Rock & Ruddle Natural Boar Bristle and Nylon Brush

Rock & Ruddle Natural Boar Bristle and Nylon Brush

Op dit moment gebruik ik een hele fijne haarborstel van Wetbrush waar ik heel erg enthousiast over ben aangezien je die heel erg goed kan gebruiken met nat haar. Maar een tijdje geleden kreeg ik in een goodiebag een Rock & Ruddle borstel die er fantastisch mooi uitziet en ook hele andere ‘haren’ heeft dan mijn gebruikelijke borstel. Hij lijkt namelijk een beetje op een Mason Pearson en ik ben heel erg benieuwd hoe dat werkt!

Rock & Ruddle Natural Boar Bristle and Nylon Brush

Het merk Rock & Ruddle staat bekend om de leuke desgins op de borstels en natuurlijk hun goede kwaliteit. De haarborstels van het merk zijn gemaakt met fijne natuurlijke varkensharen. Door de varkensharen helpt de borstel de natuurlijke oliën, die worden geproduceerd door de hoofdhuid, te verdelen over het haar. Daardoor krijgt het haar een prachtige en natuurlijke glans. In elke tand van de borstel zit daarnaast een nylon kern die ervoor zorgt dat klitten makkelijk verdwijnen. De rubberen strip geeft net genoeg soepelheid zodat er niet aan het haar wordt getrokken tijdens het borstelen, waardoor het haar niet wordt beschadigd. Ik vind het heel erg goed klinken en ben erg benieuwd geworden. De borstel is trouwens ook geschikt voor ieder haartype.

Rock & Ruddle Natural Boar Bristle and Nylon Brush

Rock & Ruddle Natural Boar Bristle and Nylon Brush

En zo ziet de borstel eruit. Ik heb een prachtige variant met pauwen gekregen. De borstel heeft een normaal formaat en ligt prettig in de hand. Wel vind ik het uiteinde wat glad als je bijvoorbeeld een serum of olie in je haar gebruikt. Omdat je handen dan nog wat glad zijn glipt de borstel makkelijk uit je handen. Voor de rest is het gebruiksgemak prima! Mocht je trouwens niet van pauwen houden, ze hebben echt ontzettend veel prints. Er zit dus altijd wel iets tussen wat jij leuk vindt.

Rock & Ruddle Natural Boar Bristle and Nylon Brush

Rock & Ruddle Natural Boar Bristle and Nylon Brush

De borstel glijdt echt door mijn droge haar heen, maar ik merk wel dat hij iets meer moeite heeft met nat haar. Ik borstel mijn haar altijd nat wanneer ik net onder de douche vandaan kom. De borstel is geschikt voor nat haar, maar ik gebruik dan toch liever mijn Wetbrush, daar kun je net even wat meer kracht mee zetten en heb ook het idee dat die borstel mijn haar sneller ontklit. Voor de rest merk ik ook dat mijn haar sneller statisch met deze borstel dan andere borstels, maar dat kan ook aan mij liggen. Positief vind ik dat mijn haar er heel mooi en gezond uitziet na het borstelen, alsof het gepolijst is, super mooi! Ook voelt het echt heel erg zacht aan!

Rock & Ruddle Natural Boar Bristle and Nylon Brush

Hier is mijn haar net geborsteld met de Rock & Ruddle. Hij haar ziet er mooi glanzend en gezond uit! Het haar in de borstel na het borstelen is er gelukkig ook redelijk makkelijk uit te halen als je het met regelmaat doet!

Rock & Ruddle Natural Boar Bristle and Nylon Brush

Ik vind de Rock & Ruddle haarborstel fijn, maar toch ben ik meer team gewone nylon haren. Ik ben zo iemand die even snel zijn haren borstelt na het douchen en daarna het niet meer borstelt en dan vind ik zo een borstel een beetje overbodig. Maar mocht je vaker je haar tussendoor borstelen is dit zeker een geschikte borstel voor jou! De Rock & Ruddle haarborstels zijn € 37,95 en onder andere te koop bij John Beerens en Skins Cosmetics.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reply
  femketje
  9 mei 2018 at 08:06

  ik heb zelf nog nooit zo’n soort borstel geprobeerd, maar wauwie wat een mooi design zeg :D

 • Reply
  Rachel
  9 mei 2018 at 10:09

  mijn oudste heeft een Mason Pearson en die is heel fijn dus als deze er echt op lijkt dan wil ik er eentje van hebben :D, dan wel niet voor dat peen haar van mij maar voor de meiden dus ik ga eens even kijken

 • Reply
  aboutsbstyle
  9 mei 2018 at 12:18

  Ik heb deze borstel een aantal keer in mijn handen gehad, maar goed dat ik hem niet heb aangeschaft dan. Ik borstel mijn haar ook altijd nat namelijk. Liefs soraya

 • Reply
  Vera
  9 mei 2018 at 14:35

  Poeh bijna 38€ voor een borstel…
  Wel eerlijk toegegeven: het design is prachtig.

 • Reply
  chucky1012
  9 mei 2018 at 18:45

  Prachtig maar die hoge prijs voor een haarborstel…..

 • Reply
  Kelly
  9 mei 2018 at 19:55

  Oh wat een heerlijk printje, echt heel zomers. Hij deed mij ook gelijk denken aan de Mason Pearson. Met mijn krullen vind ik het altijd fijn om regelmatig te borstelen gedurende de dag, dus ik denk zeker dat dit een goede borstel is om te proberen voordat ik de ”echte” Mason Pearson aanschaf; die staat nog steeds op mijn lijstje. Mooi prijsje ook! (:

 • Laat een reactie achter