Search
Close this search box.

Rimmel Super Gel

Rimmel Super Gel

Gellak is niet meer weg te denken uit het beautybeeld van tegenwoordig. Bijna elk merk vervangt haar lakken door gellakken waarbij je een speciale topcoat nodig hebt maar geen lamp. De lakken beloven tot 14 dagen perfect te blijven zitten. Nou neem ik die belofte met een flinke korrel zout, want dat is mij nog nooit gelukt met een vergelijkbare lak. Maar deze lakken van Rimmel zijn nieuw en misschien verrassen ze me!

Rimmel Super Gel

Hoe werkt dat nou precies? Die gellak zonder lamp? De combinatie van de 2 formules, de oligomeer in beide formules en de fotoinitiator in de Top Coat, creëert een ‘mani’ die tot wel 14 dagen lang kleur en glans geeft. De oligomeren in de formule reageren wanneer zij in contact komen met de fotoinitiator waardoor de twee laagjes samensmelten en er gelkleur en –glans ontstaat. Tenminste dat zegt Rimmel, ik ben heel benieuwd of dat ook echt zo is.

Rimmel Super Gel Rimmel Super Gel

In totaal zijn er 20 verschillende kleuren, een aantal ontworpen door Kate en een aantal standaard Rimmel lakken. Maar zo ver ik weer zijn ze gewoon allemaal verkrijgbaar en blijven ze in het assortiment. De kleuren zijn lekker divers dus er zit zeker iets tussen wat je hartje begeert.

Rimmel Super Gel

Ik heb drie verschillende kleuren gekregen en die laat ik graag aan jullie zien. Maar natuurlijk het belangrijkste, hoe zien mijn nagels na een week er uit? Ik heb hier de kleuren: Punk Rock, Shallow Bay en Darling Dahlia.

Rimmel Super Gel

De kwastjes hebben een platte vorm met een afgeronde onderkant. Dit vind ik persoonlijk de fijnste kwastjes om mee te lakken.

Rimmel Super Gel

Dan hebben we nog de speciale topcoat die je in combinatie met de lak moet gebruiken. Het kan zonder, maar dan blijft je lak niet zo lang mooi.

Rimmel Super Gel

Ook dit kwastje is plat en rond van de onderkant, helemaal goed! De structuur van de top coat en de lakken zijn trouwens perfect. Niet te dik, maar ook niet te dun. Ik vind Rimmel sowieso een fijn de fijnste lakken die je bij de drogisterij kan kopen, op Essie na.

Rimmel Super Gel

Darling Dahlia

Een echte kleur rood wil ik het niet noemen, een mix tussen rood en oranje, heel erg vrolijk. Dekt met twee laagjes.

Rimmel Super Gel

Punk Rock

Een stoere donkere paarse kleur die ik eigenlijk heel erg tof vind. Dekt perfect met twee laagjes.

Rimmel Super Gel

Shallow Bay

Ik hou van deze kleur, helemaal voor het komende lente seizoen. Ik vrees dat deze kleur heel vaak gedragen gaat worden!

Rimmel Super Gel

Maar dan natuurlijk de grote hamvraag, wat is de houdbaarheid? Ik wil jullie eerst wat over de droogtijd zeggen, die vond ik vrij lang. Ik moest echt wel een half uur wachten tot hij echt goed uitgehard was. Daarna zat hij zo vast als een huis en kon het testen beginnen. De volgende dag dat ik wakker werd zat mijn lak al vol barsten, maar geen chips! Rond de 5e dag begonnen mijn barsten zo erg te worden dat ze los gingen laten en brokkelden heel langzaam af. Hier zie je de lak met 7 dagen, best aardig toch? Maar de 14 dagen haalt hij zeker niet.

Rimmel Super Gel

De Rimmel Super Gel blijft zeker langer zitten dan een normale lak, maar de belofte van 14 dagen moet je niet geloven. De kleuren die Rimmel uitbrengt zijn leuk en van goede kwaliteit, ik denk zeker dat Rimmel hier een succes mee behaald. De losse lakken en top coat kosten € 7,99 maar je kunt als starter ook een setje met een kleur en top coat kopen voor € 11,99. De Rimmel Super Gel is vanaf maart te koop bij de drogisterijen en online. Lijkt jullie deze lak wat?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

23 reacties

 1. Het klinkt eigenlijk niet zo verkeerd, zeker niet als ik het vergelijk met veel andere lakjes. Punk rock en Shallow bay zou ik best wel eens willen uitproberen

 2. Sally Hansen heeft idd hele fijne en mooie lakjes, dit zal wel ongeveer hetzelfde zijn qua kwaliteit denk ik.
  Ik vind de belofte’s alleen altijd jammer, ze gaan ervanuit dat je hele dagen met je handen in de lucht zit.
  Alleen dan blijft het zo lang zitten.
  Rimmel heeft altijd super goeie lakken, maar denk dat ik deze zomer toch maar voor ESSIE ga.

 3. Een half uur droogtijd is voor deze ongeduldige nagellakster is echt veel maar dan ook echt veel te lang. Jammer ook dat deze nagellak geen 14 dagen blijft zitten.

 4. Leuke kleurtjes, maar ik denk dat ik toch eerder voor gewone lakjes ga, van Essence voornamelijk. Ik vind het op de een of andere manier altijd heel vervelend als nagellak stelt dat hij 2 weken blijft zitten, en dit lang niet zo is! Geef mij dan maar een mooi, goedkoop kleurtje dat niks belooft, maar kwalitatief toch erg goed is. Geniet ik veel meer van!
  Liefs XXX

 5. Leuke review! Ik heb zelf Grape Sorbet gehaald en ik ben helemaal verliefd. Wat een prachtige kleur! Bij mij bleef ie (samen met de top coat natuurlijk) zitten tot hij uitgroeide en ik het niet meer mooi vond. Hoe lang dat was weet ik niet, maar volgens mij meer dan 1.5 week. Ik ben in ieder geval erg enthousiast :)!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *