Zoek
Sluit dit zoekvak.

Samenwonen? Stel je vraag aan het ABN AMRO team!

 photo ABN_zps7d69d022.png

Danny en ik zijn al een tijdje voor onze uitzet aan het sparen, want eigenlijk willen we van het jaar toch wel heel erg graag gaan samenwonen! Alleen met je uitzet red je het niet, er moeten natuurlijk ook veel financiële zaken geregeld worden als je samen gaat wonen. Hoe zit het met de kosten. Want wat gaat allemaal op ons af komen qua kosten als we gaan samenwonen? Hoe kunnen we dit het beste samen regelen en wat hebben we hiervoor nodig?

Advertorial

We zijn er echt erg aan toe, samen lekker een huisje in Zwolle te zoeken. Danny werkt 40 uur in de week en ik werk bij de Albert Heijn en blog natuurlijk ook en verdien daar mijn geld mee. Een gedeelte van onze inkomsten zetten we opzij om te sparen voor ons huisje wat we in de toekomst hopen te krijgen. We zijn natuurlijk hard aan het sparen omdat we ons huisje leuk willen inrichten en willen ook een buffer opbouwen. Maar hoe hoog moet zo een buffer nou eigenlijk zijn? Hoe sparen we samen makkelijk geld voor zo een buffer, want wees eerlijk, sparen gaat niet altijd even makkelijk. Het geld wat we hebben gespaard, zitten daar ook nog gevolgen aan voor de belasting? En wat voor een verzekeringen moeten we allemaal afsluiten om samen goed van start te gaan?

Handig is dan om met iemand in gesprek te gaan die daar wat vanaf weet.

We vinden het allemaal lastig en weten niet zo goed waar we moeten beginnen, het is toch een hele stap die Danny en ik gaan maken. We zitten dus met behoorlijk wat vragen rondom het samenwonen en hoe we dit het beste kunnen aanpakken.  Onze vragen kunnen we heel gemakkelijk via het VIVA forum stellen waar we antwoord krijgen op onze vragen door adviseurs van de ABN AMRO. Hier gaan we natuurlijk gebruik van maken! Heb je ook een brandende vraag over het samenwonen? Stel je vraag dan net als ik op het forum!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

10 reacties

 1. Praten met iemand die het zelf al heeft gedaan, kan inderdaad helpen :-) Mijn vriend en ik wonen nu al *tel tel tel* 6 jaar samen ongeveer, en vanaf het begin ging het echt heel goed en liep alles vlot.

 2. Samen in één verzekering kan voordeel geven. Stel bijvoorbeeld ook een contract op met jullie eigendommen. Kan ook altijd van pas komen.
  Veel plezier met het samenwonen!

 3. Het is heel verstandig om met iemand van een bank te gaan praten en ook met mensen die je kent en zijn gaan samenwonen.
  Let erop dat alles goed en officieel is vastgelegd bij een notaris ivm als jullie uit elkaar gaan.
  Want jullie hebben dan beidden recht op bv.spullen etc..
  Ook is het heel belangrijk om te kijken of jullie samen bv een rekening samen openen op jullie beidde namen en 1 om om voor onvoorziene dingen of een holiday kunnen sparen. De onvoorziene dingen zijn bv. als een wasmachine, tv. etc. kapot gaat.
  Vaak nemen de meeste mensen ook teveel verzekeringen bv. een reisverzekering voor de periode dat als je met vakantie gaat van korte duurde of een reisverz. voor een jaar etc..
  Omdat je misschien wel 2 keer per jaar op vakantie gaat.

  Ik wens jullie veel succes met het zoeken naar een woning en veel plezier!

 4. Alle rekeningen samen doen, alles betalen en wat over is opmaken en sparen. Bij uit elkaar spaarrekening ieder de helft. Nooit geen gedoe en gaat al jaren hier goed.

 5. Neem eens een kijkje op de website van Tilburgs & Bassant/Buro philip van den hurk (http://www.burophilipvandenhurk.nl/tilburgsbassant).

  Alle adviseurs hebben op alle gebieden, denk aan: financieren met betrekking tot de hypotheek, sparen en beleggen, levensverzekeringen, pensioenen etc. een lange en zeer goede ervaring. Daarnaast werken zij ook geheel onafhankelijk, waardoor je niet alleen gebonden bent aan de ABN AMRO Bank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *