Zoek
Sluit dit zoekvak.

Review: Samsung Galaxy SmartTag

Samsung Galaxy SmartTag

Tegenwoordig is het nog maar de vraag of je koffer mee komt als je vliegt. Aangezien ik graag wilde weten waar mijn koffer zich bevond na het afgeven op de luchthaven, kocht ik de Samsung Galaxy SmartTag. Ik wist eerst helemaal niet dat Samsung dit soort tags had, maar ik zocht het op omdat Apple natuurlijk de AirTags heeft. Wat bleek, Samsung heeft dus de Galaxy SmartTag. Ik kocht er twee en nam stopte ze in mijn koffers naar Zuid-Afrika.

Samsung Galaxy SmartTag2

Wat kun je met de Samsung Galaxy SmartTags?

Wil jij ook graag weten waar je spullen zijn of blijven als je ze niet bij je hebt? Dan zijn de tags tegenwoordig helemaal hip. Je kunt de door Bluetooth geactiveerde Samsung SmartTags bijvoorbeeld aan je sleutels, tassen, koffers of zelfs je huisdier bevestigen. Als je denkt dat het verloren item in de buurt ligt, maar je het niet kunt vinden, kun je op de ringknop op je mobiele telefoon tikken en het bekende geluid van je ringtone met het door jou ingestelde volume volgen, super handig! Maar ook als het item niet in de buurt is kun je het terug vinden op de kaart waar hij voor het laatst een Bluetooth signaal heeft opgevangen.

Ook kun je de SmartTag instellen zodat je met één knop de lichten in huis aan doet. Ik heb een SmartTag aan mijn sleutelbos zitten en wij hebben HUE lampen, dus met één druk op de knop zet ik beneden en in de tuin alle lampen aan, handig!

Samsung Galaxy SmartTag3

Samsung Galaxy SmartTag review

Ik kocht het setje met twee tags daarin, een zwarte en een beige. Ik heb er eentje los voor mijn koffer, tas of iets anders wat ik in de gaten wil houden en eentje is voor mijn sleutelbos. Ze worden in een doosje geleverd met daarin alleen de tags, helaas geen sleutelhanger of koordje waar je ze aan kan bevestigen. Dat vind ik best jammer, want voor € 49,99 had ik dat best verwacht.

De tags werken op batterijen die je moet vervangen als ze leeg zijn, je kunt ze dus niet opladen. De Samsung SmartTag bevat een CR2032 batterij, ook wel knoopcelbatterij genoemd. Deze belooft bij normaal gebruik ongeveer een jaar mee te gaan. In de app (SmartThings) kun je ook zien hoe vol de batterij nog zit en of die vervangen moet worden. Samsung heeft een handige gebruiksaanwijzing voor het vervangen van de batterij mocht dat nodig zijn. Ik dacht eerst dat de Apple Airtags zonder batterij waren, maar ook de Airtags hebben een knoopcelbatterij.

Samsung Galaxy SmartTag4

Het design van de Galaxy SmartTag

De SmartTag ziet er mooi uit, maar ik vind hem wel vrij groot en lomp. De Airtags van Apple zijn wel wat dunner en meer compact. Maar hier krijg je er wel een oogje bij waar je hem aan een sleutel kan vastmaken. Ook kun je op het logo drukken als knopje. Hiermee kun je instellen dat je telefoon af gaat, je lampen aan gaan of een ander Samsung apparaat af gaat. Ik heb alles van Samsung en dat werkt perfect met elkaar. Alleen ik vind het wel jammer dat er dus een hanger mist.

Samsung Galaxy SmartTag6

Werken de Samsung SmartTags echt?

Goed, tijd om de proef op de som te nemen. Ik vloog naar Kaapstad en ik wilde graag mijn koffer ‘in de gaten’ houden omdat ik de afgelopen tijd niet veel positieve verhalen over koffers en vliegen hoor. Ik deed mijn tag in mijn koffer en leverde deze in op Schiphol. De Galaxy SmartTags hebben een Bluetooth-bereik van maximaal 120 meter zonder obstakels. Goed om te weten dat ze dus níet op GPS werken (wat ik heel naïef dacht). Ze updaten dus alleen hun locatie als ze in de buurt zijn geweest van een ander Galaxy apparaat (hoeft niet van jouzelf te zijn) met Bluetooth in de buurt. Verlies je dus iets in de middle of nowhere ben ik benieuwd of het dan ook werkt.

Maar goed, ik leverde mijn koffer in, wachtte in de rij voor de security en liep een beetje over de boulevard heen. Toch wel nieuwsgierig waar mijn koffer was opende ik de SmartThings app en ik zag meteen dat mijn koffer al bij de juiste Pier en Gate stond, check!

Samsung Galaxy SmartTag5

Eenmaal aangekomen in Kaapstad was ik ook benieuwd of mijn koffer daadwerkelijk was meegenomen en ja hoor! Hij was al in het gebouw en niet heel veel later lag hij voor mij klaar op de bagageband.

De SmartTags geven redelijk duidelijk de locatie aan, alleen heel ver kun je niet inzoomen op de locatie. Mocht je ze dus thuis kwijt zijn, dan moet je wel echt met een geluidje gaan werken. Maar het werkt echt heel goed, ik ben enthousiast en ze gaan zeker weer mee de volgende keer op vakantie!

Samsung Galaxy SmartTag1

Samsung SmartTags kopen

Je kunt de Samsung SmartTag los of in een verpakking van twee kopen. De Samsung Galaxy SmartTag kost € 29,99 en de Samsung Galaxy SmartTag 2 Pack kost € 49,99. Ik ben enthousiast en zou niet meer willen reizen zonder! Gebruiken jullie ook tags?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *