Wet Brush Pro Haarborstel

Wet Brush Pro Haarborstel

Een tijdje geleden kreeg ik een berichtje of ik de Wet Brush Pro wilde testen, een haarborstel waarmee je je haar nat kan borstelen. Nou kan dat ook wel met een normale borstel, maar we weten allemaal dat dat niet heel erg goed voor je haar is. Ik ben zo iemand die dat wel elke ochtend doet en ik voel gewoon dat het niet goed voor mijn haar is, maar blijf het doen. Toen ze dus vroegen of ik deze borstel wilde testen stond ik daar zeker voor open, want zou dit zoveel beter zijn?

Wet Brush Pro Haarborstel

Het klinkt heel mooi die Wet Brush, maar wat is het eigenlijk precies? Want de borstel ziet er gewoon uit als een normale borstel waar niets bijzonders aan is. De verpakking ziet er in ieder geval pakkend uit, maar de inhoud ziet er niet meteen heel spannend of bijzonder uit. Maar toch is deze borstel heel anders dan andere borstels, dat merkte ik meteen tijdens het borstelen van mijn haar, hij is veel zachter en ‘liever’ voor je haar. Ik vertel je er meer over.

Wet Brush Pro Haarborstel

Wet Brush Pro Haarborstel

Gelukkig heb ik fijn haar wat redelijk makkelijk te borstelen is, maar als het langer wordt merk ik dat er meerdere knopen ontstaan en op nat haar gaat het allemaal een stuk minder makkelijk. De borstels van Wet Brush hebben IntelliFlex borstelharen. Deze borstelharen zijn uitermate dun, sterk en flexibel waardoor je haren minimaal belast worden en zorgt het ook voor een betere doorbloeding van de hoofdhuid. Doordat de borstel zo zacht is voor je haren en hoofdhuid kun je het ook op nat haar gebruiken zonder het haar te beschadigen en dat vind ik echt een pluspunt.

Wet Brush Pro Haarborstel

De Wet Brush is er in verschillende soorten, maten en printjes en ik heb de Pro versie wat eigenlijk de normale haarborstel van het merk is. In totaal zijn er drie verschillende soorten:

 • Originals Pro Detangler: het originele model – €14,95
 • Originals Lil’ Detangler: de kleine variant van het originele model – €9,95
 • Flex Dry: een flexibel design en een open borstelkop wat het droog föhnen van het haar nog makkelijker maakt – €14,95

Dit is dus de Pro en ik heb hem in een prachtige roze kleur gekregen met waterdruppels er op, super leuk gedaan!

Wet Brush Pro Haarborstel

Ik gebruikte eerst ook een hele tijd een Tangle Teezer voor mijn haar, maar ik miste toch een borstel met een handvat. Ik gebruik vaak een olie of serum voor mijn waar waardoor mijn handen glibberig zijn en de borstel steeds uit mijn handen glijdt, daar heb je met een gewone borstel geen last van. De borstel ligt lekker in de hand en door de grote kop kun je gemakkelijk veel haar meepakken en ben ik zo klaar met mijn haar.

Wet Brush Pro Haarborstel

Je voelt en ziet het meteen al aan de borstel, deze haren zijn anders dan mijn basic haarborstel. Ze zijn dun en heel erg flexibel en voelen zacht aan op de hoofdhuid. Je merkt dat trouwens wel meteen want je komt iets minder makkelijk door je haar heen, maar ik trek geen haren kapot wat ik normaal wel deed. Na een paar keer borstelen is mijn haar helemaal uit de knoop en voelt mijn haar super zacht aan zonder knopen!

Wet Brush Pro Haarborstel

Hier zie je nog goed de leuke pint op mijn borstel, vind het echt heel erg leuk gedaan. Weet niet of het toeval is met deze borstel of dat ze allemaal zo zijn omdat het natuurlijk Wet Brush heet, maar leuk is het in ieder geval wel.

Wet Brush Pro Haarborstel

Ik ben best tevreden over de Wet Brush Pro haarborstel! Ik merk wel dat het iets minder snel dan met een normale haarborstel gaat, maar ik merk ook dat er meer haren op mijn hoofd blijven zitten en er niet haren gebroken worden of uit mijn hoofd getrokken worden. Ook vind ik de prijs prima voor deze borstels, je betaald voor deze borstel namelijk € 14,95. Niet goedkoop, maar het is ook niet ontzettend duur. Wet Brush is onder andere te koop bij Douglas en luxere drogisterijen.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

15 reacties

 • Reply
  femketje
  5 januari 2018 at 08:03

  hmmz, misschien dat zo’n borstel toch wel wat voor mij is :D

 • Reply
  Maaike Zonderhuis
  5 januari 2018 at 08:15

  Jammer dat hij geen gaatje in het handvat heeft, ik zoek een nieuwe borstel voor in de douche maar ik moet hem kunnen ophangen.

 • Reply
  Mariska
  5 januari 2018 at 10:57

  Deze borstel heb ik dus ook (alleen een andere print) en merk dat het echt wel goed werkt ook bij mij. Heel fijn ding!

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  5 januari 2018 at 11:07

  Ik heb hem ook en vind hem echt super fijn!

 • Reply
  Rachel
  5 januari 2018 at 11:45

  klinkt intressant ;) niet voor mijn koppie maar wel voor die van mijn meiden!!

 • Reply
  Daphne Lippmann
  5 januari 2018 at 13:01

  Dit lijkt me een heel fijn product. Ik heb heel dik haar waardoor ik het echt moet kammen voor ik het droog, anders ziet het er niet uit. Zo te horen is dit precies de borstel die ik zoek!

 • Reply
  Ingrid
  5 januari 2018 at 14:39

  Persoonlijk vind ik de knopjes op de tandjes niet prettig. Blijf daarom bij mijn (originele) Tangle Teezer mèt handvat ☺. Gekocht bij DM in Duitsland.

 • Reply
  Jessica J.
  5 januari 2018 at 14:54

  Ziet er tof uit, met die druppels! Ik heb een Tangle Teezer Aqua Splash onder de douche staan, waarmee ik m’n conditioner of haarmasker over m’n haren verdeel. Ik heb m’n gewone Tangle Teezer al vaker laten vallen dan m’n Aqua Splash, moet ik zeggen. :-D

 • Reply
  Nelleke
  5 januari 2018 at 16:17

  Waar kan je die borstel kopen?Het lijkt mij wel wat.

  • Reply
   Aranka
   5 januari 2018 at 16:17

   Bij de Douglas :)!

 • Reply
  Nelleke
  5 januari 2018 at 16:19

  Oke bedankt!

 • Reply
  Manon
  5 januari 2018 at 16:57

  Zo een brush is wel heel erg handig!

 • Reply
  chucky1012
  7 januari 2018 at 00:54

  Klinkt heel goed.
  Nu ik je artikel gelezen heb ben ik er zelf zo benieuwd naar….

 • Reply
  ByChristiana
  8 januari 2018 at 09:31

  Ik had nooit het idee dat er nu heel veel verschil zat in goedkope en dure / duurdere borstels, maar dat was totdat ik een duurdere borstel ging gebruiken. Ik vind vooral dat je echt verschil merkt wanneer je je haar borstelt als het nog nat is.

 • Reply
  Maartje
  10 april 2018 at 11:47

  Dat lijkt mij erg handig!

 • Laat een reactie achter