Search
Close this search box.

Wondermiddel: Vitakruid Silsolutions

Vitakruid Silsolutions1

Ik ben tegenwoordig ontzettend vatbaar voor TikTok aanbevelingen. Ik weet niet waarom, maar als mensen enthousiast zijn over iets, wil ik het meteen zelf proberen. Zo zag ik steeds vaker filmpjes voorbij komen over de Vitakruid SilSolutions, een drankje dat haaruitval tegen moet gaan en je veel meer haar krijgt. De lokken met babyhaar bij anderen gaven voor mij de doorslag, dit wilde ik proberen! Mijn haar valt echt ontzettend uit en ik heb dun haar, dus een wondermiddel kan ik zeker gebruiken.

Vitakruid Silsolutions

Wat doet Vitakruid SilSolutions voor je haar?

De Vitakruid Silsolutions is rijk aan silicium en Vitamine C. Waarschijnlijk ken je de werking van Vitamine C wel, maar de silicium maakt dit product tot een wondermiddel. Ik heb dit al een hele tijd in druppelvorm genomen en merkte toen echt een verbetering van mijn huid maar ook vooral van mijn nagels. Maar het is dus ook heel erg goed voor je haar, maar daar heb ik nooit bij stil gestaan.

Silsolutions is vooral goed voor de aanmaak van kraakbeen en ondersteunt de botten. Silicium helpt daarnaast bij de bescherming van gezonde lichaamscellen en draagt bij aan de vorming van collageen, wat helpt de huid te verstevigen. Naast alle eerder genoemde voordelen voor de huid helpt het gezonde haren en nagels te behouden. Kijk en iedereen is juist zo enthousiast over de werking op het haar.

Vitakruid Silsolutions5
Vitakruid Silsolutions3

Samenstelling Vitakruid SilSolutions

De Vitakruid SilSolutions is een drankje waarvan je elke dag een shotje van 20 ml drinkt. Het is vooral gezuiverd water met Vitamine C en Silicium (wat de werkzame stoffen zijn). Daarnaast is het verrijkt met citroenzuur, natuurlijk appel aroma en brandnetelextract. Ik vind het leuk en goed dat Vitakruid aandacht geeft aan de ingrediënten en hier meer informatie over geeft op de verpakking.

De dosering is dus 20 ml (die je elke dag moet innemen voor het beste resultaat) en dat bevat 70 mg silicium en 80 mg Vitamine C.

Vitakruid Silsolutions4

Vitakruid SilSolutions review

Ik kocht een fles van 1 liter en omgerekend kun je daar dus 50 dagen mee doen, omgerekend 2 maanden. Ik heb het product dan ook 2 maanden gebruikt met een korte stop tijdens mijn vakantie in Zuid-Afrika omdat ik de fles niet wilde meenemen. Bij de fles zit een handig maatbekertje waarin ik 20 ml kan afmeten en dit slik ik dan ’s ochtends (aangeraden wordt dit op een nuchtere maag in te nemen) wanneer ik wakker word.

De werkzame stoffen kunnen verloren gaan als het product in aanraking komt met metaal of glas. Dus drink het drankje echt uit het meegeleverde maatbekertje. In het begin is het drankje transparant, maar het drankje wordt steeds geler/bruiner. Dit komt door de Vitamine C, dit verkleurt het product. Dit is normaal en de werkzame stoffen worden hierdoor ook niet minder.

Heel eerlijk, het drankje is echt vies. In het begin ging het nog wel, maar na een week of twee begon ik er echt van te gruwelen. Ik moest echt mijn neus dicht knijpen en daarna snel wat water drinken.

Maar ik merk wel verschil! Binnen een paar weken is mijn haaruitval echt een stuk minder geworden. Op de grond vind ik beduidend minder haar en ook mijn haarborstel zit niet meer zo vol met haar als anders. Ook de kapper kon het bevestigen, ik kan ontzettend veel babyhaartjes zei ze. Ik gaf aan dat ik silicium gebruikte en ze zei meteen dat dat inderdaad heel goed voor je haar is!

Alleen nu komt het, ik betaal dus bijna € 50,- voor deze fles, terwijl je ook gewoon silicium druppels bij de drogisterij kunt kopen voor € 16,79 waar je dus 12 weken mee kunt doen! Deze raadde ze mij dan ook aan. Deze heb ik ook al eerder gebruikt en was daar ook enthousiast over.

Vitakruid Silsolutions2

Kortom, de Vitakruid SilSolutions werkt echt, heel goed zelfs! Alleen het enige nadeel vind ik de prijs, voor een liter waar je omgerekend 5 weken mee doet kost je € 44,90 en de goedkopere silicium variant kost je nog geen € 17,00 voor 12 weken.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

4 reacties

  1. Wat ik mij af vroeg, maakt het heel erg uit als je hem niet op nuchtere maag inneemt ? Ik ben echt iemand die dat vergeet te doen en dan al heeft gegeten en dan zit ik van ja en nu..

  2. Wat ik ook lees is dat silsolutions 70mg silicium bevat per aanbevolen dosering en de druppels maar 5mg per 10 druppels, wat daarvan de aanbevolen dosering is. Dus dan snap ik het prijsverschil ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *