Search
Close this search box.

Zo maak je rozemarijn water voor je haar

Rozemarijn water voor je haar maken is helemaal populair. Het gaat helemaal viral op TikTok en iedereen zweert erbij. Maar hoe maak je nou eigenlijk rozemarijn water voor je haar en wat doet het nou precies? Ik vertel je graag meer over het rozemarijn water voor je haar en hoe je het zelf gemakkelijk kunt maken.

Bron afbeelding: Shutterstock

Wat doet rozemarijn water voor je haar?

Rozemarijn is natuurlijk heerlijk door het eten, maar het is ook ontzettend goed voor je (hoofd)huid! Rozemarijn water belooft je haar voller en langer te maken. Want het zou er namelijk voor zorgen dat je haar sneller gaat groeien. Rozemarijn zorgt er al eeuwen voor dat haaruitval op een natuurlijk wijze behandeld wordt. Als ik de TikTok video’s moet geloven die ik ineens allemaal hele volle haarbossen voorbij komen.

Daarnaast helpt het ook voor de hydratatie van de hoofdhuid. Het heeft rozemarijn water heeft een aantal antibacteriële eigenschappen om jeuk en een droge huid te helpen verlichten. En het ruikt natuurlijk ook ontzettend lekker. Nou, dit klinkt toch hartstikke goed? En het leuke is, rozemarijn water zelf maken is super makkelijk!

Rozemarijn water zelf maken

Om zelf rozemarijn water te maken heb je maar twee ingrediënten nodig:

 • Water
 • Verse rozemarijn takjes

Het maken is ook super simpel. Hou de volgende verhoudingen in je hoofd, één tak rozemarijn op ongeveer 250 ml water.

 1. Breng het water aan de kook.
 2. Wanneer het water kookt voeg je de takken rozemarijn toe.
 3. Haal de pan van het vuur en dek de pan af, laat het minstens een uur goed intrekken tot het afgekoeld is.
 4. Haal de takjes uit de pan en schenk het rozemarijnwater in een spray flacon.
 5. Spray het elke dag bij je haaraanzet als je droog haar hebt of 3 keer per week voor normaal haar.

Hoe gebruik je rozemarijn water?

Zoals ik hierboven al aangaf kun je het rozemarijn water elke dag gebruiken wanneer je droog haar hebt. Heb je normaal tot vet haar dan wordt aangeraden het rozemarijn water 2 tot 3 keer in de week te gebruiken. Alleen hoe gebruik je het rozemarijn water nou op een juiste manier? Ik leg het je uit!

 1. Was je haren en breng daarna het rozemarijn water aan.
 2. Breng het aan op de hoofdhuid (en eventueel punten als je dat fijn vind) en kam je haar daarna goed door met een kam om alles te verdelen.
 3. Masseer je hoofdhuid om het rozemarijn water goed in te laten trekken.
 4. Gebruik rozemarijn water frequent, het beste resultaat zie je pas na maanden dus blijft het goed gebruiken!

Hoe lang kun je rozemarijn water bewaren?

Aangeraden wordt het rozemarijn water in de koelkast te bewaren. Het is zelfgemaakte rozemarijnwater is een natuurlijk product en bevat geen conserveringsmiddelen zodat het lang houdbaar blijft. Je kunt rozemarijn water tot 4 weken in de koelkast bewaren, daarna zou ik aanraden weer vers rozemarijn water te maken. Wanneer je het langer gebruikt heb je ongeveer door hoeveel rozemarijn water je in 4 weken gebruikt, pas hier je recept op aan.

Hebben jullie wel eens rozemarijn water gemaakt en wat vonden jullie ervan?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *