Zoek
Sluit dit zoekvak.

De mooiste tulpenvelden in de Noordoostpolder

Elk voorjaar sta ik weer te trappelen, want het is weer tijd voor een wonderschoon fenomeen in Nederland, de bollenvelden met de meest mooie bloemen in bloei. Om de tulpenvelden te aanschouwen hoef je echt niet naar de kop van Holland of naar Lisse, nee, je kunt ook in de Noordoostpolder of de Flevopolder de meest mooie tulpenvelden aanschouwen. Elk jaar organiseert het Tulpenfestival een auto en fietsroute die je dwars door de Noordoostpolder kunt rijden waarbij je de meest mooie tulpenvelden tegenkomt. Ik laat je graag meer zien!

Tulpenfestival in de Noordoostpolder

Wist je dat de Noordoostpolder het grootste tulpengebied van Nederland is? Dat is misschien niet waar je het eerst aan denkt, maar zijn echt honderden tulpenvelden met de meest mooie kleuren, al jarenlang. Ik weet nog wel dat ik als klein kind hier altijd reed met mijn ouders en echt uit het raam kon staren naar alle mooie gekleurde bollenvelden.

De basis van het Tulpenfestival zijn de (gratis) auto- en fietsroute. Door de bewegwijzerde route te volgen kom je langs de vele tulpenvelden die de Noordoostpolder rijk is. De route is super simpel om te volgen door de bordjes te volgen of de kaart te downloaden via de website. Wij reden zelf de 99 km route met de auto en het was echt te gek!

We begonnen de route bij Ens en reden zo door naar Luttelgeest, Lemmer en uiteindelijk Urk waar we in de haven ook meteen een kijkje namen en een lekker visje aten.

Respecteer de bollenvelden, betreed ze niet

De bollenvelden zijn prachtig om te zien, maar ga hier wel met respect mee om. Op veel plekken kun je stoppen en de tulpenvelden betreden. Hier staan duidelijk bordjes bij dat je wel bij de tulpen mag komen, maar niet door de bollenvelden heen mag lopen. Naast dat ze tulpen natuurlijk prachtig zijn, is het wel het werk van de boer waar hij zijn of haar geld mee verdient. De bollen worden namelijk weer uit de grond gehaald en verkocht. Als mensen dus door de bollenvelden heen gaan lopen (en helaas doen veel mensen dat) raken de bollen beschadigd en kunnen ze minder verkopen. Respecteer de bollenvelden dus en maak netjes vanaf de zijkant foto’s.

Verschillende Tulpenactiviteiten in de Noordoostpolder

Langs de route vind je verschillende activiteiten zoals tulpen mozaïeken is er een tulpensoorten tuin met allerlei verschillende tulpen waar je wel doorheen mag lopen en een tulpenbelevingsveld waar je ook een hapje en een drankje kunt krijgen. Daarnaast kun je op verschillende plekken ook een bloemetje kopen of juist te bollen.

Wanneer je de ervaring helemaal onvergetelijk wil maken kun je ook een helikopervlucht of ballonvlucht boeken over de tulpenvelden heen.

Wil je ook de tulpen in volle glorie ontdekken in de Noordoostpolder? Wacht dan niet tot lang want tot en met 7 mei zijn de tulpenvelden te bewonderen. Daarna worden de tulpen gekopt en zijn ze ook niet meer zo mooi. Ik zou zeggen, ga zeker!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *