Rimmel Stay Matte Liquid Mousse Foundation

 photo Rimmel_zpsa9ee3eab.png

Kennen jullie de mousse foundation nog, het was een aantal jaar geleden helemaal hip. Ik weet nog dat mijn eerste foundation een mousse foundation was! Tegenwoordig zie je niet meer zoveel in de schappen liggen, maar ze zijn terug van weg geweest. Rimmel komt met een vloeibare mousse foundation dat de hele dag matte op je gezicht te blijven zitten en goed te dekken!

 photo Rimmel2_zpse211dbe3.png

Stay Matte Liquid Mousse Foundation belooft een frisse, natuurlijke finish die het glimmen van de huid tegengaat zonder je huid met een dikke laag foundation te bedekken. Klinkt goed, dit is altijd waar ik zo bang voor ben. Ik heb een erg snel vet wordende huid, maar de foundations daarvoor zijn altijd erg dik en vaak krijg je dan het niet gewenste pannenkoek effect. Maar deze moet het pannenkoeken effect tegen gaan maar ook de vette huid, want hiermee moet je de hele dag een prachtig matte huid houden.

 photo Rimmel3_zps953d6031.png

Stay Matte Liquid Mousse Foundation zit in een chique slanke witte tube, een nieuwe verpakking die perfect bij de fantastische nieuwe formule past. De verpakking is lichter, handiger en praktischer dan een glazen flacon en is uitgedost met een opvallende paarse dop en het kenmerkende Rimmel-kroontje. Zelf vind ik de verpakking ook erg praktisch, je knijpt erin en je hebt meteen de hoeveelheid die jij wilt.

 photo Rimmel5_zps7f26f709.png

De Rimmel Stay Matte Liquid Mousse Foundation is er in vier verschillende tinten: Ivory, Soft Beige, Sand en Natural Beige. Ik test de Ivory uit en dat is dan ook de lichtste kleur die er te krijgen is.

 photo Rimmel6_zps6135ce00.png

De formule heeft een luchtige moussetextuur en bevat ultramoderne gel emulgatoren, waardoor de foundation zich gemakkelijk laat aanbrengen en moeiteloos één wordt met jouw huid. Daarnaast bevat de foundation vederlichte matterende poeders die je huid de hele dag lang een zijdezachte, matte finish en een frisse, natuurlijke uitstraling geven.

 photo Rimmel7_zpsc326dbe0.png

Als je hem uitsmeert heb je meteen een hele dikke dekkende laag. Het is dus echt een foundation dat alle onzuiverheden moet weg werken. De foundation is makkelijk aan te brengen met de vingers of kwast. Maar je merkt wel dat hij echt een stuk dikker is dan andere foundations. Ik ben erg benieuwd of deze echt niet een pannenkoek effect achter laat, want vaak is dat toch wel het geval met dit soort foundations.

 photo Rimmel8_zps40095c64.png

Mijn gezicht zonder enige make-up.

 photo Rimmel9_zps7048c839.png

Met de Stay Matte Liquid Mousse Foundation, zoals je ziet is mijn huid totaal egaal, geen enkel vlekje is meer te zien, hij dekt echt fantastisch. Maar dan de grote hamvraag waar ik nou zo benieuwd naar was. Heeft de foundation echt geen pannenkoek effect. Ik moet je zeggen dat deze foundation echt op het randje zit, je ziet de foundation zeker wel zitten maar is net niet storend. Zelf moet ik erg erg aan wennen want het accentueert toch zeker wel de lachrimpels rond je mond. Echt overtuigend kan ik niet zeggen dat er geen pannenkoek effect is. Maar het is zeker niet een storend effect.

En dan hebben we natuurlijk nog de andere test, blijft mijn gezicht de hele dag matte of heb ik toch hier en daar wat glansplekken aan het eind van de dag. Nu moet ik erbij zeggen dat ik zelf een hele vette huid heb en het eigenlijk nooit meemaak dat een foundation prachtig en perfect matte blijft zitten en dat doet deze ook niet. Maar toch merk ik dat de glim minimaal is en lang niet zo erg als normaal bij een andere foundation. Maar ik zou hem toch weer een keer moeten afpoederen.

 photo Rimmel1_zps400354c5.png

Dit is dus echt een foundation dat geschikt is voor de onzuivere huid die wel wat dekking nodig heeft en deze huid heeft vaak ook een vettere huid en met deze foundation ga je zeker niet zo erg glimmen als normaal.

De Stay Matte Liquid Mousse Foundation is vanaf nu bij de drogisterijen te koop voor een adviesprijs van € 9,99 wat ik zeker een fijne prijs vind voor een foundation!

Dit vind je misschien ook leuk

42 reacties

 • Reply
  Kelly caresse
  8 oktober 2013 at 07:18

  Meestal ben ik niet zo’n mousse foundation fan maar deze vind ik je heel mooi en egaal staan zonder cakey effect :)

 • Reply
  Milou
  8 oktober 2013 at 07:30

  Resultaat ziet er goed uit! Antwoord op je hoofdvraag maakt mij weer heel nieuwsgierig .. op de foto zie je hem niet heel goed zitten. :) Ik ben in ieder geval benieuwd naar dit nieuwe product. :)

 • Reply
  femketje
  8 oktober 2013 at 07:35

  ik ben er best benieuwd naar!

 • Reply
  Lisanne
  8 oktober 2013 at 07:41

  Klinkt als een hele goede foundation. Het lijkt mij zeker de moeite waard om het een keer uit te proberen.

 • Reply
  beautyjuf
  8 oktober 2013 at 07:46

  Klinkt veelbelovend :-) In eerste instantie stond ik er sceptisch tegenover, want een vloeibare mousse foundation lijkt mij ook een pannenkoek-effect geven. Nu ik het resultaat zo zie, vind ik het er mooi uitzien.

 • Reply
  beautyxtherapy
  8 oktober 2013 at 07:56

  Klinkt best goed, als het maar niet te veel pancake effect is!

 • Reply
  Paola
  8 oktober 2013 at 07:58

  Dat klinkt goed! Ik wissel de laatste tijd niet zo vaak meer met foundations en gebruik altijd een van Essence of Catrice, maar deze wil ik ook een kans gaan geven.

 • Reply
  beautybysandra
  8 oktober 2013 at 07:58

  Mooi effect, hij lijkt me erg fijn!

 • Reply
  pamela
  8 oktober 2013 at 08:01

  ik ben bang dat ik van deze foundation een cakey effect krijg. maar bij jou staat hij super mooi!

 • Reply
  Caro
  8 oktober 2013 at 08:24

  Ik heb geen vette huid, maar anders zou met dit een hele goede foundation lijken! :-)

 • Reply
  Anna
  8 oktober 2013 at 08:43

  Ik vind ’t resultaat net iets té. Zou hem zelf niet aanschaffen.

 • Reply
  daisybeautyglow
  8 oktober 2013 at 08:59

  Grappig zeg: een mousse in een tupe! Hij dekt wel goed!

 • Reply
  Sofie
  8 oktober 2013 at 09:08

  Ziet er goed uit!

 • Reply
  Aranka's Passies
  8 oktober 2013 at 09:13

  Hij is best heftig inderdaad! Ik ben wel benieuwd naar het effect als je ‘m dun aanbrengt. Ik ga ‘m in de winkel eens testen!

 • Reply
  Kimberly
  8 oktober 2013 at 09:17

  Leuk zon mousse in een tube! Het resultaat is inderdaad net op het randje

 • Reply
  martinaa89
  8 oktober 2013 at 09:17

  Wat een dekking! Kan soms erg fijn zijn, ik ben wel benieuwd!

 • Reply
  Danielle Springer
  8 oktober 2013 at 09:39

  Klinkt goed. Het is inderdaad net op het randje. Ik ben benieuwd hoe hij zal zijn.

 • Reply
  Wendy
  8 oktober 2013 at 09:46

  Ik ben wel benieuwd naar deze foundation. Klinkt goed!

 • Reply
  Dionne (@Diolifestyle)
  8 oktober 2013 at 10:11

  Ziet er goed uit

 • Reply
  Hester
  8 oktober 2013 at 10:14

  Ik vind sowieso dat matte foundations eerder voor een cakey effect zorgen. Maar deze is toch nog wel nice!

 • Reply
  chucky1012
  8 oktober 2013 at 10:22

  Mooie lichte kleur

 • Reply
  Merin Veronique
  8 oktober 2013 at 10:44

  Ziet er verassend goed uit.

 • Reply
  jitskestout
  8 oktober 2013 at 10:56

  Klinkt goed, ik wil hem ook wel proberen!

 • Reply
  Joyce
  8 oktober 2013 at 11:17

  Het geeft bij jou een mooi effect! al ben ik bang dat deze mijn droge huid meer zou accentueren.

 • Reply
  MySimplySpecial
  8 oktober 2013 at 11:38

  Dat ziet er goed uit!

 • Reply
  Selena
  8 oktober 2013 at 11:46

  heel mooi!

 • Reply
  Miranda
  8 oktober 2013 at 12:51

  Wauw klinkt echt heel erg goed. Ik ben wel erg benieuwd, mijn huid kan wel wat dekking gebruiken.

 • Reply
  inspiredbylifee
  8 oktober 2013 at 13:13

  Bij jou staat het echt goed ik ben erg benieuwd.

  Liefs http://www.inspiiredbylife.blogspot.nl

 • Reply
  Marissa
  8 oktober 2013 at 13:50

  Hij lijkt me erg fijn. Misschien dat ik die eens ga proberen!

 • Reply
  beyoutifool
  8 oktober 2013 at 14:26

  Super dat hij zo goed dekt! x

 • Reply
  iscreambeauty
  8 oktober 2013 at 14:45

  Ik vond de mousse foundation altijd erg fijn!! Deze lijkt mij ook wel fijn!

 • Reply
  Melanie
  8 oktober 2013 at 15:00

  Lijkt me een fijne foundation voor mensen die iets meer dekking nodig hebben! Ik hou het toch bij mijn BB cream van Garnier :D

 • Reply
  stacey
  8 oktober 2013 at 15:14

  ziet er goed uit :)

 • Reply
  charile
  8 oktober 2013 at 15:17

  Ziet er goed uit :)

 • Reply
  Britt
  8 oktober 2013 at 16:04

  Hmmm, deze lijkt me ook wel fijn. Ben alleen heeeel benieuwd naar de bb cream van maybelline met salycilzuur! iemand hier ervaring meeee?

 • Reply
  heartshapedrosepetals
  8 oktober 2013 at 16:05

  Iets te dekkend voor mij, kan mij wel voorstellen dat hij fijn is als je meer dekking wilt.

 • Reply
  Axelle
  8 oktober 2013 at 16:52

  ziet er heel goed uit!

 • Reply
  beautytalkblog
  8 oktober 2013 at 18:40

  Ik ben hier al een tijdje benieuwd naar!
  Eefje

 • Reply
  Kim
  8 oktober 2013 at 19:19

  Lijkt me nog wel een fijne foundation :)

 • Reply
  Tina
  9 oktober 2013 at 00:49

  Wauw wat een mooie dekking.. Ik ben benieuwd!!

 • Reply
  Myrthe
  9 oktober 2013 at 08:27

  Zoet er goed uit! Is de kleur ook wel echt licht genoeg voor de hele blanke huid?

 • Reply
  Merle
  9 oktober 2013 at 18:51

  Ik vind het jammer dat je de tekst uit het persbericht van het product letterlijk overneemt in plaats van dat je citeert. Ik merk aan je stijl van schrijven dat het dan niet je eigen tekst is, terwijl je het niet zomaar over zou mogen nemen zonder bron. Ook verwart het mensen denk ik wat jij van het product vindt en wat het bedrijf van het product voor marketingtechnische boodschap heeft om het product te verkopen. Vat dit dus niet op als aanvallend, maar als opbouwende kritiek om je site te verbeteren. Je mag namelijk niet zomaar teksten letterlijk van anderen overnemen zonder te citeren en zonder bron, dat is plagiaat.

 • Laat een reactie achter