Search
Close this search box.

Rimmel Sculpting & Highlighting Kit

Rimmel Sculpting & Highlighting Kit

Shapen, als je het niet meer doet hoor je er bijna niet meer bij. Dat geldt trouwens ook alle make-up merken, heb je geen shapekit met daarin een bronzer, highlighter en blush doe je echt iets fout. Ik moet eerlijk toegeven, ik ben niet zo onder de indruk van het shapen en al die paletten doen me vrij weinig. Ik kies liever mijn eigen kleuren. Maar Rimmel heeft toch wel hele leuke paletten in samenwerking met Kate gemaakt.

Rimmel Sculpting & Highlighting Kit

Kate Moss, bekend om haar notoire jukbeenderen en haar unieke gevoel voor stijl, heeft in samenwerking met Rimmel haar eigen Rimmel Sculpting & Highlighting Kit ontworpen. Ze zijn er in die verschillende kleuren: 001 Golden Sands voor de lichte huidskleur, 002 Coral Glow voor de lichte/medium huidskleur en 003 Golden Bronze voor medium/donkere huid. Zelf heb ik het Golden Sands palette kregen, die dus perfect is voor de lichte huid.

Rimmel Sculpting & Highlighting Kit

Het shapen is wel een nieuwe trend, dus ik kan goed begrijpen dat niet iedereen het meteen snapt. Gelukkig heeft Rimmel een vrij duidelijke uitleg op de achterkant waar je alle kleuren moet gebruiken en hoe. Zelf zit ik er soms ook nog wel mee te stoeien. Handig dus voor degenen die er nog niet veel kaas van hebben gegeten.

Rimmel Sculpting & Highlighting Kit

De Sculpting & Highlighting Kit is een slimme combinatie van drie poederkleuren namelijk een highlighter, een shading powder (ook wel bronzer genoemd) en een blush. De kleuren blenden perfect met elkaar zodat je een hele natuurlijke en gezonde uitstraling en look kan maken. Ik vind het palette trouwens prima vormgeven, het ziet er mooi uit en is makkelijk in gebruik. Ook de pans zijn groot genoeg om daar met je kwasten in te kunnen.

Rimmel Sculpting & Highlighting Kit

Ik weet niet of je het goed op de foto kan zien, maar alle drie de kleuren bevatten een glansje en een shimmer. Het is dus zeker geen matte palette met een matte bronzer en blush. Op het gezicht valt de glans gelukkig wel mee, behalve natuurlijk van de highlighter, die hoort goed te glanzen!

Rimmel Sculpting & Highlighting Kit

Het palette heeft een 1, 2, 3… systeem, dit is hem volgens Rimmel:

  1. De zacht glinsterende highlighter gebruik je om de delen die van nature het licht op je gezicht vangen te highlighten -de jukbeenderen, wenkbrauwen, het midden van je kin, voorhoofd en je neusbrug.
  2. De donkere  shading powder gebruik je om de delen van het gezicht die je niet wilt benadrukken beter te shapen of juist af te zwakken, denk aan de zijkanten van je neus, de kaak- en haarlijn.
  3. De glinsterende poeder blush geeft je wangen definitie en kleur en voegt een vleugje warmte toe aan je uitstraling. Daarnaast kun je elke kleur ook solo gebruiken: de highlighter laat je huid stralen met een candlelight gloed, de shaping tint geeft een prachtig bronskleurig effect en de blush voorziet je wangen van een natuurlijk ogende blos.

Zelf hou ik liever een andere volgorde aan, eerst blush, dan de bronzer en als laatste de highlighter. Maar dat is natuurlijk persoonlijk.

Rimmel Sculpting & Highlighting Kit

De poeders zijn ontzettend zacht en geven best veel poeder af, ook losse poeder, daar moet je dus wel even voor oppassen. Alleen de swatches stellen me een beetje teleur, ik had stiekem iets meer verwacht. Maar aan de andere kant, het is voor een natuurlijke look en voor het gezicht, dan hoeft dat van mij ook niet zo te knallen als een oogschaduw.

Rimmel Sculpting & Highlighting Kit

Mijn wang zonder enige make-up, behalve foundation.

Rimmel Sculpting & Highlighting Kit

De blush aangebracht, die een prachtige natuurlijk gloed geeft.

Rimmel Sculpting & Highlighting Kit

De bronzer voor wat meer diepte, zie ziet van beide kleuren de shimmer bijna niet, dat vind ik wel fijn.

Rimmel Sculpting & Highlighting Kit

En dan als laatst natuurlijk nog de highlighter. Alhoewel ik hem bijna niet terug zag bij de swatches is hij erg mooi aanwezig op mijn wangen!

Rimmel Sculpting & Highlighting Kit

De swatches vielen me een beetje tegen, maar ik ben super blij met het resultaat. De kleuren passen perfect, blenden goed met elkaar en geven echt een zichtbaar gezonde en mooie look. Ik ben echt enthousiast!

Rimmel Sculpting & Highlighting Kit

De Rimmel Sculpting & Highlighting Kit is er dus in drie verschillende tinten en kost € 10,99 wat ik echt een goede prijs vind en het hem zeker waard. De vraag is alleen, gebruik je liever losse kleuren of een handig palette. De Rimmel Sculpting & Highlighting Kit is vanaf nu te koop bij verschillende drogisterijen en online.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

16 reacties

  1. Ik zag deze al een paar keer voorbij komen en ik ben toch niet overtuigd. Het palette vind ik op zich wel prima, maar ik vind dat shapen en contouren gewoon niet voor mij.
    xx

    1. Hier ben ik het mee eens. Best mooi maar niet bijzonder. Ik heb er 2 omdat het 1 + 1 gratis was maar ik zou het niet perse opnieuw moeten hebben.

  2. Ik ben er helemaal dol op. Ik zag hem al een paar keer voorbij komen en ben zo blij dat ik hem heb gekocht! Ik heb hem alleen in 02 die is ook zo mooi.

  3. Ik vind het wel heel leuk dat de drie poeders samen in een doosje zitten. De highlighter mag van mij wel iets meer knallen! Ik denk dat ik ‘em wel eens uit ga proberen, heel handig als je op reis bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *