Zoek
Sluit dit zoekvak.

Roerei met banaan en havermout

Roerei met banaan en havermout

Het gezonde leven gaat mij nog steeds redelijk goed af en merk dat ik echt een verandering heb doorgemaakt in mijn dagelijkse leven. Ik snack verstandiger en pak er niet altijd zakken chips, chocolade of andere slechte dingen bij. Het resultaat is dan ook te zien, want vanaf januari dit jaar is er 10 kilo af en daar ben ik heel trots op. Vandaag deel ik mijn favoriete lunch recept van de afgelopen tijd.

Roerei met banaan en havermout

Wat heb je nodig?

 • 1 rijpe banaan
 • 2 eieren
 • havermout
 • kokosolie
 • kaneel

Dit recept is genoeg voor één persoon. Wil je het voor meerdere mensen maken verdubbel je het recept gewoon. Hierna zit je trouwens wel goed vol.

Roerei met banaan en havermout

Dit recept komt eigenlijk voort uit een mislukt bananen pannenkoek avontuur. Mijn beslag was veel te dun waardoor het geen pannenkoekjes werden. Gefrustreerd bakte ik de rest dus maar op en zo ontstond het banaan roerei idee.

Het eerste wat we dus doen is het prakken van de rijpe banaan. Deze prak ik echt helemaal fijn.

Roerei met banaan en havermout

Voeg daarna te twee eieren toe en hussel dit goed door elkaar.

Roerei met banaan en havermout

Vervolgens als laatst een flinke scheut havermout.

Roerei met banaan en havermout

Doe wat kokosolie of ander boter of vet in de pan en doe daar het hele mengsel in. Draai en gas redelijk hoog en laat het elke keer eventjes staan en hussel het daarna met een spatel weer door elkaar.

Roerei met banaan en havermout

Het mengsel is eerst heel plakkerig. Als het plakkerige er van af is en alles in kleine stukjes is verdeeld is het klaar. Denk dat dat ongeveer na 5-10 minuutjes is.

Roerei met banaan en havermout

Roerei met banaan en havermout

Na het bakken doe ik het in een schaaltje en strooi er nog lekker wat kaneel overheen. Je kan er ook nog wat stroop, honing of suiker overheen doen, wat je zelf lekker vind.

Roerei met banaan en havermout

Zelf vind ik het echt heel erg lekker en vult ook nog eens heel erg goed. Ik had niet verwacht dat ik het zo lekker zou vinden. Het is ontzettend simpel en leuk dat je bruine en rijpe bananen kan gebruiken die normaal niemand hier in huis meer opeet.

Roerei met banaan en havermout

Roerei met banaan en havermout

Kind kan de was doen en het is ook nog eens gezond! Ik weet wel wat ik binnenkort weer voor lunch eet! Eetsmakelijk!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

16 reacties

 1. Yep zo maak ik mijn “pannekoekjes” ook altijd haha
  Hapklare brokken, zoveel makkelijker, de pannekoek versie mislukte bij mij ook altijd nml
  Ik rooste de havermout alvast tijdens het klutsen van de eieren in de koekenpan ……geeoosterde havermout met kwark, kaneel en appel is ook een smul ontbijdje trouwens.
  Door het (droog) roosteren van de havermout word de smaak compleet anders maar LEKKER! man, net versgebakken taart zo ruikt je keukentje, njammie.

 2. Wauw, tien kilo! Wat ontzettend knap van je. Recept klinkt heerlijk! Als ik trouwens banaanpannenkoekjes maak maak ik kleine, ongeveer 4 in een grote pan. Zijn veel makkelijker om te draaien en dan kun je ze ook wat dikker houden! Is ook heerlijk met wat rode vruchten. Even een handje in de magnetron (ik gebruik van dat vriesfruit van de AH) en je hebt een heerlijke vruchtencompote. Beetje yoghurt erbij en echt super lekker!

 3. Wie weet nog een tip voor als je wel pannenkoeken wilt 1 ei extra iets meer havermout en gas laag zodat het rustig aan bakt en dan voorzichtig draaien als de bovenkant ook al licht stolt..bij mij gingen ze eerst ook altijd stuk maar het is zo lekker..
  En wow 10 kilo er af wat goed!

 4. Eerst dacht ik huh? maar nu lijkt het me toch erg lekker. Bij mij mislukken de bananen pannenkoeken ook altijd haha.

 5. Mijn complimenten voor het feit dat je al 10 kilo bent afgevallen! De wereld is soms zo oneerlijk verdeeld. Ik wil er namelijk graag wat kilootjes bij hebben. Tsja, … Het recept klinkt erg lekker! Ik ken de variant zonder havermout. Ik ga deze binnenkort eens uitproberen, dankjewel!

 6. Dit ziet er echt suuuper lekker uit! Hier had ik zelf echt nooit aan gedacht, maar dit ga ik toch een keertje uitproberen.

 7. Lekker, ik eet deze pannenkoekjes ook graag. 10 kilo is veel, wat knap! Schrijf je ook nog eens een artikel over je sportschoolavonturen en wat je daar allemaal doet? Lijkt me leuk om te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *