Zoek
Sluit dit zoekvak.

Review: Venalisa (AliExpress) Gel Polish

Review: Venalisa (AliExpress) Gel Polish

Op veler verzoek, hierbij mijn review over de Venalisa gellak. Ik ging voor twee jaar lang elke maand naar de salon om mijn nagels te laten doen. Maar door de Corona ben ik daarmee gestopt en besloot daarna mijn nagels zelf te gaan doen. Een stuk goedkoper en ik kan het zelf ook redelijk netjes. Door een aantal volgers kwam ik in aanraking met het merk Venalisa van AliExpress en daar was ik erg benieuwd naar.

Disclaimer: Het merk Venalisa is te koop via AliExpress en komt uit China. Ik deel mijn persoonlijke ervaringen met dit merk. Mocht je het niet prettig vinden een cosmetica merk van AliExpress te bestellen snap ik dat helemaal. Ik heb dit gekocht na heel veel enthousiaste reacties van lezeressen en de ontzettend veel positieve reviews online. Mede door de goedkope prijzen wilde ik het proberen. Mocht je zelf niet achter dit soort producten staan, koop het dan zeker niet.

Toen ik mijn nagels weer zelf begon te lakken met gellak gebruikte ik daarvoor de producten van Sensationail, maar daar was ik toch niet helemaal tevreden over. De lakken krimpen, dekken niet goed en laten ook weer snel los. Op Instagram vroeg ik jullie naar tips en daar kreeg ik massaal Venalisa aangeraden, een super goedkoop merk dat op AliExpress verkocht werd.

Ik was wel een beetje huiverig, want is dit wel veilig? AliExpress en China staan niet heel erg bekend om veilige producten wat betreft cosmetica. Na wat research kwam ik erachter dat Venalisa voldoet aan de Europese richtlijnen en dat het merk vegan en dierproefvrij is. Ik besloot het toch te proberen. De lakken zijn ongeveer € 2,00 per stuk, mocht het niets zijn, kan ik het altijd nog weggooien.

Review: Venalisa (AliExpress) Gel Polish

Ik bestelde dit voor nog geen € 20,- inclusief verzendkosten. Ik bestelde zeven kleuren gellak en een base- en topcoat. Je kunt het beste de producten via de officiële Venalisa shop via AliExpress kopen. Ook kocht ik nog een los via een andere verkoper een UV-lamp voor ongeveer € 10,- waar mijn hele hand in past. Met iets minder dan 2 weken had ik mijn bestelling in huis (wat super snel is) en het was allemaal super netjes verpakt, dat verbaasde mij echt.

Review: Venalisa (AliExpress) Gel Polish

De flesjes hebben een vrij saaie verpakking, het ziet er allemaal niet zo spannend uit. De flesjes bevatten 7,5 ml gellak. Dat is niet heel veel, maar je betaald er natuurlijk ook niet veel voor. De verpakking heeft de kleur van de lak waardoor je snel kan zien welk kleurtje je nodig hebt of wilt hebben.

Review: Venalisa (AliExpress) Gel Polish

Op de achterkant vind je wat meer informatie zoals de ingrediënten. Zelf heb ik daar niet echt verstand van wat betreft nagellak. Mochten jullie iets zorgzaams tegenkomen, deel het dan zeker even. Voor de rest zit er nog een houdbaarheidsdatum en wat waarschuwingen op.

Review: Venalisa (AliExpress) Gel Polish

De lakken hebben een verbazende fijne structuur. Ze lakken heel erg fijn en ik las in de reviews dat vrijwel alle lakken met één laag dekken. En dat klopt, ik heb nu drie kleuren getest en die dekken echt heel erg goed.

Het kwastje heeft een rechte onderkant waarmee je heel precies kan lakken. Zelf kan ik nog wat netter lakken met een rond kwastje, maar dit gaat ook prima.

Review: Venalisa (AliExpress) Gel Polish

Daarnaast bestelde ik ook ngo een base coat en een top coat. Inmiddels is er ook weer een bestelling onderweg met nog een betere tempered top coat (las ik in reviews) en een primer. Maar ook over deze combinatie ben ik heel erg te spreken. Veel bestellen een base en top coat uit Nederland omdat ze dat fijner/veiliger vinden, maar ik vind deze ook erg fijn!

Voordelen van Venalisa gellak:

 • Het is snel uitgehard onder een UV lamp
 • De lak krimpt niet
 • De lak dekt heel goed
 • Verkleurt niet
 • De lak plakt niet na uitdrogen
 • Het blijft minimaal 2,5 weken goed zitten
 • De lak breekt niet

Ik moet echt eerlijk toegeven, ik ben heel erg onder de indruk van deze gellak. Het lakt ontzettend fijn, is snel droog onder de lamp, krimpt niet en blijft super goed zitten. Alles wat ik tegen vond vallen van Sensationail (het krimpen, plakken, verkleuren en het snelle loslaten) doet Venalisa niet.

Ik draag nu denk ik 1,5 maand de Venalisa gellak en ben laaiend enthousiast. Ook mijn nagels en huid reageren er niet op. Ooit heb ik eerder gellak van AliExpress besteld (Elite99) en daar was ik niet enthousiast over, het leek wel of mijn nagels in de fik stonden. Hier heb ik totaal geen last of irritatie van.

Review: Venalisa (AliExpress) Gel Polish

Venalisa 951 een mooie nude kleur met subtiele shimmer. Deze heeft er 2,5 weken perfect opgezeten zonder los te laten.

Review: Venalisa (AliExpress) Gel Polish

Venalisa 42, een donkerblauwe kleur met glitters. Deze heeft er ook 2 weken opgezeten zonder los te laten of te breken.

Het verwijderen van de lakken is niet moeilijker of makkelijker dan andere gellak. Het is gewoon een rotklusje. Ik pulk het er vaak onder de douche vanaf omdat het dan zachter is en sneller los laat. Maar ook met de Kruidvat Gellak remover lukt het prima. Je hebt er wel even geduld voor nodig.

Review: Venalisa (AliExpress) Gel Polish

Zoals jullie al konden lezen, weer een bestelling met nieuwe kleuren is onderweg naar mijn huis omdat ik zo enthousiast ben. Mocht je dus nog opzoek zijn naar een goed en fijn merk gellak voor heel weinig geld, dan kan ik je Venalisa zeker aanraden. Als je tenminste open staat voor producten van AliExpress.

Venalisa is het goedkoopst te koop via AliExpress via hun officiële Venalisa shop. Let wel op met bestellen dat je niet meer dan € 20,00 besteld vanwege importkosten. Anders worden het ineens wel dure lakken.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

25 reacties

 1. Hai,
  ik gebruik VenaLisa al een paar jaar en ben het helemaal met je eens. Goed spul voor weinig ;-)
  Ik kan je ook de megabase van victoria vynn aanraden, te bestellen in nl. met 2 a 3 dunne laagjes krijg je echt veel sterkere nagels en red ik het dik 3,5 week met mijn nagellak.
  Die donkerblauwe is echt prachtig!!

 2. Fijn dat je een merk hebt gevonden wat zo goed voor je werkt! Die swatches zien er inderdaad heel mooi uit.

  Het viel me op dat je dit merk als dierproefvrij beschrijft, terwijl ik dat zelf niet zo zou noemen. Het kan inderdaad zo zijn dat een merk uit China zegt zelf geen dierproeven uit te voeren en daarmee in theorie dierproefvrij is. Maar vergeet niet dat in China dierproeven verplicht zijn en “dierproefvrije” merken dierproeven door derde partijen kunnen laten doen. Ook gedogen merken die in China worden verkocht dierproeven, omdat China het hoe dan ook zelf laat uitvoeren. Dat maakt zo’n merk in de praktijk helaas niet dierproefvrij.

  Of je waarde hecht aan cosmetica die dierproefvrij, vegan of natuurlijk (of net wat dan ook) is, moet iedereen voor zichzelf beslissen. Maar ik denk wel dat het goed is om hier zo transparant en duidelijk mogelijk in te zijn, zodat lezers een goed geïnformeerde beslissing voor zichzelf kunnen maken, naast dat de gelnagellak van Aliexpress komt.

  Ik wil helemaal geen waardeoordeel hechten aan het gebruiken van cosmetica die ook in China wordt verkocht (want dat zijn heel veel merken). Maar misschien dat je dit wel een interessant onderwerp vindt om jezelf wat in te verdiepen.

  Hoe dan ook, ik vind het heel goed van je dat je ook goedkopere producten reviewed en dit is een mooie, uitgebreide review!

  1. Het klopt niet dat alle cosmetica die in China wordt geproduceerd ook verplicht op dieren getest wordt. Deze verplichting geldt alleen voor producten die ook daadwerkelijk in China verkocht worden. Hoe dat met deze nagellak zit weet ik niet, maar ik wilde dit voor de volledigheid even toevoegen.

 3. Fijne tip! Heb gelijk wat lakjes besteld.

  Ik heb zelf ook de lamp van Sensationail, kan die niet ook gewoon worden gebruikt met deze lakjes?

 4. Ik heb deze ook besteld toen ik het zag in je stories!! De lamp is al binnen maar wacht nog op de lakjes… Ben echt superbenieuwd!!
  Ik vond het wel moeilijk om een halfdoorzichtig lichtroze nagellak te vinden (french manicure). Weet iemand welke er goed is? Van venalisa kon ik er nl geen vinden.

 5. Het beste is een gellakremover aan te schaffen: door je nagels te weken haal je het er heel makkelijk af met een bokkepootje. Als je gaat pulken kunnen je nagels beschadigen

 6. ik gebruik ook sinds kort Venalisa en ik had eerst cco van Shellac maar die is super dik deze zijn mooi dun en het blijft nu voor het eerst gewoon goed zitten terwijl ik daarvoor het niet had , als topcoat raad ik echt de tempered coat aan die geeft een super glans.

 7. Ik ben benieuwd en ga het bestellen. Is de base coat en topcoat ook bij dezelfde te bestellen? En ik zie ook wel eens dat ze voor het er af halen van de nagels van die vinger hoedjes hebben. Heeft iemand daar ervaring mee?

 8. Waar heb je gevonden dat de lakjes aan de Europese richtlijnen voldoen?(kan het nergens vinden namelijk.)Ik wil ook graag een aantal lakjes bestellen, maar alleen als ze helemaal veilig zijn en er geen schadelijke stoffen inzitten

 9. Gebruik al jaren venalisa en ik durf te zeggen dat goedkoop niet altijd slecht is . ik gebruik niets anders alleen bestellen bij venalisa zelf vraag naar Nicole en bestel niet via een andere alliexpres aanbieder .heb je vragen via pb Facebook Lak’aan

 10. Vooropgesteld: het zijn best mooie lakken. Wat mij echter tegenhoudt is dat volstrekt onduidelijk is wat er allemaal in zit. Ik heb een gezond wantrouwen tegen spullen uit een land waar niet de veiligheid van de consument maar winst en omzet en het bereiken van een wereldwijde marktpositie het belangrijkst is. Dat de lakken zo lang blijven zitten geeft al ernstig te denken.

 11. Ik heb een venalisa set voor mijn verjaardag gekregen, maar met de lampen die ik heb (3 geprobeerd) hardt de lak niet uit. Maar blijft deze plakkerig.
  Kunnen jullie een link met mij delen van de lamp die jullie gebruiken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *