Zoek
Sluit dit zoekvak.

Review: Sony WH-1000XM2 Noise Cancelling Koptelefoon

Review: Sony WH-1000XM2 Noise Cancelling Koptelefoon

Ik had het er al een tijdje over, ik wilde een goede noise cancelling koptelefoon. Mijn vriend had er ook eentje van JBL maar dat was toch niet helemaal dé koptelefoon. In het vliegtuig was de noise cancelling heerlijk, maar hij deed het alleen goed als je recht voor je uit keek, niet geheel ideaal. Ik bedacht mij dus dat ik met een middenmoter koptelefoon geen genoegen nam. Mijn zoektocht ging dus verder en kwam uit bij de koptelefoon van Sony of Bose. En uiteindelijk is het die van Sony geworden waar ik heel blij mee ben!

Review: Sony WH-1000XM2 Noise Cancelling Koptelefoon

Er zijn twee paradepaardjes op het gebied van noise cancelling koptelefoons, die van Bose en deze van Sony (maar hij heeft nu ook een opvolger de WH-1000XM3). Ik twijfelde tussen beide maar kreeg een verlossend mailde van Sony of ik niet de Sony WH-1000XM2 koptelefoon wilde ontvangen. Nou daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen en was als een kind zo blij toen hij thuis aankwam. Hij wordt geleverd in een prachtige (iets wat lompe) hoes die wel stevig is en de koptelefoon goed beschermd. Je moet hem er in een bepaalde manier in leggen en dat was in het begin wel even een dingetje. Je bent bang hem te beschadigen of kapot te maken, maar gelukkig is de koptelefoon van degelijk en sterk materiaal gemaakt. Als je de koptelefoon aangeschaft krijg je in de verpakking meegeleverd:

 • Hard case etui
 • Vliegtuig adapter
 • Audiokabel
 • USB kabel

Review: Sony WH-1000XM2 Noise Cancelling Koptelefoon

In de hoes zit een handig briefje hoe je de koptelefoon moet opvouwen en hoe het touchpaneel werkt aan de zijkant. Van het touchpaneel zie je helemaal niets en moet je op de tast naar de goede knoppen zoeken. Zelf ben ik niet zo een fan van dit systeem. Wil ik mijn koptelefoon af zetten of weer goed doen druk ik vaak een van de knoppen in wat ik helemaal niet wil. Laat mij hem maar gewoon via mijn mobiel bedienen, maar dat is natuurlijk persoonlijk. De hoes is handig vormgegeven zodat alle accessoires er ook in passen voor onderweg.

Review: Sony WH-1000XM2 Noise Cancelling Koptelefoon

De koptelefoon is via Bluetooth en de audiokabel te gebruiken. Het Bluetooth verbinden vond ik wel een dingetje, die JBL kan ik gewoon met Bluetooth met allerlei apparaten verbinden zonder problemen en bij Sony moet je eerst de app downloaden. Zonder die app is het me nog niet gelukt de koptelefoon makkelijk te koppelen met mijn laptop, daarom gebruik ik vaak de kabel daarbij. Ook dit vind ik wel een minpuntje. Maar de app werkt wel goed en ondersteunend voor de koptelefoon, zo kun je het geluid en de noise cancelling helemaal zelf instellen. Ook meet hij automatisch het omgevingsgeluid en stemt de kracht van de noise cancelling hier op af, ideaal.

De noise cancelling van deze koptelefoon is echt geweldig, al het ruis op de achtergrond is weg. Ik heb hem al een tijdje maar tijdens het werken en reizen is hij echt geweldig, je hoort gewoon niets qua achtergrondgeluid. Wel hoor je mensen praten, dus je kunt gewoon met mensen praten terwijl je de noise cancelling aan hebt. Ik moet wel toegeven dat er in de noise cancelling een hele lichte ruis zit en het niet 100% stil is, maar ik heb gelezen dat elke koptelefoon dat wel heeft en deze het echt in mindere mate heeft. In het begin stoorde ik mij daar aan als ik echt in een rustige omgeving was, maar als het wat drukker is hoor je dat niet meer.

Review: Sony WH-1000XM2 Noise Cancelling Koptelefoon

De koptelefoon heeft een aantal knoppen zoals de aanknop (hier verbind je ook de Bluetooth mee) en twee standen ruisonderdrukking. Je hebt de noise cancelling en de ambient sound, dat laatste betekend dat het de achtergrond geluiden weg filtert. Het is dus wat rustiger aan je hoofd maar laat wel veel meer geluid door dan de noise cancelling, zelf heb ik hem amper op deze stand staan.

Opladen doe je gemakkelijk via mini USB en de koptelefoon gaat wel 20 tot 30 uur mee en dat haalt hij echt. Ik heb hem al heel wat keren gebruikt en heb hem nog maar twee keer hoeven op te laden, ideaal!

Review: Sony WH-1000XM2 Noise Cancelling Koptelefoon

Qua comfort vind ik de koptelefoon wat lomp en groot, helemaal voor vrouwen. Ik heb het idee dat de Bose wat eleganter is. Voor mij is de koptelefoon iets aan de grote kant, ik heb hem op de kleinste stand en voel dat de overear gedeeltes echt op mijn oorschelp hangen. Ook omdat hij te groot is steunt hij veel bovenop mijn hoofd waardoor ik na een uur daar wel last van krijg en hem steeds iets verschuif. Maar ik denk gewoon dat ik een te klein hoofd heb, maar ik raad je wel aan als het kan hem even te passen in de winkel.

Review: Sony WH-1000XM2 Noise Cancelling Koptelefoon

En dan natuurlijk het geluid, dat is fantastisch. Ik heb goede oortjes en heb een tijdje de JBL van Danny gebruikt, maar dit geluid is kraakhelder en heeft een geweldige bass. Als muziekliefhebber word je hier echt gelukkig van. Ook kun je in de app (die is gratis te downloaden voor Apple en Android) je voorkeuren aangeven en zo de beste muziekervaring eruit halen.

Overall ben ik heel erg tevreden met mijn Sony WH-1000XM2 koptelefoon op een paar puntjes van het draagcomfort bij langere tijd en het Bluetooth verbinden zonder app na. Zoek je echt een goede koptelefoon met uitmuntend geluid en noice cancelling, dan is deze koptelefoon iets voor jou. Je moet er helaas wel diep voor in de buidel tasten want hij is zeker niet goedkoop, namelijk € 299,- en is te koop bij onder andere Coolblue en Bol.com.

Dit artikel bevat gekregen producten – uitleg

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

5 reacties

 1. Dat zijn de leuke dingen van het bloggen! Dat je het al wil kopen en dan de vraag krijgt!
  Ik heb zelf ook noisecanceling. Ideaal. Al kunnen mensen me nu makkelijk besluipen, dat is weer iets minder. (Ik heb misschien mijn vriend een klap verkocht met het dienblad omdat ik me een ongeluk schrok…. oops).

 2. De prijs houdt me tegen. Maar deze staat hoog op mijn verlanglijstje. Wat fijn dat je hem dan mag reviewen voor je blog.
  Werk zelf in een kantoortuin en word knettergek van het rumoer op de afdeling. En vraag me af of de noise cancelling daar afdoende voor is, om het geroezemoes en gepraat van ca 35 mensen zodanig weg te filteren dat ik er geen last meer van heb.
  Het beste is om eens te kijken naar een aanbieding waarbij je hem terug mag brengen als hij niet voldoet aan mijn wensen.
  Binnenkort eens in verdiepen. Ben herstellende van een burnout en nu aan reintegreren op het werk, op een andere (rustiger) werkplek. En ben er voor mezelf al uit dat ik zoveel rumoer gewoon niet meer trek, nooit meer.
  Dus wellicht is dit een oplossing.

  1. De prijs hield mij ook jaren tegen totdat ik er een voor m’n verjaardag kreeg twee jaar geleden. Beste kado ooit en als hij ooit kapot gaat, koop ik meteen een nieuwe. Fijnste gadget ooit. Sinds een burn-out ben ik ook veel gevoeliger voor geluiden en dit helpt me als de buren lawaai maken, tijdens een trein- of vliegreis en zo nu en dan op mijn werkplek (ook kantoortuin).

   1. Dank je wel Mimi, buren zijn hier ook wel een dingetje… Nog een reden dus. Ga toch maar even aanbiedingen in de gaten houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *