Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rimmel Lasting Finish Breathable Foundation

Rimmel Lasting Finish Breathable Foundation

Dit is echt de meest gekke foundation die ik in tijden heb gezien. Je ziet vanaf de buitenkant niets bijzonders, maar de binnenkant heeft een verrassing waar ik zo op terug kom. Rimmel heeft een nieuwe foundation, de Lasting Finish Breathable Foundation. Een foundation die een lichte dekking geeft maar wel langhoudend is. Iets waar ik eigenlijk naar op zoek ben als het op een foundation aankomt. Je snapt dat ik heel erg benieuwd ben!

Rimmel Lasting Finish Breathable Foundation

Rimmel omschrijft deze foundation als de meest lichtgewicht en langhoudende foundation die ze ooit hebben gemaakt. Ze zoeken met deze foundation de balans tussen een langhoudend effect en het niet verstoppen van de huid. Het klinkt als iets waar ik heel erg blij van moet gaan worden. Maar ik weet het nog niet helemaal, want mijn ervaring met Rimmel foundations is niet altijd even goed. Rimmel komt maar met vier kleuren foundation wat ik aan de weinige kant vind. Maar omdat de foundation een medium dekking heeft zal het niet heel erg opvallen als de kleur niet helemaal kloppend is. De kleuren zijn:

  • 100 Ivory
  • 200 Soft Beige
  • 300 Sand
  • 400 Natural Beige

Rimmel Lasting Finish Breathable Foundation

De verpakking vind ik er op het eerste gezicht niet heel bijzonder of mooi uitzien, het oogt misschien een beetje goedkoop. Maar aan de andere kant past het wel weer perfect in het rijtje van Rimmel, je herkent het merk meteen aan de verpakking en daar is ook wat voor te zeggen.

Rimmel Lasting Finish Breathable Foundation

De foundation belooft tot 25 uur lang de huid te hydrateren en is onder andere verijkt met rijke anti-oxidanten en bevat onder meer vitaminen A, C en E. Ook heeft de foundation een SPF 20 en heeft een hele fijne frisse geur die je ruikt tijdens het aanbrengen.

Rimmel Lasting Finish Breathable Foundation

En dan nu de verassing van de eeuw, de applicator! Ik heb er denk ik wel 5 minuten over gedaan hoe deze verpakking nou open moest. Ik maar trekken aan die dop maar kreeg er bij allemaal geen enkele beweging in. Toen ben ik maar gaan draaien en dacht dat ik het stokje van de pomp zag, dus stopte hem weer terug en trok weer als een gek aan de dop. Op een gegeven moment gaf ik het maar op en draaide hem nog maar eens open en toen kwam ik deze gigantische applicator tegen.

De structuur van de foundation is heel erg dun en brengt gemakkelijk aan met deze applicator. Wel vind ik het veel meer werk dan een gewone pomp flacon. Je moet denk ik wel vier keer aanbrengen en dippen om genoeg foundation te hebben, terwijl normaal één pompje foundation voor mij meer dan genoeg is. Het gebruikersgemak is dus wel wat minder dan met een pompje en dit is natuurlijk ook minder hygiënisch. Ik breng de foundation in stippen aan op mijn gezicht en werk het daarna uit met de kwast wat super gemakkelijk gaat.

Rimmel Lasting Finish Breathable Foundation

Hier zie je de kleuren Ivory, Soft Beige, Sand en Natural Beige naast elkaar. De kleuren wijken best af van elkaar en hebben allemaal een gelige ondertoon. Zelf heb ik de kleur Ivory gebruikt en die was eigenlijk iets te donker en te geel voor mij. Dus als je echt een lichte huid hebt zal deze kleur waarschijnlijk te donker zijn, dat vind ik wel jammer. Omdat hij niet echt dekkend is valt het kleurverschil niet echt op gelukkig. Hier kun je ook goed zien hoe dun de foundation is. Laten we hem gaan testen!

Rimmel Lasting Finish Breathable Foundation

Mijn gezicht zonder make-up.

Rimmel Lasting Finish Breathable Foundation

Mijn gezicht met de Rimmel Lasting Finish Breathable Foundation in de kleur Ivory. Zoals je ziet geeft de foundation een hele mooie en natuurlijke dekking maar ik oog wel een beetje gelig.

Rimmel Lasting Finish Breathable Foundation

Maar gelukkig zie je daar amper meer wat van terug met alle make-up op. Ik vind de foundation echt heel erg mooi en brengt heel mooi en natuurlijk aan. Hij voelt ook echt heel comfortabel aan op de huid en plakt niet. Echt langhoudend is hij niet met hele vette huid, maar hij blijft niet minder lang dan andere foundations zitten. Ik denk dat als je een normale huid hebt hij prima blijft zitten. Ja, Rimmel heeft mij echt verrast met deze foundation!

Rimmel Lasting Finish Breathable Foundation

Ondanks dat de kleurenkeuze wat minimaal is en het aanbrengen misschien een beetje omslachtig is vind ik het wel echt een hele goede aanvulling op het Rimmel assortiment. De foundation ziet er op het gezicht echt prachtig uit en zit gewoon heel erg mooi op de huid. Ja, ik vind het een dikke aanrader! De Rimmel Lasting Finish Breathable Foundation is vanaf nu te koop bij de drogisterijen en bol.com (waar hij nu met 40% korting is) voor € 15,49.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

8 reacties

  1. Het lijkt mij een fijne foundation! Jammer dat Ivory waarschijnlijk te donker is voor mij.. Ik vindt het altijd een beetje oneerlijk dat de makeup merken in andere landen (zoals Engeland) alle kleuren uitbrengen en verkopen (van deze foundation is dus ook een lichtere kleur) en in Nederland niet! Blijf het altijd maar raar vinden.

  2. Via de site Feeluniqe.com kun je deze foundation in 14 kleuren bestellen. Zonder invoerrechten of iets dergelijks te moeten betalen. Ik vind het ook irritant dat hier altijd maar zo weinig kleuren te verkrijgen zijn.

  3. Hahahah! Hilarisch, ik had precies hetzelfde met het openen van de foundation! Jammer inderdaad van de kleurkeuze, al is Ivory voor mij prima en vind ik het zelf ook echt een super fijne foundation!

  4. Ik heb deze foundation sinds kort ook en ben er blij mee. De applicator vind ik juist wel lekker werken. Ik stip met de applicator eenmaal op mijn gezicht tot er niets meer afkomt (oke oke mischien niet zo heel hygienisch ) en dat verdeel ik met een kwast. De foundation is duidelijk wat dunner en dat geeft bij mij (40+) een mooi resultaat. Het aanbrengen met een beautyblender vind ik iets minder omdat deze foundation al zo dun is en het dan niet goed dekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *