Search
Close this search box.

Review: Wollen drogerballen

Wollen drogerballen5

We doen tegenwoordig van alles om te besparen op onze energiekosten, ik ook. De thermostaat staat een stuk lager, we hebben sinds kort zonnepanelen en we houden ook rekening met de apparaten zoals de wasmachine en vaatwasser dat deze overdag aanstaan wanneer we eigen opgewekte stroom kunnen gebruiken. Laatst zag ik ook iets voorbij komen over drogerballen. Dit zijn wollen ballen die je in de droger moet doen waardoor je was sneller droog is, minder kreukt en zachter aan voelt. Ik test het uit!

Wollen drogerballen2

Hoe werken wollen drogerballen?

Wollen drogerballen zijn gemaakt (je zou het niet verwachten) van wol. De wollen drogerballen zorgen ervoor dat je was sneller droog wordt (kan wel tot 40%), de was minder kreukt en het zachter wordt. Daarnaast wordt de was ook minder statisch bij het gebruik van drogerballen. Klinkt heel goed toch? Dit wilde ik wel eens proberen!

De wollen drogerballen zullen tijdens het drogen in de droger vocht opnemen waardoor de was sneller droog wordt. Daarnaast zou de bal ervoor moeten zorgen dat de was zich niet als één bal vormt. Bijvoorbeeld dat alle was in je dekbedovertrek gaat zitten.

Wollen drogerballen1

De drogerballen zijn gemaakt van 100% wol en beloven volgens de verpakking tijd te besparen, zijn daardoor eco vriendelijk en zijn herbruikbaar. Je kunt ze tot wel 1000x gebruiken. Met andere woorden, een hele tijd dus!

Ik kocht mijn wollen drogerballen bij de Blokker (ze verkopen ze niet bij elk filiaal), maar je kunt ze ook online bestellen.

Wollen drogerballen3

Wollen drogerballen review

Goed, tijd om de wollen drogerballen te testen. Ik droog altijd mijn handdoeken, theedoeken en vaatdoeken in de droger en mijn beddengoed. Ik heb ze dus getest met een handdoeken was en daarna met mijn beddengoed. Ik heb een droger van 10 kilo, dus ik besloot twee ballen in de droger te stoppen. Ik las dat de ballen best veel lawaai kunnen maken door het bonken, maar dat viel mij wel mee. Doordat ze van wol zijn en dus zacht zijn hoor je ze hier heel hard. Maar het maakt wel echt een zacht bonkend geluid, dus ik kan je niet aanraden er naast te gaan slapen.

Ik droog mijn handdoeken op het standaard droogprogramma, normaal doet mijn droger daar 2 uur over. Dit keer heb ik de timer gezet en waren mijn handdoeken in 1 uur en 10 minuten droog. Dat scheelt wel behoorlijk wat droogtijd. Ik haalde na het piepen van mijn droger de was er meteen uit en die was droog (klein beetje klam maar tijdens het opvouwen, was het klammige gevoel weg). De wollen drogerballen komen vrij warm en vochtig uit de droger, ze hebben waarschijnlijk dus behoorlijk wat vocht opgevangen. Ik leg ze na het drogen dus even op de verwarming neer zodat het vocht eruit kan.

Wollen drogerballen4

Mijn ervaring met de drogerballen

Qua tijd ben ik zeker tevreden over de drogerballen, ze verkorten wel echt mijn droogtijd. Ik had er ook theedoeken bij zitten en die komen vaak heel erg gekreukeld uit de droger, dit was ook een stuk minder. Qua zachtheid merk ik niet echt verschil, maar ik hoor daar van anderen wel goede verhalen over.

Ook heb ik de drogerballen in combinatie met het drogen van mijn beddengoed getest. Hier doet mijn droger normaal ook 2 uur over en moet ik vaak nog even nadrogen omdat alles in mijn dekbedovertrek gaat zitten. Helaas was er ook één drogerbal in mijn dekbedovertrek gaan zitten (maar vervolgens geen kussensloopjes) en was de droogtijd een kwartiertje minder dan normaal.

Wollen drogerballen

Drogerballen kopen

Ben ik enthousiast over de drogerballen? Ja eigenlijk wel! Het kost amper wat en mijn was is sneller droog en kreukt minder. De ballen gaan zo ongeveer eeuwig mee en je kunt er ook wat wasparfum op doen voor een lekkere geur aan je was. Verwacht geen wonderen, maar alle kleine beetjes helpen. En voor het geld hoef je het ook niet te laten, want ik betaalde € 3,99 voor deze drogerballen bij de Blokker. Geen blokker in de buurt? Je kunt ze ook online kopen.

Gebruiken jullie drogerballen en wat vinden jullie ervan?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

4 reacties

  1. Ik doe zelf altijd 1 of 2 droge handdoeken bij mijn natte was in de droger. Heeft het zelfde effect als de drogerballen, het zorgt ervoor dat je was sneller droog is.
    Je kan er alleen geen extra geur aan toevoegen zoals bij de drogerballen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *