Zoek
Sluit dit zoekvak.

Saskia Noort – De eetclub & Debet, Isa Hoes – Toen ik je zag, Khaled Hosseini – En uit de bergen kwam een echo

 photo Boek_zpsc16c8d3c.png

Sinds ik mijn e-read heb verslind ik de boeken, ik vind het heerlijk om onderweg een boek te lezen of als ik ’s avonds zin heb om te relaxen pak ik er ook een boek bij. Ik heb nog nooit zoveel plezier gehad in lezen, ik verslind de verhalen! Maar ik vind het toch wel lastig leuke boeken te vinden, daarom deel ik mijn ervaringen over deze boeken met jullie!

 photo Boek4_zpsc26ae6f6.png

Khaled Hosseini – En uit de bergen kwam een echo

Voor de driejarige Pari is haar grote broer Abdullah meer een moeder dan een broer. Voor de tienjarige Abdullah is zijn zusje alles. Wat er met hen gebeurt – het zusje wordt noodgedwongen verkocht aan een rijk maar kinderloos echtpaar in Kabul – zet een reeks ingrijpende gebeurtenissen over tientallen jaren in gang, die een indringend beeld geven van de morele complexiteit van het leven. Hosseini beschrijft meerdere generaties in deze roman, ouders en kinderen en kleinkinderen, broers en zussen, en hij onderzoekt de vele manieren waarop familieleden elkaar liefhebben, verwonden en verraden – én hoe ze zich voor elkaar opofferen.

Ik ben fan van de boeken van Khaled Hosseini en daarom moest ik dit boek ook lezen. De Vliegeraar is toch wel een van mijn favoriete boeken. Dit boek begon goed en spannend, het eerste deel had ik in één ruk uit tot het verhaal verschillende verhaallijnen krijgt. Ik wist niet meer wat ik aan het lezen was of waar ik was. Ik was eigenlijk alleen geinteresseerd in het verhaal van Pari en haar broer Abdullah en nu werd er zoveel bij gehaald dat ik hoofdstukken skipte omdat ik dat gewoon niet volgde of boeiend vond om te lezen, super jammer. Daarom kwam ik ook niet door het boek heen. Het boek heb ik dus niet met heel veel plezier gelezen, maar wel een prachtig verhaal!

 photo Boek3_zps3eca0ed6.png

Isa Hoes – Toen ik je zag

sa Hoes en Antonie Kamerling ontmoeten elkaar voor het eerst tijdens de audities van Goede Tijden, Slechte Tijden. De soap wordt een groot succes en Antonie is als hartenbreker Peter Kelder al snel razend populair. Antonie en Isa worden verliefd en leiden samen een vrijgevochten leven, terwijl ze de ene rol na de andere spelen in televisieseries, speelfilms, toneelstukken en musicals. De buitenwereld ziet een stralend stel voor de camera s, maar privé gaat Antonie gebukt onder een zware neerslachtigheid. Terwijl deze depressies zich steeds vaker voordoen, probeert Isa haar gezin bij elkaar te houden, tot Antonie op 6 oktober 2010 besluit zijn leven te beëindigen.

Eerlijk, ik had niet veel met Antonie Kamerling, maar de Kleine Blonde Dood vind ik één van de beste Nederlandse films die er is dus toch voelde ik een soort van band, ik weet niet waarom. Daarom wilde ik dit boek graag lezen. Wat heeft er toe geleid dat deze acteur een einde aan zijn leven wilde maken? Ik verslond het boek in twee avonden en liet geen regel ongelezen. Het leest makkelijk weg en je wordt meegenomen in een heel emotioneel verhaal wat ontzettend goed verwoord is. Ik kan je dan ook niets anders dan dit boek aanraden!

 photo Boek1_zps254f5b23.png

Saskia Noort – De eetclub

Op een koude winternacht gaat een kapitale villa in vlammen op. Evert Struyk, gelukkig getrouwd, vader van twee kinderen en succesvol zakenman, komt daarbij om het leven, zijn vrouw en kinderen weten ternauwernood te ontsnappen. Hun vriendenclub, ‘de eetclub’, is geschokt en verbijsterd. Karen vangt haar vriendin bij haar thuis op, maar al spoedig komt zij tot de ontdekking dat de vriendschappen binnen de eetclub niet zo onvoorwaardelijk zijn als zij leken. Langzaam maar zeker wordt het voor Karen duidelijk dat bepaalde mensen belang hebben gehad bij de dood van Evert.

Ik begon zonder verwachtingen aan dit boek, had eigenlijk niet eens de achterkant gelezen. In de eerste paar bladzijden greep het boek mij, ik moest weten hoe dit afliep en hoe het verhaal in elkaar zit. Karen, waar het hele boek over draait moet en zal dit uitzoeken en dat doet ze. Schokkende gebeurtenissen volgen elkaar op maar wat is het verband? Het boek neemt je mee in deze vragenzee. Het is zeker een aanrader om te lezen, je beleeft er zeker uren leesplezier aan!

 photo Boek2_zpsb728f856.png

Saskia Noort – Debet

Op een koude winternacht verongelukt Michel Brouwers, tvproducer. Met dit ongeluk komt er een einde aan alles waarin Karen, zijn echtgenote, geloofde. Het perfecte plaatje dat haar leven lijkt, blijkt een gruwelijke leugen wanneer alle spoken uit het verleden zich een voor een aandienen. Tussen het rouwen en het opvoeden van haar twee puberdochters door probeert ze de waarheid boven tafel te krijgen. Daarvoor moet ze terugkeren naar de plek waar het allemaal begon: Bergen. Het dorp verkeert in de greep van de economische crisis, evenals Karen en de vriendengroep van toen, de eetclub. Onder aanvoering van Simon, haar ex-minnaar, en zijn vrouw Patricia gaat de strijd om macht, geld en genot onverminderd door. Stap voor stap ontrafelt Karen eindelijk het ware geheim van de eetclub, met gevaar voor eigen leven.

Debet is het vervolg op De Eetclub, je hoeft het boek niet perse gelezen te hebben, maar ik kan je het wel aanraden. We zijn ongeveer 10 jaar verder waar De Eetclub is geëindigd en het boek begint meteen erg spannend, Michel, de man van Karen verongelukt. Karen en de kinderen komen in een regelrechte nachtmerrie terecht en moeten noodgedwongen weer terug naar hun oude dorp waar al die ellende van jaren geleden was. En inderdaad, de ellende begint weer opnieuw maar met informatie over de dood van haar man, lost ze dit mysterie op? Debet had ik net zo snel als De Eetclub uit, misschien nog wel eerder. Omdat ik nog helemaal in het verhaal van De Eetclub zat wilde ik het hele mysterie weten en deze was best onvolspelbaar. Hou je van een spannende, vrouwelijke thriller? Dan kan ik je Debet zeker aanraden!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen, ik wil dit graag vaker terug laten komen op mijn site. Vind het zo leuk om wat te vertellen over de boeken die heb ik gelezen. Heb er eventjes over getwijfeld om hier een aparte site over te beginnen, maar ik vind dat het ook perfect hier past. Hebben jullie nog aanraders qua boeken?

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

16 reacties

 1. Ik vind dat dit soort posts zeker en vast kunnen maar ik ben misschien niet volledig objectief aangezien ik zelf erg hou van lezen. Ik lees persoonlijk uitsluitend Engelstalige boeken. Ik ga denk ik binnenkort eens een boek van Khaled Hosseini lezen; ik hoor er niks dan goed van (buiten het boek dat jij nu voorstelde dan).

 2. De bovengenoemde schrijfster schrijft hele goede boeken.
  Ik lees Nederlandse boeken maar ook veel Engelstalige boeken!
  Engelstalig zijn het meestal chicklits, romans.
  Omdat ik die dan koop tijdens het boekenfestijn ;-)

 3. Ik wil Toen ik je zag ook heel graag lezen, lijkt me zo interessant. Denk dat ik hem toch maar ga kopen! Ik lees zelf vooral Engelstalig eigenlijk, vind ik vaak mooier.

 4. Ik heb zelf een aantal weken terug Toen ik je zag ook gelezen, wat is het toch een geweldig boek. Ik heb het in een avond verslonden en ik heb de tranen niet binnen kunnen houden.

 5. Leuk dat je vaker boeken gaat recenseren. Vind ik altijd leuk als afwisseling op je blog! ;) En blijkbaar hou je wel van hetzelfde soort boeken als ik. Ik heb pas “Het Rosie Project” gelezen, wel een aanrader. En momenteel lees ik “Thirteen reasons why” (ondanks de titel is het een Nederlands boek) Die MOET je lezen! Gisterenavond in begonnen en ik zit nu op de helft. Echt een aanrader tot nu toe!

 6. Dit zijn niet echt mijn soort boeken en ik denk dat ik totaal niet door “toen ik je zag” heen kom, omdat ik toch wel erg veel moeite heb met emoties in boeken. Ik hou liever van een simpel wegleesboek. Ik vind deze recensies wel erg leuk want ik word graag op nieuwe ideeën gebracht en uitgedaagd als het op boeken aan komt.

 7. Ik heb op dit moment Toen ik je zag naast me liggen omdat ik van plan ben om die zo te gaan lezen. De eetclub heb ik ook gelezen en daarna de film gezien. Had wel andere beelden in mn hoofd. Grappig om dan te vergelijken. Ben nu ook erg benieuwd naar Debet.

 8. Ik vind dit soort artikelen leuk! Net als jij lees ik nog meer dan ik al deed sinds ik een e-reader heb. Ik vind de boeken van Saskia Noort, Simone van der Vlugt en Esther Verhoef een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *