Review: Rituals Wasmiddel en Wasverzachter

Review: Rituals Wasmiddel en Wasverzachter

Toen ik zag dat er sinds kort Rituals wasmiddel en wasverzachter bestond wilde ik daar meteen meer over weten. Ik ben altijd opzoek naar het lekkerst ruikende wasmiddel en daarbij een lekker geurende wasverzachter. Ik heb nu een fijne combinatie gevonden (Frisse Reus als wasmiddel en Robijn Kokos Sensation als wasverzachter) maar ik was stiekem ook heel erg benieuwd naar de Rituals wasmiddel en wasverzachter. Laat dit mijn wasgoed echt langer en luxer ruiken?

Review: Rituals Wasmiddel en Wasverzachter

Rituals heeft sinds kort dus wasmiddel en wasverzachter in het assortiment. Je hoeft er niet meteen voor naar de winkel te rennen, want het is alleen online in hun eigen webshop te koop. De keuze is ook nog niet heel erg groot, want er zijn maar twee geurlijnen die een wasmiddel en wasverzachter hebben. Namelijk de The Ritual of Sakura en de Amsterdam Collection. Naar de laatste was ik erg benieuwd dus ik besloot van de Amsterdam Collection een wasmiddel en wasverzachter te kopen.

Volgen jullie mij ook op Instagram?

Je moet trouwens wel behoorlijk in de buidel tasten voor deze flessen. Je kunt ze niet even 1+1 gratis scoren (wat ik altijd met wasmiddel doe, want het is overal altijd wel ergens in de aanbieding). Nee, een fles kost maar liefst € 15,00 voor 33 wasbeurten.

Review: Rituals Wasmiddel en Wasverzachter

Rituals Luxurious Detergent Wasmiddel 100 ml – € 15,00

Heel eerlijk? Ik vind de flessen er een beetje goedkoop uitzien, niet echt Rituals. Het is gewoon een simpele witte fles met een sticker erop en een aluminium dop om het nog iets luxer te maken. Nee, ik mis hier wel iets aan. Voor de rest zijn het gewoon plastic flessen met daarin wasmiddel. Op de achterkant vind je meer informatie hoe je het het beste kan gebruiken en hoeveel.

Wanneer ik de fles open draai komt er meteen een bekende geur op mij af. Ik vind de geur van de Amsterdam Collection super lekker en fris ruiken en dat ruik je meteen terug als je de dop open draait. Deze wasmiddel ruikt wel echt een stuk sterker dan de wasmiddel die ik gewend ben te gebruiken van de supermarkt.

Qua wassen is er eigenlijk niets anders aan. Ik doe de hoeveelheid in een wasbolletje en was het op mijn gewenste programma. De kleren worden goed schoon en ruiken daarna echt heerlijk naar de Amsterdam Collection geur.

Review: Rituals Wasmiddel en Wasverzachter

Rituals Scent Booster & Softener Wasverzachter 750 ml – € 12,50

Een iets kleinere verpakking heeft de Rituals wasverzachter, maar ik gebruik hier ook altijd wat minder van. Deze ruikt echt heel erg sterk als je de dop open draait. Wat mij betreft is dit dan ook echt een geurbooster.

Ik schenk een klein beetje in mijn wasmachine lade en was vervolgens mijn normale programma. Als ik de was uit de wasmachine haal is het eerste wat mij opvalt de geur, die is ontzettend sterk aanwezig. Na het drogen voelt mijn was heerlijk zacht aan en ruikt super lekker. Ja, dit ruikt wel echt sterker en beter dan de ‘gewone wasmiddelen’.

Review: Rituals Wasmiddel en Wasverzachter

Rituals Wasmiddel en Wasverzachter review

Dan is natuurlijk de vraag, is dit ook echt beter dan gewone wasmiddelen en wasverzachters van de supermarkt en drogist? Ja en nee.

Ja, het ruikt echt veel beter en lekkerder (als je van de twee geurlijnen houdt). Mijn beddengoed bleef zeker 3 dagen super sterk ruiken en daarna gewoon fris. Ook de handdoeken behouden heel lang de geur. Ik ging uit logeren en nam mijn kussen mee, zelfs mijn hele auto rook erna. Dus qua luxe beleving is het zeker een aanrader.

Of het echt nodig is? Nee. Het wast net zo goed schoon en het maakt net zo zacht als een gewoon product. Het is maar net of jij het geld over hebt voor een luxe Rituals variant.

Ik ben er in ieder geval erg blij mee, maar ik was er alleen mijn beddengoed en handdoeken mee, anders vind ik het zonde.

De Rituals wasmiddelen collectie is exclusief online te koop in hun eigen webshop. Wat vinden jullie er van?

Dit vind je misschien ook leuk

7 reacties

 • Reply
  Kelly
  25 oktober 2020 at 10:03

  Wat fijn dat de geur zo goed blijft hangen! Ik ben zeker nieuwsgierig. Het is ook echt een leuk idee om cadeau te geven. :)

 • Reply
  Gea Scholtens
  25 oktober 2020 at 16:00

  Wow, ik wist niet dat dit bestond. Het maakt mij wel nieuwsgierig om eens te gaan proberen.

 • Reply
  Luus
  26 oktober 2020 at 13:37

  Rituals is heel fijn! Maar wat ik doe is wasparfum gebruiken!
  Kun je je eigen goedkopere wasmiddel gebruiken en dan wat drupjes toevoegen voor de lekkere geur.
  Dit blijft ook heel lang hangen!

  • Reply
   Aranka
   26 oktober 2020 at 14:56

   Wat slim! Waar koop jij je wasparfum?

   • Reply
    Luus
    26 oktober 2020 at 16:14

    Ik heb het via wasparfum.nl
    Omdat ik zo niet wist welke geur ik lekker vond, heb ik dus een proefsetje gekocht. OP basis daarvan een paar favorieten die ik straks opnieuw ga kopen!

 • Reply
  Schoenen in de wasmachine? Doen of niet? | byAranka.nl
  15 januari 2021 at 14:20

  […] draaien van de trommel kunnen de schoenen beschadigen. Gebruik qua zeep het liefst een klein beetje vloeibaar wasmiddel en geen […]

 • Reply
  Mag je was met wasverzachter in de droger doen? byAranka.nl
  13 november 2021 at 16:24

  […] kunt natuurlijk altijd je was met wasverzachter in de droger doen, maar was met wasverzachter is heel erg slecht voor je droger. Wanneer je gewassen […]

 • Laat een reactie achter