Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Romige pasta met champignons en rucola

Ik had nog wat crème fraiche, rucola, kaas en pijnboompitten over van de carpaccio flammkuchen en vond het zonde deze ingrediënten weg te gooien. Ik besloot er dus een lekkere pasta mee te maken en ik kan je vertellen, lekke was die! Deze pasta staat echt met 20 minuten op tafel en smaakt overheerlijk, terwijl die heel erg simpel is. Wel moet je van champignons houden, anders is dit misschien niet een recept voor jou. Ik deel het recept graag met je!

Romige pasta met champignons en rucola recept

Pasta is altijd een goed idee toch? Ik vind het leuk om met verschillende pasta recepten te spelen en te variëren, je kunt zoveel kanten op. Dit keer een pasta zonder rode pastasaus en gehakt, maar met een romige saus, kip en verse knapperige rucola die een echte toevoeging is. Ik maak de saus altijd in een hapjespan, dat vind ik handig, want die is lekker groot waardoor ik de pasta er makkelijk doorheen kan roeren.

Ik vind het altijd prettig wanneer iets makkelijk en snel te maken is, na het werken heb ik niet altijd even veel zin om nog uitgebreid in de keuken te staan. Dan is het wel lekker als het eten zo klaar is en vervolgens lekker op de bank kunt duiken met een kopje thee en de tv aan. Goed, genoeg gekletst, hier komt het recept!

Romige pasta met champignons en rucola

Wil je een lekkere romige pasta met champignons maken die binnen 20 minuten op tafel staat? Dan is dit recept zeker iets voor jou. Het is super simpel om te maken en ook nog eens heel erg smakelijk.
5 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

 • 300 gram volkoren penne
 • 200 milliliter crème fraiche
 • 125 gram champignons
 • 1 kipfilet
 • 1 ui
 • 2 tenen knoflook
 • 75 gram geraspte kaas
 • 30 gram pijnboompitten
 • 85 gram rucola
 • 1 eetlepel olijfolie
 • peper en zout

Instructies
 

 • Breng water aan de kook en kook de pasta gaar op de aangegeven tijd.
 • Snij ondertussen de kipfilet, ui, knoflook en champignons in stukjes.
 • Verwarm de pan met wat olijfolie en bak hierin de kipfilet, ui en knoflook met wat peper en zout in 4 minuten gaar. Voeg de champignons als laatst toe.
 • Wanneer de champignons een kleurtje hebben gekregen voeg je de crème fraiche toe en de geraspte kaas. Roer goed door elkaar voor een romige saus.
 • Als de pasta klaar is doe je deze er ook bij en zet het vuur uit.
 • Roer voorzichtig de rucola door de pasta heen wanneer je het serveert, maak af met wat geroosterde pijnboompitten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *