Zoek
Sluit dit zoekvak.

Review: Tubble Amsterdam Opblaasbaar Bad

Review: Tubble Amsterdam Opblaasbaar Bad

Niet iedereen heeft de luxe van een bad in hun badkamer. Ik helaas ook niet en zou niets liever dan een bad willen. Helaas is dat niet heel gemakkelijk te realiseren… Tenminste als je een vast bad wil niet. Met de Tubble kan het namelijk wel! Het Tubble Amsterdam opblaasbaar bad kan ik elke badkamer en ik ben heel benieuwd of het ook echt werkt en fijn is.

Opblaasbaar Tubble bad voor thuis

Toen ik op Instagram postte dat ik een opblaasbaar bad heb, kreeg ik enorm veel reacties hierop. ‘Zit het nou echt lekker?’ ‘Duurt het opzetten en afbreken niet heel erg lang?’ en ‘waar koop je zoiets?’ Goede vriendin Aranka was ook erg nieuwsgierig en vroeg me om mijn ervaringen op te schrijven voor jullie..

Review: Tubble Amsterdam Opblaasbaar Bad

Wat is de Tubble?

‘De Tubble Royale is een draagbaar bad met een gepatenteerd ontwerp en gebruiksgemak. Het kan overal en altijd eenvoudig worden opgezet. De flexibele zijkanten, het zachte zitcomfort en de geïntegreerde hoofdsteun maken hem nog comfortabeler dan gewone baden.’  

Zie het als een opblaasbaar zwembadje, maar dan voor in je badkamer. Speciaal voor mensen met een prachtige badkamer waar geen bad in zit. Er zijn opblaasbare baden in allerlei soorten en maten, variërend van een soort ‘wasmand’ (bath bucket, leek me niet zo comfortabel) waar je in kan zitten tot de luxe Tubble die ik aangeschaft heb. Na lang twijfelen bestelde ik eind januari de Tubble Royale in de kleur Ambient Taupe voor € 149,- (inmiddels kost deze € 159,-) via de site van Tubble. Naast de Royale versie is er ook een kleinere en een ‘basic’ variant die iets goedkoper is. Het bad werd helemaal compleet geleverd in een doos met een duidelijke handleiding, een zeiltje voor het afdekken, een pomp en de afvoerslang.

Review: Tubble Amsterdam Opblaasbaar Bad

Het installeren en afbreken van de Tubble

Met de bijgeleverde pomp het is een kwestie van het bad neerleggen, de stekker erin en binnen een paar minuten staat je bad. Let wel op dat het best een groot bad is, het handigste is dat je hem opblaast op de plek waar hij ook dient te staan. In mijn geval zet ik hem in de douche en na een kwartier is het bad vol genoeg. Het is wel aan te raden om af en toe even te kijken hoe vol het bad is, zodat hij niet overstroomt ;) Zodra je hem laat vollopen met water is het bad niet meer te verplaatsen. In onze douche zit een brede douchegoot, wij halen het rooster eraf en plaatsen de slang direct in de afvoer. Zo weet je zeker dat er geen waterballet ontstaat als ‘ie weer afgebroken moet worden. Het leeglopen duurt zeker wel een kwartier doordat er een vrij kleine slang aan het bad zit waardoor het water afgevoerd wordt. Het is wel handig dat je er bij blijft of af en toe even gaat kijken, omdat het stopje nog wel eens dicht gaat en het water dan niet wegloopt. Na het badderen kan je het bad opbergen in een bijgeleverde tas (alleen bij de Royale versie) waardoor je hem handig kan opbergen.

Review: Tubble Amsterdam Opblaasbaar Bad

Ervaring met het Tubble opblaasbare bad

Wat een genot! De Tubble voelt heel erg degelijk aan en het ligt veel lekkerder dan een normaal bad omdat de randen zacht zijn. In een ‘gewoon’ bad gebruikte ik vaak een handdoek in mijn nek zodat het wat zachter ligt, maar dat is hierbij echt niet nodig. Het bad heeft aan 1 kant een wat hogere rugsteun waardoor je heerlijk onderuit kan liggen. Met mijn 1.65 kan ik er languit in liggen en dan zit ik met m’n voeten tegen de rand. Als ik rechtop zit heb ik zeker nog zo’n 30/40 cm vrije ruimte over.

Op de site van Tubble zijn veel positieve reviews te lezen, ook van lange mensen, maar ik betwijfel hoe lekker het ligt als je je knieën moet optrekken. Met 2 volwassenen samen in het bad gaat niet passen, maar 2 kindjes of 1 volwassene en 1 kind moet wel lukken. Op de site van Tubble staat wat het bad minimaal nodig heeft aan ruimte. Let wel op dat je ook nog plek moet hebben om in- en uit het bad te stappen! Wat ik ook erg handig vind is de houder voor een glas drinken. Daarnaast zit er ook een hoes bijgeleverd die je kan vast ritsen zodat de kou minder snel ontsnapt. Deze heb ik nog niet gebruikt, na een uur badderen was het water nog prima op temperatuur.

De voordelen:

 • Het ligt heerlijk zacht en comfortabel!
 • Kwalitatief voelt het bad echt heel degelijk aan. Het is veel dikker plastic dan bij een opzetbadje voor in de tuin
 • Het bad wordt compleet geleverd met pomp, slang en evt. de tas (bij de Royale)
 • Opzetten is zo gebeurd, het vullen en leeglopen duurt het langst
 • Volgens de handleiding kan het bad ook buiten worden gebruikt of voor een ijsbad

Nadelen:

 • Het leeg laten lopen duurt lang, wellicht staat het bad dan ook in de weg
 • Het in- en uitstappen is niet zo handig. Je kan niet steunen op de badrand zoals bij een normaal bad.
 • Wellicht voor lange mensen (>1.80) minder geschikt
Review: Tubble Amsterdam Opblaasbaar Bad

Kortom, ik ben enorm blij met mijn aankoop! Mochten we ooit de badkamer verbouwen geef ik wel de voorkeur aan een echt bad vanwege de grootte..  Maar tot die tijd ben ik wekelijks te vinden in mn Tubble!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

2 reacties

 1. Ik vind het zo een fijn ding. Vorig jaar heb ik de Royale gekocht en geen moment spijt gehad. Met het hoesje dicht blijft het bad ook lekker lang warm (mijn langste zit was 1.5 a 2 uur), Ereader, tijdschrift of podcast of luisterboek erbij…
  We sparen ondertussen door voor het verbouwen van onze badkamer, maar tot die tijd vind ik dit een prima oplossing. Heb onlangs wel de elektrische afvoerpomp besteld, zodat het leeglopen sneller gaat. Dat vind ik het enige minpuntje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *