Zoek
Sluit dit zoekvak.

Review: Samsung Galaxy Watch Active 2

Automatische concepten

Jaren heb ik een Fitbit gedragen, maar sinds mijn Versa 3x kapot is gegaan was ik er wel een beetje klaar mee. Ik besloot eens voor een echte smartwatch te gaan in plaats van een activity tracker. Is koos voor de toen nieuwe Samsung Galaxy Watch Active 2, vooral om de looks. We zijn nu maanden verder en vertel je graag wat ik er van vind.

Automatische concepten

Ik koos voor de Samsung Galaxy Watch Active 2 in het zilver en de 40 mm variant. Je hebt ze nog in meerdere kleuren en een slag groter, de 44 mm variant. In de winkel had ik ze even bekeken en de 40 mm variant was groot genoeg voor gebruik en wat subtieler om mijn pols.

Dit horloge is vooral een verlengstuk van je telefoon en dus wel even wat anders dan de Fitbit Versa. Die kon dat ook allemaal wel, maar als smartwatch vond ik hem toch minder. Dit horloge verbind ook via bleutooth maar kan ook via wifi verbonden worden (raad ik je niet aan, dan is hij super snel leeg).

Ik vind het vooral handig dat ik alle berichtjes binnen krijg als mijn telefoon even ergens anders in huis ligt of in mijn tas zit. Je kunt meteen antwoorden vanaf je horloge (door te typen of spraakopname). Alleen ik vind dat zelf niet echt heel erg handig (te klein) dus als ik echt wil antwoorden pak ik mijn telefoon erbij. Bellen kan trouwens ook met het horloge. Er zit een speaker en microfoon in, dus je hoeft je telefoon niet te gebruiken.

Automatische concepten
Automatische concepten

Ik vind het horloge heel mooi en elegant, zeker niet lomp wat ik vaak wel bij smartwatches vind. Het is een AMOLED scherm waardoor de kleuren heel duidelijk en scherp zijn. Daarnaast heeft het scherm natuurlijk touchscreen, dus je kunt er heel gemakkelijk mee werken.

Aan de zijkant vind je twee knoppen. Met de bovenste knop gaat het scherm aan (gaat ook automatisch als je op je horloge kijkt), maar is ook de terug en home knop bij gebruik van het horloge. De onderste knop is een snelknop die je zelf kunt instellen, maar eigenlijk gebruik ik beide knoppen amper omdat het touchscreen alleen ook prima werkt.

Automatische concepten

Bij het horloge zit een siliconen bandje die heel wat gaatjes heeft, zo is hij dus geschikt voor de dunne en wat dikkere pols. Zelf vind ik het een prettig bandje en krijg ik er geen uitslag of eczeem van. Je kunt los ook andere soorten bandjes kopen mocht je dat willen. Aan de onderkant van het horloge zit trouwens nog een hartslagmeter die je hartslag meet. Ook is hij waterdicht.

Automatische concepten
Automatische concepten

Het horloge is natuurlijk een smartwatch, maar er zitten ook heel veel functies op om je activiteit mee bij te houden. Alleen dan zal ik je wel meteen zeggen, dat is beduidend een stuk minder als je een Fitbit Versa bent gewend.

Hij houdt onder andere je calorieën, stappen, uren beweging, verdiepingen en actieve tijd bij, maar ik heb het idee dat dat niet zo nauwkeurig gebeurt. In het begin vul je je lengte en gewicht in en aan de hand daarvan houdt hij het in combinatie met bewegen bij.

Automatische concepten

Alleen stappen meet hij echt een stuk minder dan mijn Fitbit en telefoon. Hij telt pas een trap als ik twee trappen tegelijkertijd beklim en mijn calorieën kloppen voor geen meter. Volgens mijn horloge verbrand ik gemiddeld 1900 kcal per dag, dat terwijl ik vrij actief ben en bijna 1.90 ben. Mijn Fitbit zat altijd tussen de 2500 en 3000 kcal per dag.

Ook meet het horloge automatisch je activiteiten na 10 minuten, alleen soms is hij wel heel fanatiek. Met lopen, hardlopen en fietsen doet hij het perfect. Maar ook tijdens het was ophangen of andere huishoudelijke taken denkt hij dat ik aan het sporten ben, dat deed mijn Fitbit nooit.

Volgen jullie mij al op Instagram?

Je slaap patroon houdt je horloge ook bij, maar die vind ik lang niet zo goed als die van de Fitbit. Hij begint met meten als je hem op slaapmodus zet en eindigt met meten als je hem daar weer uit zit (of eerder echt actief bent). Mijn Fitbit deed dat uit zichzelf heel nauwkeurig.

Automatische concepten

Met de touch rand scroll je gemakkelijk door alle apps die je uitbreidt in de Galaxy Store. Hier voeg je Uber, Google Maps of Strava toe. Dankzij de zelfstandige muziekspeler bewaar je muziek op het horloge. Koppel een koptelefoon via bluetooth en luister muziek voor extra motivatie tijdens het sporten.

Maar heel eerlijk gezegd gebruik ik al die apps niet. Ik gebruik vooral het horloge voor berichtjes en mail te checken en bij te houden hoe actief ik ben geweest. Wel heb ik een agenda, wekker en weerapp erop.

Automatische concepten

De Samsung Galaxy Watch Active 2 werkt perfect met andere Android telefoons (ik heb een Huawei P20 Pro), maar een iPhone kan nog wel eens problemen geven begreep ik (maar dan zal ik ook sneller een Apple Watch kopen).

Je download de Samsung Wear app en koppelt je horloge met je telefoon, dat is heel simpel. Je hebt een app om alle instellingen van je horloge mee te regelen en een app voor je beweging. In de app voor je horloge kun je dingen downloaden en wijzigen zoals je achtergrond of iets dergelijks.

De batterij gaat trouwens twee dagen mee, dan moet je hem weer opladen. Dat vind ik best netjes voor een smartwatch.

Automatische concepten

Daarnaast heb je nog de Samsung Health app waarbij je uitgebreider kunt zien wat je voor een beweging en slaap hebt gehad. Heel eerlijk gezegd vind ik deze app niet zo prettig, hij is erg traag en slaat vaak vast. Daar had ik bij Fitbit eigenlijk nooit last van.

Je kunt in de app echt alles zien en terug kijken. Hoeveel je die dag gelopen hebt, hoeveel calorieën je verbrand hebt, hoe je slaapt en wat je hartslag is.

Automatische concepten

Mijn ervaring met de Samsung Galaxy Watch Active 2

Ik gebruik met veel plezier mijn Samsung Galaxy Watch Active 2, vooral als smartwatch voor het zien van mijn berichtjes, mail en agenda bijhouden. Daarnaast vind ik het ook echt een mooi accessoire voor aan mijn pols.

Als je opzoek bent naar een goede activity tracker, dan zou ik echt voor een Fitbit Versa 2 gaan. Dat werkt nauwkeuriger, duidelijker en makkelijker. Maar als je opzoek bent naar een smartwatch dan kan ik je weer de Galaxy Watch Active 2 aanraden.

De Samsung Galaxy Watch Active 2 is te koop vanaf € 285,- bij onder andere bol.com, Coolblue en andere elektronicazaken.

Dit artikel bevat zelf gekochte producten – uitleg

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

6 reacties

  1. Fijne review! Ik heb hier ook over nagedacht want ik vind het design erg mooi, maar ik heb een iPhone dus slecht idee. De Apple Watch beviel me trouwens ook niet zo (elke.. dag… laden..) dus ik hou het voor nu bij mijn betaalbare Xiaomi bandje :).

  2. Ik heb ook een fitbit versa, wat ik vooral mis is dat ik er niet mee kan bellen , er geen gps op zit , en niet echt kan reageren , alleen met simpele woorden, samsung active 2 is nu 20euro duurder dan de versa dus ik twijfel om hem te kopen ,, was eerst 100 euro duurder , fitbit is leuk voor het sporten , maar dat is dan ook echt alles , ik krijg 8van de 10keer niet eens berichtjes binnen op de versa, en een aantal keer updates gehad Dat het horloge slechter ging werken , batterij snel leeg , en nu dus amper meldingen binnenkrijgen , of dat ik nu opeens mijn batterij besparing uit moet zetten op mijn telefoon ,anders doet de gps het niet, en ook iedere dag dat hij uit zichzelf iedere keer in nachtstand staat, ik draag hem nu dan ook alleen maar als ik ga hardlopen, de deur uit ga of ga sporten, maar smart is die niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *