Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Review: Rimmel Lasting Matte Foundation

Automatische concepten

Ben je opzoek naar een foundation die lang blijft zitten, matte is én goed dekt? Dan heeft Rimmel de foundation voor jou, namelijk hun nieuwe Rimmel Lasting Matte Foundation. Ik kreeg deze foundation in verschillende tinten opgestuurd en was best nieuwsgierig. Met mijn vette huid een foundation vinden die goed blijft zitten is hetzelfde als een speld in een hooiberg vinden. Zou deze foundation wel goed blijven zitten gedurende de dag?

Rimmel Lasting Matte Foundation

Je wilt een volledige dekking maar je wilt geen masker effect door een dikke laag make-up. Tenminste, dat wil ik absoluut niet. Rimmel vond dat ook geen goed idee, daarom hebben ze deze mousse foundation gecreëerd die bij het aanbrengen op de huid verandert in een zachte, poederachtige finish. De lichtgewicht textuur belooft ervoor te zorgen dat er geen oncomfortabel aangespannen of zwaar ‘cakey’ effect ontstaat. En omdat veel mensen niet van een glimmende teint houden, biedt de slimme ‘shine-control’ formule een transpiratie- en vochtbestendige dekking met een matte finish die de hele dag perfect blijft zitten.

Volgen jullie mij ook op Instagram?

Klinkt goed toch? Ze hebben in ieder geval mijn interesse gewekt. Wel ben ik bang dat ik de foundation te dekkend ga vinden, ik hou van een natuurlijke dekking die net alles wat egaler maakt. Dit is wel een full coverage foundation, dus ben benieuwd of ze hun niet ‘cakey’ effect waarmaken.

Automatische concepten

De foundations zitten in vrij simpele tube verpakkingen. Eerlijk gezegd vind ik het er een beetje te basic uitzien waardoor het ook goedkoop oogt. De tube bevat 30 ml foundation wat een normale inhoud is voor een foundation. Door het venstertje in het midden kun je zien welke kleur de foundation heeft, dat is wel prettig.

Ook leuk om te weten, de foundation is in 17 verschillende tinten verkrijbaar! Wel hebben de meeste drogisterijen daar natuurlijk een selectie van liggen, maar online zijn ze allemaal te koop.

Automatische concepten

Qua actieve ingrediënten wordt eigenlijk niet over gesproken. Normaal zit er altijd wel iets van een SPF of een verzorgend iets in, maar daar lees ik hier niets over. Ook in de ingrediëntenlijst zie ik niets bijzonders. Wel zitten er minerale oliën, parabenen en siliconen in, dat kan een puntje van kritiek zijn als je daar niet van houdt/tegen kan.

Automatische concepten

Ik heb drie kleuren gekregen en van links naar rechts zie je de kleuren:

  • 085 Fair Beige
  • 100 Ivory
  • 103 True Ivory

Zoals je kan zien zijn het alle drie vrij lichte kleuren met allemaal een andere kleur ondertoon. Ook zie je dat de foundation inderdaad een mousse structuur heeft die vrij dik is. Ik kan hier al wel uit opmaken dat het een dekkende foundation is. Laten we hem gaan testen.

Automatische concepten

Mijn gezicht zonder foundation.

Automatische concepten

Mijn gezicht met de Rimmel Lasting Matte Foundation in de kleur 103 True Ivory. Hij lijkt hier wat geel, maar met alle make-up trekt bij mooi bij.

Automatische concepten

En hier draag ik mijn volledige make-up look.

In het begin moest ik wel wennen aan deze foundation. Het is een dikke foundation die inderdaad een goede dekking geeft. Persoonlijk vind ik het effect dan al snel ‘cakey’ en ik moest ook wel echt moeite doen om hem natuurlijk te krijgen. Maar na goed aanbrengen ziet hij er echt wel ‘natuurlijk’ uit. De dekking is erg goed en de finish is ook matte. Ik moet alleen nog even wennen aan de dekking, dat ben ik niet gewend.

Maar qua houdbaarheid is hij echt heel erg goed. Normaal ga ik ’s avonds met een wattenschijfje over mijn gezicht en dan zit er niets op qua foundation resten (smelt zo weg van mijn gezicht met mijn vette huid). Maar met deze foundation had ik ’s avonds echt nog heel veel foundation resten op mijn wattenschijfje zitten, wauw! Ook blijft de foundation lang matterend, ik ben daarin echt positief verrast.

Automatische concepten

Hou je van een goed dekkende foundation die ook nog eens lang blijft zitten en matterend is? Dan is deze foundation zeker iets voor jou. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten, want hij is maar € 11,99 en zelfs nu maar € 5,99 bij bol.com.

Zelf zou ik deze foundation sneller in de winter dan zomer dragen, maar voor een feestje is hij zeker ook erg geschikt. Dragen jullie graag een full coverage foundation of heb je liever een subtiele dekkning?

Dit artikel bevat gekregen producten – uitleg

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *