Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Roadtrippen met een onbekende bestemming?

Roadtrippen met een onbekende bestemming?

Roadtrippen? Dat is niet meteen het eerste vakantie idee waar ik aan denk als ik op vakantie ga. Maar aan de andere kant is het echt ontzettend gaaf, want je kunt alles zien onderweg. Vroeger gingen we altijd kamperen en ik vond het dan eerlijk alles in mij op te nemen als we op vakantie gingen. De weg naar Frankrijk langs Luik met alle vieze fabrieken, de hellingen in Luxemburg op de snelweg, de prachtige wegen door de bergen in Frankrijk en ga zo maar door. Maar toen stond de bestemming wel vast, nu gaan Danny en ik roadtrippen en we hebben geen idee waarheen?!

Ik vind het spannend, ontzettend spannend! Het is namelijk de eerste keer dat Danny en ik de auto pakken en op vakantie gaan. En dan nog het spannendste, we weten niet waarheen. Srprs.me heeft ons uitgenodigd een roadtrip te maken met een onbekende bestemming. Het enige wat we straks weten is wat voor een weer het is en dat is het. We weten wel dat we de eerste dag ongeveer 350 kilometer zullen rijden, maar vanaf Zwolle kun je dan nog alle kanten op dus ik heb werkelijk geen idee! Maar de reis bied ook zekerheid dat je in een prima hotel zit en daar een ontbijt bij in zit. De rest van de maaltijden moet je zelf dus regelen.

Srprs.me roadtrip? Wat is dat eigenlijk? Sinds kort bied srprs.me ook roadtrips aan met een onbekende bestemming. Je geeft aan hoeveel dagen je wilt gaan en hoeveel kilometer je maximaal wilt rijden en gaat naar meerdere bestemmingen. Wij gaan 5 dagen en bezoeken twee bestemmingen. Ik heb alleen geen idee welke en waar! Het enige wat ik weet is dat we voor de eerste bestemming maximaal 350 kilometer rijden en voor de tweede bestemming 250 kilometer. Maar gaan we naar Duitsland, misschien zelfs Denemarken, België, Luxemburg of Frankrijk? Maar misschien ben ik wel veel te exotisch aan het denken en blijven we gewoon in Nederland, we weten het niet! Het leuke is dat je kraskaart niet vertelt waar je heen gaat, maar welke richting je op rijdt, je hebt dus nog steeds geen idee waar je echt heen gaat. Vlak voor de bestemming krijg je de bevestiging dat je daar moet wezen en het adres van je B&B of hotel.

Een roadtrip maak je met je eigen auto maar als je die niet hebt wordt het lastig. Hoe kun je een auto financieren als je daar niet meteen het geld voor hebt? Het is mogelijk geld te lenen om een auto te kopen. Maar welke lening kies je, want er zijn er ontzettend veel! Gelukkig kun je heel gemakkelijk online een lening vergelijken en kijken welke het beste bij jou en jouw doel past.

Roadtrippen met een onbekende bestemming?

Ik vind het spannend, want normaal heb ik al een heel lijstje wat ik wil zien op mijn bestemming, heb heel Google Streetview al uitgekamd waar we heen moeten en waar het leuk is en nu weten we gewoon niets. Ik weet niet waar we slapen – dit vind ik vooral spannend, omdat ik normaal heel Zoover afzoek voor goede hotels – en ik moet het op één of andere manier maar loslaten. Maar aan de andere kant heb ik er écht super veel zin in. Ik hou van verassingen en ik vind het tof om aan het ‘lot’ overgelaten te worden en er dan zelf iets van te maken. Ik vind het leuk dat we wellicht naar dingen gaan waar ik nog nooit ben geweest en het van dichtbij gaat ontdekken. En het leukste is, we hebben gewoon onze eigen auto dus we kunnen gaan en staan waar we willen en alles in de buurt ontdekken in plaats van alleen de stad zelf wat je vaak ziet met de srprs.me vliegreizen.

We staan te trappelen en vertrekken van de week naar onze bestemming, maar wat dat is weet ik dus niet! Stiekem hoop ik dat we richting Hamburg en Denemarken gaan, maar wellicht is het de hele andere kant op? Gelukkig gaan we met de auto dus we kunnen van alles meenemen, dan zijn we overal goed op voorbereid! We hebben namelijk ook geen idee of we in een stad of landelijke omgeving zitten waar je vooral heel erg van de omgeving kan genieten. We nemen dus maar goede loopschoenen mee, een trui, een korte broek, rugtas om een dag flink te lopen en misschien wat boodschapjes als we niet in de buurt van een stad of dorp zitten? Ik vind het super spannend, maar zó gaaf!

Er komt natuurlijk een uitgebreid verslag van de reis online. Willen jullie dat trouwens zien in vlogs of plogs? Ik zit nog een beetje te twijfelen wat het leukste is, of misschien wel beiden, haha! Jullie kunnen me natuurlijk ook volgen op Instagram waar ik zeker veel foto’s ga delen. Hoe lijkt jullie zo een srprs.me roadtrip zonder dat je de bestemming weet? Zou je dat zo doen of is het niets voor jou?

De reis met srprs.me heb ik gekregen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

16 reacties

  1. Oh wat superleuk, zo’n roadtrip! Juist door de onbekende bestemming! Ik ben nu ook heel nieuwsgierig waar de reis naartoe zal gaan. Een plog lijkt mij het leukst :)

  2. Wat ontzettend gaaf! De ‘roadtrip’ op zich spreekt me dan wat minder aan, maar de onbekende bestemming dan juist weer wel. Je komt dan vast en zeker ergens terecht waar je zelf (waarschijnlijk) nooit voor gekozen had en daarmee kom je natuurlijk wel lekker uit de comfort zone. Ik vind plogs altijd het leukst om te bekijken. Veel plezier alvast.

  3. Ik ga eind volgende maan voor de 3e keer met srprs.me een tripje maken dit keer het thema earn your return. Tot nu toe verveeld het nog steeds niet !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *