!

  Zonde van je bank :( Vaak krabben katten aan iets wat op ze op hun weg tussen etensbak en kattenbak tegenkomen.. Misschien helpt het om 1 van de 2 te verplaatsen.

  Daarnaast heb je ook Feliway… Dat is een vloeistof voor in het stopcontact of als spray, het bevat hetzelfde luchtje als katten normaal uitscheiden. Ik heb begrepen dat katten daar rustig van worden, zich meer op hun gemak voelen en minder de neiging te hebben om te gaan vervelen of overal hun geur achter te laten. Dierenartsen gebruiken het ook. Bij mij thuis werkt het in ieder geval super!

  Succes!

 • Reply
  Caitlyn
  24 juni 2015 at 16:42

  Zo schattig! Mijn hart smelt om dat beest te zien, ik wil er ook eentje! Nu hebben we een grote kat en echt een lieverd. Door onze lieve kat weet ik dat ik later ook eentje wil :)
  xx

 • Reply
  Vera
  24 juni 2015 at 17:22

  Wat een prachtig beestje!

 • Reply
  Dalinka
  24 juni 2015 at 17:27

  Wat een prachtig beestje! Ik wil ook graag een kat, maar ik ben ook bang dat ze overal in gaan hangen. Naja eigenlijk is mijn vriend daar bang voor haha. Dus voor nu houden we het maar bij cavia’s. Veel plezier met Mila en succes met opvoeden!

 • Reply
  Wendy (B)
  24 juni 2015 at 18:15

  Welkom :D !

 • Reply
  Anita te Gussinklo
  24 juni 2015 at 18:52

  Wat een droppie.
  Heel veel plezier met Mila.

 • Reply
  Lucindainwonderland
  24 juni 2015 at 19:49

  Wat een schatje zeg, dat koppie is echt alles! Een huis met een kat (of twee) vind ik echt altijd zo gezellig, die beestjes leven lekker hun eigen leven en komen wel bij je als ze dat zelf willen, ik houd daar wel van. xxx Lucinda

 • Reply
  Dagmar
  24 juni 2015 at 19:55

  Waaauw wat is ze toch onwijs mooi! Echt een schatje, zo prachtig! Geniet van elkaar!

 • Reply
  Tamara
  24 juni 2015 at 20:18

  Wat een super schattig en leuk katje!

 • Reply
  Iffy | DiaryOfAMua
  24 juni 2015 at 21:16

  Ooh wat is ze schattig! Geniet van elkaar

  XO

 • Reply
  chucky1012
  24 juni 2015 at 21:23

  Ze is zo schattig.
  Geniet ervan en kijk eens rustig rond in dierenwinkels daar hebben ze vaak handige tips.

 • Reply
  femketje
  24 juni 2015 at 21:34

  aaaah wat een schatje :D

 • Reply
  Rachel
  25 juni 2015 at 01:02

  wauw wat een prachtig beestje, echt een snoepje geniet ervan! liefs

 • Reply
  Lauryn
  25 juni 2015 at 08:01

  Aaahh wat n schatje!!!

 • Reply
  Manon
  25 juni 2015 at 08:55

  wat een plaatje echt een knap koppie!
  Qua krabben aan de bank, wij hebben 6 ragdolls opgevoed en naar omstandigheden ziet onze bank er nog best netjes uit. Zeker als ze nog zo klein zijn, kan je ze best nog een hoop leren. Mag ze niet aan de bank krabben? Als ze dit doet, pak je haar op en zet je haar bij de krabpaal. Door haar voorpootjes beet te pakken en langs het sisal te halen, leert ze dat ze daar mag krabben. Als katten krabben aan iets, komt er een bepaalde stof vrij. Voor een volgende keer herkennen ze die geur als: he, hier kan ik lekker krabben! Die geur moet nog aan je krabpaal komen.
  Probeer ook van die kartonnen krabplankjes, die zijn vaak ook een succes.
  Verder kan je alleen maar blijven corrigeren: oppakken en op de plaats zetten waar ze wel mag krabben en dus weghalen van de plaats waar het niet mag.
  Succes!

 • Reply
  Desirée
  25 juni 2015 at 10:50

  Smelt. Wat een schatje om te zien zeg! Geniet maar lekker van het prutseltje <3

 • Reply
  Nicole
  25 juni 2015 at 13:35

  Ahw wat een poepie! Super mooie kat is het.

 • Reply
  Kaylani
  27 juni 2015 at 04:37

  Wauw, ze ziet er werkelijk prachtig uit! Echt een klein pluizenbolletje haha! Tip? Zorg dat ze gechipt is, mocht ze ooit ontsnappen.. Oh, en laat haar op tijd steriliseren, nogmaals: mocht ze ooit ontsnappen ;) Voor de rest: Geniet van haar, ik heb 3 van zulke mormels rondrennen en zonder hun zou mijn leven een stuk minder leuk zijn!

 • Reply
  Jennifer
  29 juni 2015 at 15:25

  Ik ben toch ook maar weer even terug gaan bladeren naar dit artikel, hihi. Wat een schatje is het ook. Ken je trouwens http://www.pawsome.nl al? Zij hebben ook britse katten, zowel kort als langhaar. Wellicht kun je daar nog wat tips vinden, of vermaak!

 • Reply
  PatriciaKleijn
  1 juli 2015 at 20:16

  wat een super schatje zeg :D:D en wat een leuke naam! Veel plezier met de kleine

 • Laat een reactie achter