Zoek
Sluit dit zoekvak.

Review: St. Ives Blemish Control Apricot Scrub

St. Ives Blemish Control Scrub

Met mijn vette huid dat ook vaak onzuiverheden en mee-eters heeft vind ik het fijn af en toe goed mijn gezicht te scrubben. Dit doe ik 2 tot 3 keer in de week en dan wil ik wel dat het een fijn product is. Ik ben niet echt merk trouw, maar ik heb altijd de Freeman Apricot Scrub heel erg fijn gevonden. Ik zag laatst deze St. Ives Blemish Control Scrub staan bij de Kruidvat met ook abrikoos en was benieuwd. Ik nam hem mee naar huis en testte hem uit!

St. Ives Blemish Control Scrub5

St. Ives Blemish Control Apricot Scrub review

Heel eerlijk? Ik had nog nooit van het werk St. Ives gehoord. Het is blijkbaar een merk van Unilever en vooral heel groot in het Verenigd Koninkrijk. Het merk richt zich vooral op natuurlijke ingrediënten en is helemaal dierproefvrij. Ik vind dat een mooi uitgangspunt en de producten zien er ook heel vrolijk en aantrekkelijk uit.

Speciaal voor de onzuivere huid is deze scrub, het gaat namelijk oneffenheden tegen en zorgt voor een egale teint. De St. Ives Fresh Skin Apricot Scrub is gemaakt met 100% natuurlijk walnootschelppoeder en een extract van abrikozen. De gezichtsscrub exfolieert diep door middel van 2% salicylzuur voor een schone en stralende huid. Ik ben heel erg benieuwd wat het voor mijn vette en onzuivere huid doet.

St. Ives Blemish Control Scrub2

Hoe gebruik je de St. Ives scrub?

Zoals de verpakking al zegt helpt het het ontstaan van onzuiverheden voorkomen. Je brengt de scrub aan op je vingertoppen en masseert het op de vochtige huid van je gezicht. Verspreid over je huid met ronddraaiende bewegingen om de natuurlijke bloedsomloop te stimuleren. Spoel daarna goed af met water. Aangeraden wordt de scrub 3 tot 4 keer per week te gebruiken voor het beste resultaat.

Zelf gebruik ik de scrub om de dag onder de douche om mijn gezicht te reinigen. Ik vervang dan zelf de scrub voor mijn facewash.

St. Ives Blemish Control Scrub3

Ingrediënten van de St. Ives scrub

Hierboven zie je een ingrediëntenlijst van de St. Ives Blemish Control Apricot Scrub. De scrub is gemaakt met 100% natuurlijke exfoliante en vegan. Voor de rest zie ik er inderdaad geen micro plastics in zitten. Wel behoorlijk wat alcohol ingrediënten, maar ook best wel weer wat actieve ingrediënten zoals de salicylzuur (al vraag ik mij altijd wel af hoe effectief dat is in een scrub die je er na een minuutje weer vanaf wast).

St. Ives Blemish Control Scrub4

Goed, maar hoe werkt de scrub? Ik vind het heerlijk om mijn huid te scrubben, want door mijn vette huid bouw ik elke dag een behoorlijke laag vet op en soms kan dat ook een beetje een koek worden rondom mijn neus. Dan vind ik het prettig de huid te kunnen scrubben en zacht te maken.

De scrub is zacht voor mijn gezicht, maar doet zeker wel iets. Het ruikt heel subtiel naar abrikoos en ik vind het erg prettig. Scrubben gaat goed, mijn huid voelt nadien heerlijk zacht zonder dat het trekkerig of droog is. Kortom, het doet wat het moet doen!

St. Ives Blemish Control Scrub1

Waar kun je de St. Ives Scrub kopen?

De St. Ives Blemish Control Apricot Scrub is een hele fijne scrub, maar verwacht geen wonderen. Het doet gewoon wat het moet doen en ruikt ook nog eens erg lekker. Daarnaast is de scrub ook zeker niet duur, maar € 4,99 en gewoon bij de Kruidvat of online te koop. Kenden jullie het merk St. Ives al? Ik ben stiekem wel benieuwd geworden naar de rest van hun producten.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *