Zoek
Sluit dit zoekvak.

Review: Samsung Galaxy Alpha

 photo SamsungGalaxyAlpha13_zpsd4df6158.png

Jullie weten allemaal wel dat ik een groot fan ben van de iPhone en ik daar heel erg tevreden mee ben. Toch ben ik een paar weken geleden voor een andere telefoon gegaan, terwijl half blogland enthousiast hun nieuwe iPhone 6 liet zien had ik een gloednieuwe – ja je leest het goed – Samsung Galaxy Alpha! Een hele ommezwaai en vandaag ga ik jullie vertellen wat ik van de nieuwste en ook wel mooiste smartphone van Samsung vind!

 photo SamsungGalaxyAlpha_zpsf8c08df5.png

Dat is hem dan, de Samsung Galaxy Alpha, de nieuwste ladyphone wil ik het net niet noemen, maar het is wel een hele andere telefoon dan we gewend zijn van Samsung qua uiterlijk. Hij lijkt nog zeker wel op de toestellen van Samsung zoals de S2 en de Note 3, maar heeft toch echt een paar nieuwe toevoegingen qua uiterlijk. Als eerst zijn de zijkanten nu van aluminium in plaats van plastic waardoor de telefoon er al meteen een stuk luxer uitziet en de plastic achterkant is er nog steeds maar gemaakt van ander materiaal waardoor het niet meer zo goedkoop oogt. Ja, de vormgeving vind ik echt heel erg mooi gedaan, zeker een vooruit gang.

 photo SamsungGalaxyAlpha1_zps772f8a48.png

Maar dat is niet het enige wat anders is aan deze telefoon, hij heeft een prachtig groot beeldscherm van 4,7″, net zo groot dus als de nieuwe iPhone en ik vind dit echt een ideaal formaat, van mij hoeft dit niet groter. Ik kan overal perfect bij, maar als ik toch naar de linkerhoek wil met mijn duim moet ik mijn hand verschuiven. Groter moet mijn telefoon dus ook echt niet wezen. Wat daarna meteen opvalt is dat hij ontzettend dun is, namelijk 6,7 mm! En omdat hij zo dun is weegt deze telefoon ook helemaal niets, dat is valt je meteen op als je hem vast hebt. Qua uiterlijk ben ik echt ontzettend positief over deze telefoon.

 photo SamsungGalaxyAlpha3_zpsd221f562.png

In de telefoon zitten natuurlijk ook heel wat specificaties, maar heel eerlijk, ik ben geen techneut dus heb daar totaal geen verstand van. Zo schijnt er van allerlei nieuwe snufjes in de zitten die de telefoon razend snel maakt en de batterij langer mee laat gaan. Nou, ik heb er allemaal geen verstand van, maar wat ik wel merk is dat de telefoon echt heel erg snel is en goed overal op reageert. Apps willen wel eens vastslaan maar dat ervaar ik niet als storend. Het schijnt dat de batterij door de technologie hierachter extreem lang mee moet gaan maar dat vind ik niet. Hij gaat prima een dag mee met intensief gebruik, maar meer moet je er niet van verwachten. Je moet hem nog steeds elke dag opladen.

 photo SamsungGalaxyAlpha4_zps5c58b301.png

Op de achterkant van de telefoon vinden we de camera die vrij ver uitsteekt – al vind ik zelf – en een hartslagmeter naast de camera die leuk is te gebruiken in combinatie met de S Health, daar straks meer over!

 photo SamsungGalaxyAlpha15_zps4f10381c.png

Volgens mij kon je bij elke andere Samsung telefoon standaard een micro SD-kaart toevoegen maar met deze telefoon kan dat niet. Wel fijn is dat de telefoon nu standaard 32 GB geheugen heeft, je kunt er dus heel wat op kwijt!

 photo SamsungGalaxyAlpha5_zpse33d6f7e.png

 photo SamsungGalaxyAlpha6_zpse516007f.png

Hier kun je goed zien hoe dun de telefoon is, voor ingangen zoals mini USB en oortelefoontjes is het toestel dikker gemaakt plaatselijk omdat het anders niet past. Het is mooi vormgegeven dus ik vind het er zeker niet storend uit zien.

 photo SamsungGalaxyAlpha2_zps28b491cc.png

Het toestel is op verschillende manieren te vergrendelen, zoals een lock screen, code, symbool maar ook met je vingerafdruk. Ik ben natuurlijk mijn iPhone 5s gewend en daar was die vingerafdrukscanner echt fantastisch. Deze van Samsung vind ik een ramp. Mijn vinger hoefde ik alleen maar op de home knop te leggen en hij was unlocked bij de iPhone, maar bij deze moet ik eerst een heel stuk scherm meeslepen en dan over de knop en 9 van de 10 keer pakt hij hem niet. Ik heb deze functie dan ook maar snel weer uitgezet, jammer!

 photo SamsungGalaxyAlpha7_zpsccc60dfb.png

Het scherm is typisch, want alle toptoestellen hebben tegenwoordig een heel goed scherm met beeld, maar deze heeft maar een scherm van 1280×720 pixels wat niet erg veel is. En ik merk het ook meteen omdat ik een veel helderder en scherp scherm gewend was van mijn iPhone. Nu na weken deze telefoon te hebben gebruikt zie ik het niet zo meer, maar je ervaart zeker verschil als je afkomt van een beter scherm. Dat vind ik toch wel jammer, want hier kijk je altijd naar en vind ik toch wel een gebrek. Natuurlijk maakt Samsung wel weer gebruik van zijn super mooie kleurrijke amoled-scherm.

 photo SamsungGalaxyAlpha11_zps1389e752.png

Qua opties ging er een wereld voor me open, wat kan je veel met deze telefoon zeg. In het bedieningpaneel komen een tal van opties naar voren zoals de wi-fi, locactie voorziening, geluid, scherm rotatie, bluetooth, mobiele gegevens, een download booster, extra spaarstand en nog veel meer. Nu ziet het er allemaal wel heel leuk en aardig uit, maar ik heb 2/3 nog nooit gebruikt, maar handig is het wel mocht je het een keer nodig hebben! Ik mis stiekem wel de zaklamp, dat vond ik heel erg handig met Apple!

 photo SamsungGalaxyAlpha8_zps79a96362.png

Apps die ik op mijn iPhone gebruikte staan gelukkig ook allemaal in de Playstore, dat vind ik wel heel erg fijn, zo kan ik zonder gemis verder met mijn favoriete apps. Ook het overzetten van al je gegevens van een iPhone gaat heel gemakkelijk. Samsung heeft een speciale app – Smart Switch – waarmee je met je iCloud kan inloggen en al je gegevens overgeplaatst worden, super makkelijk!

 photo SamsungGalaxyAlpha9_zpsc8b0f6b7.png

Voor de rest zitten er echt ontzettend veel standaard apps van Samsung op de telefoon die ik maar meteen in een mapje heb gedaan omdat ik dat allemaal onzin vind en nooit ga gebruiken, dit vind ik erg jammer. Maar wat ik wel een hele leuke app vind van Samsung is de S Health, dit is een beetje een Vitbit/Jawbone achtig iets. Hij meet alles, je hartslag, stress, houdt je stappen bij en je eetgedrag. Ik vind het heel leuk hier mee te werken en alles bij te houden.

 photo SamsungGalaxyAlpha14_zps945e25ca.png

Achter op de telefoon zit dan ook een hartslag meter die je hartslag en stress kan berekenen! Heel leuk, maar in de praktijk denk ik dat ik het nooit zal gaan gebruiken, ja misschien een keer voor de lol. Hij werkt trouwens wel goed, dat mag ook wel genoemd worden!

 photo SamsungGalaxyAlpha12_zps1bd6564a.png

De telefoon is uitgerust met een 12 mega-pixel camera wat een stuk beter is dan de iPhone, maar stiekem merk ik daar vrij weinig van. Ik postte een foto met mijn nieuwe telefoon op Instagram en meteen stroomden de reacties binnen dat de kwaliteit een stuk minder was, en daar ben ik het roerend mee eens. Ik vind de foto kwalitiet van Samsung gewoon een stuk slechter dan iPhone, maar dat kan natuurlijk ook persoonlijk zijn. Voor de rest heeft de camera veel functies en kan je alle kanten op. Nog meer nadelen aan de camera vind ik de slome autofocus en de afdruktijd is behoorlijk lang. En, het allerergste, het geluid van de camera kan niet uit! Ik heb vanalles al geprobeerd maar het lukt me echt niet! Hieronder een aantal foto’s met de camera.

 photo 2014-10-21133250_zps4612ee3c.jpg

 photo 2014-10-26085721_zpsd4cd85f8.jpg

 photo 2014-10-25133001_zpsa23786ae.jpg

 photo 2014-10-23203606_zps70b329e4.jpg

Ik ben vrij enthousiast over deze telefoon, het heeft zeker wel twee weken geduurd voordat ik echt gewend was aan deze telefoon omdat ik zo een iPhone fan was. Ik moet eerlijk toegeven dat ik wel gedacht heb aan het aanschaffen van een iPhone 6 na deze gebruikt te hebben, maar ik heb het tot nu toe nog gelaten omdat ik deze eigenlijk ook wel heel erg fijn vind om de camera na waar ik mij echt aan stoor.

 photo SamsungGalaxyAlpha10_zpsf703ce07.png

Samsung richt zich met deze telefoon echt op een doelgroep die graag een mooie telefoon willen en dat is ze gelukt, de specificaties zijn misschien nét iets minder dan de allernieuwste toptoestellen, maar je begaat zeker geen miskoop met deze telefoon. Hij is daarom ook een stukje goedkoper dan bijvoorbeeld de S5 of de nieuwe Note. Hij is trouwens in verschillende kleuren verkrijgbaar zoals zwart, blauw, goud en zilver. Het toestel kost los rond de € 599 en is natuurlijk ook te krijgen in combinatie met verschillende abonnementen!

Dit toestel heb ik ontvangen ter review

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

23 reacties

 1. Wow… Naar Android overstappen gaat tegen mijn natuur in ;-)
  Knap dat jij het ‘durft’. I’m a sucker voor iPhone.

 2. Ik heb een Galaxy S2 gehad en het verbaast me enorm dat je zegt dat apps nog steeds vastlopen en dat het geluid van de camera nog altijd niet uit kan. Ik ben erg benieuwd of dat idd echt niet mogelijk is. Dikke Samsung fail in dat geval. Ik was erg benieuwd naar je review. Ik heb nu een iPhone 5 en dat bevalt me prima, maar een nieuwe zit er niet in: belachelijk duur! Ik kijk ondertussen in ieder geval rustig rond, zodat ik een beetje meer weet als mijn abonnement in het voorjaar afloopt.

  1. Het geluid van de camera kan niet uit omdat dit tegen bepaalde (buitenlandse) wetten is. Dit is voor privacy van andere mensen, zodat er dus niet stiekem foto’s/filmpjes van mensen worden gemaakt.

   1. Ah, dat wist ik niet! Bij iPhone kan het dus wel… Wat betreft die privacy begrijp ik het wel, maar een foto maken tijdens een college of een muisstil concert was altijd erg gênant haha.

 3. Ik ben nu sinds een jaar de gebruiker van een Samsung Note3 en ik ben er echt ontzettend tevreden over. In het verleden heb ik ook een Iphone gehad, maar ik liep altijd vast met Itunes. Ik vind Samsung fijner in gebruik, maar dat is mijn persoonlijke ervaring. Jammer dat de fotocamera te wensen overlaat, zeker voor die prijs verwacht je wel wat meer “kwaliteit”.

 4. Heyy, ik vind de vormgeving geen echt heel mooi van de telefoon, maar toch zou ik gaan voor de s5, die ik heb in het goud (gewonnen aaaaah) want hij heeft en een beter scherm en groter scherm en het geluid van de camera kan uit, betere camera, en kost inmiddels minder dan 599 euro… en dan nog iets over dat het geluid niet uit zou kunnen bij de camera omdat dit tegen buitenlandse privacy wetten is, waarom kan het geluid van de camera bij de s4 niet uit en bij de s5 wel?

 5. Klink als een prima telefoon. Ik heb net de LG G3, super mooi design en een camer waar ik alleen maar lyrisch over ben. <3 Daar komt snel een review over (wanneer ik mijn hoesje eindelijk binnen heb).

 6. Ik snap wel dat je even om moet schakelen als je zo gewend bent aan een iPhone! Ik vind hem er heel erg mooi uitzien net als de foto’s!
  Liefs, Tessa

 7. Whut, €600 voor dat ding? Sorry maar ik ben toch echt een sucker voor een iPhone haha. Dat is natuurlijk ook ‘maar een telefoon’, maar ik vind de vormgeving bijvoorbeeld al veel mooier dan bij Samsung (zowel de telefoon zelf als het besturingssysteem) en de camera van iPhones vind ik inderdaad ook altijd veel fijner en sneller. Al die opties van Android zijn bovendien leuk, maar uiteindelijk alleen maar verwarrend en overbodig. Als ‘ie nou €300 was dan was ik wel enthousiast geweest als ’tussenmodelletje’ (want hoe goed iPhones ook zijn, niet iedereen kan ze zomaar betalen), maar bijna net zo duur als een iPhone vind ik eerlijk gezegd belachelijk. Maar goed hé, ik ben dus ook wel een beetje partijdig :P Fijne review in elk geval, vind ik altijd leuk om te lezen!

 8. Wat een duur toestel, wel erg mooi. Zelf heb ik enorm slechte ervaringen met Samsung helaas. Ik heb toen ook beloofd aan mezelf nooit meer iets van Samsung te kopen. “Zelfs geen broodrooster”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *