
Met deze warme dagen heb ik geen zin in een warme maaltijd, maar wel in een frisse salade! Laat het nou net het perziken seizoen zijn en dit een perfect ingrediënt is voor je salade! De truc is de perziken even lekker te grillen in de pan waardoor je een heerlijke zoete smaak krijgt. Gecombineerd met een rucola salade en een burrata is dit echt een heerlijke en makkelijke zomerse salade die zo op tafel staat.
Zomerse salade met perzik
Perzik is natuurlijk wel het soort fruit waarbij je denkt aan de zomer en je kunt er ook fantastisch een salade mee maken! Ik ben sowieso groot fan van fruit in je salade. Mijn favoriete salades zijn dan ook de quinoa salade met mango, meloen salade, aardbeien salade en nectarine salade. Nu kan ik ook deze overheerlijke salade met perzik aan het rijtje toevoegen.
Verse perziken of perzik uit blik?
Verse perziken kun je niet het hele jaar kopen, eigenlijk alleen in de zomer. Dit recept is natuurlijk vrij zomers, maar soms heb je gewoon zin in deze salade zonder dat je verse perziken hebt. Het lekkerst is deze salade met verse perziken, die gril je dan even in de pan. Maar je kunt deze salade natuurlijk ook prima maken met perziken uit blik. Laat ze uitlekken, snij deze in partjes en verdeel ze over de salade zonder te grillen.

De burrata maakt het echt af
Vroeger had ik al snel een mozzarella gekozen, maar tegenwoordig ben ik meer fan van de burrata over mijn salade heen. Burrata is een Italiaanse verse kaas die bekendstaat om zijn romige en zachte binnenkant. Tijdens het serveren snijd ik de burrata aan en verdeel ik de stukjes over de salade. De zachte binnenkant en de wat hardere buitenkant is een perfecte smaaksensatie met de andere ingrediënten.
Bijgerechten bij de salade
Heb je nog wat perziken over? Maak dan een heerlijke brie uit de oven met perzik. Grill wat extra perzik partjes en snij de brie aan de bovenkant in en bak alleen de brie even kort in de oven zodat hij zacht wordt. Rooster wat bruine broodjes en wanneer de brie zacht is geworden schenk je hier wat balsamico azijn overheen. Dit is de perfecte dip voor bij deze salade!


Salade met burrata, perzik en droge ham
Benodigdheden
- Grillpan
Ingrediënten
- 1 burrata
- 3 perziken
- 100 gram rauwe ham
- 85 gram rucola
- 1 rode ui
- 200 gram cherry tomaatjes
- 30 gram pijnboom pitten
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel balsamico azijn
Instructies
- Was de perziken en snij deze in partjes. Bak deze in een grillpan met wat olie aan zodat ze mooie streepjes krijgen. Geen grillpan? Dan kun je ze ook gewoon in en koekenpan bakken.
- Pak een grote salade kom en doe hier alvast de rucola, rode ui in ringen en de gehalveerde cherry tomaatjes in.
- Verdeel de rauwe ham over de salade in kleine stukjes.
- Wanneer de perziken klaar zijn verdeel je deze ook over de schaal.
- Bak de pijnboompitten kort aan en verdeel deze ook.
- Leg de burrata in het midden en verdeel dan de honing en balsamico azijn over de salade.
Eén reactie
Super lekkere salade voor de zomer, wij hebben genoten.