Review: RingFit Adventure Nintendo Switch

Automatische concepten

Ik geef het eerlijk toe, ik ben niet zo’n sportfanaat. Je doet mij echt geen plezier met een bezoekje aan de sportschool of een teamsport. Maar ik wil wel graag actief blijven en bewegen, maar dan wel op een manier hoe ik dat leuk vind. Ik fiets graag en loop graag een eindje door de buitenlucht. Goed voor je is dat zeker, maar echt een work-out is het niet. Ik zag de reclame voor de RingFit Adventure voor de Nintendo Switch voorbij komen en was meteen geïnteresseerd, dit zag er super leuk uit!

Automatische concepten

Ik wilde er eerst geen review over schrijven, maar naar aanleiding van mijn Instagram story’s kreeg ik super veel berichtjes of ik over de RingFit wilde bloggen. Het is namelijk best een duur spel (€ 79,99) en is het de moeite waard? Zijn de oefeningen echt zwaar of is het allemaal appeltje eitje? Goed, hier mijn review.

Mocht je al een Nintendo Switch hebben en graag wat meer willen bewegen of het leuk vinden sport oefeningen in combinatie met een spel te doen, dan is de RingFit wellicht iets voor jou. Je koopt het spel RingFit voor € 79,99 en daarbij zit een ring waarmee je oefeningen kan doen en een beenband. Beide Joy Cons bevestig je aan een attribuut en deze meten de oefeningen, bewegingen en hoeveel kracht je gebruikt. Het werkt echt heel erg goed moet ik toegeven.

Review: RingFit Adventure Nintendo Switch

Je krijgt dus een ring die je aansluit op een Joy Con. Deze ring is flexibel en kun je indrukken en uit elkaar trekken. Maar vergis je niet, dit is echt zwaar, zeker omdat je het heel vaak moet doen. De ring is gemaakt van kwalitatief materiaal, ik heb niet het idee dat dit snel kapot gaat.

Je kunt trouwens de ring ook instellen wat betreft jouw kracht. Hier worden de oefeningen op aangepast. Zo is het voor iedereen leuk om te doen, of je nou veel of weinig kracht hebt.

Verder heb je nog een beenband waar je de andere Joy Con in stopt. Deze meet bijvoorbeeld wanneer je aan het joggen bent, squats doet en dergelijke. Ook deze werkt super precies. Je moet echt goed door de knieën gaan met squaten wil hij het meten. Ja, qua gevoeligheid en het correct werken van de hulpmiddelen ben ik heel enthousiast.

Review: RingFit Adventure Nintendo Switch

Wat kun je met RingFit Adventure?

Eigenlijk is het spel niet heel erg uitgebreid of bijzonder. Je hebt een verhaalmodus waarbij je door verschillende ‘levels’ moet rennen en monsters moet verslaan door oefeningen te doen. De eerste paar levels is het makkelijk, maar daarna wordt het steeds moeilijker en zwaarder de monsters te verslaan. En ik kan je vertellen, je bent echt bek af na 2 of 3 levels. En de dagen daarna heb ik echt ontzettend veel spierpijn.

Naast de verhaalmodus kun je ook je eigen trainingsschema maken en dus los alle oefeningen doen in een programma dat jij zelf samenstelt. Daarnaast heb je ook nog een jog modus terwijl je tv aan het kijken bent en kun je muziek maken door middel van de ring in en uit te duwen. Erg leuk, maar wel erg zwaar naar een aantal nummers omdat je er ook bij moet squatten.

In dit filmpje krijg je een duidelijk beeld wat je er allemaal mee kunt:

Review: RingFit Adventure Nintendo Switch

Ik ben erg enthousiast over de Nintendo Switch RingFit Adventure. De oefeningen zijn echt intensief, ik zweet mij kapot, moet echt mijn kracht gebruiken en de dagen daarna heb ik echt spierpijn. Natuurlijk is het wel een discipline dingetje om het vol te houden, maar dat is het met de sportschool ook.

Nadeel is wel dat je veel ruimte nodig hebt. Ik moet de tafels echt wegzetten voor voldoende ruimte, dat is soms wel onhandig. En ook doe ik de gordijnen dicht, de hele buurt hoeft niet mee te genieten hoe ik aan het sporten ben voor de tv.

Voor de rest kan ik het alleen maar aanraden mocht je op een leuke manier een workout willen doen. De Nintendo Switch RingFit Adventure is te koop bij bol.com en andere elektronica (web)winkels.

Dit vind je misschien ook leuk

13 reacties

 • Reply
  Olga
  16 december 2020 at 20:35

  Dit staat op mijn verlanglijstje….mijn coronacalorietjes moeten er af!!

 • Reply
  chucky1012
  16 december 2020 at 21:01

  Zo leuk.
  Ik zou gewoon de gordijnen openlaten hihihi…
  Dit had ik al gezien en vroeg me af of het iets voor jou zou zijn…
  Fijne review.

 • Reply
  Mamavan2jongens
  17 december 2020 at 09:08

  Wauw dat klinkt inderdaad handig zo fitness voor thuis. Ik kan wegens mijn gezondheid niet naar de sportschool dus dit klinkt ideaal.

 • Reply
  marije
  17 december 2020 at 22:44

  Wat een leuke review! Wat heb je nodig om de ring te kunnen gebruiken?

  • Reply
   Aranka
   17 december 2020 at 23:37

   Een Nintendo Switch!

 • Reply
  Rachel
  21 december 2020 at 12:00

  Klinkt erg goed! Ik hoop dat er ook zo’n game komt waarbij je geen monsters hoeft te verslaan.. gewoon puur een workout. Ik heb sindskort ook een nintendo switch en ik ben vooral druk bezig met mijn eiland met de game Animal Crossing. Ik had niet gedacht dat ik deze game zo verslavend zou vinden.. heerlijk! Bedankt voor je toffe review en hij staat al wel in mijn bol.com mandje!

  • Reply
   Nathalie
   7 oktober 2021 at 20:03

   Dit is echt een super leuk spel. Ik speel het iedere dag zo leuk vind ik het. Van mij mag iedereen het zien dat ik thuis aan het sporten ben. Zelfs mijn jongste nichtje staat soms met me mee te doen en zij vindt het tof zegt ze.

 • Reply
  Mariska
  21 december 2020 at 14:56

  Wat grappig eigenlijk dat zoiets bestaat tegenwoordig. Heel leuk uitgevonden en ben er wel benieuwd naar. Discipline heb je idd ook nodig voor de sportschool.

 • Reply
  Lief dagboek en lezeressen week 1 – 2021 | byAranka.nl
  12 januari 2021 at 11:50

  […] nadat ik het bij een vriendinnetje had gespeeld en ik vind het echt super leuk (nog leuker dan RingFit Adventure). Ik doe het elke dag even een halfuurtje en dat tikt lekker aan qua stappen en […]

 • Reply
  Sportoefeningen die je gewoon thuis kunt doen | byAranka.nl
  13 januari 2021 at 07:48

  […] heb je leuke spellen waarbij bewegen gestimuleerd wordt. Denk aan spellen zoals Just Dance en RingFit Adventure. Persoonlijk vind ik dat ook een erg leuke manier van bewegen, vooral Just Dance is hier een groot […]

 • Reply
  Just Dance, dé leuke manier om te bewegen | byAranka.nl
  23 januari 2021 at 16:55

  […] zo’n fan ben van de sportschool of een lekker stukje hardlopen kocht ik een tijdje geleden RingFit Adventure voor de Nintendo Switch. Een super leuk spel om lekker actief bezig te zijn (en ja, je krijgt er […]

 • Reply
  Inge Goedemondt
  13 februari 2021 at 12:30

  Leuke review en ben het er helemaal mee eens! Zelf ben ik sportief aangelegd en voorheen ook in de sportschool. Sinds corona hoeft dat van mij niet meer (en kan momenteel ook niet) Naast wandelen, fietsen, cardio hometrainer, fitness boxing van Nintendo (ook zeker een aanrader!) doe ik ook fanatiek Ring fit (Ring springen zoals we het hier thuis noemen :) ) Ik doe de adventure maar ook de losse oefeningen. Helemaal geweldig en zeker een aanrader. Als er ooit een vervolg komt, komt ook die zeker in huis!!

 • Reply
  Anna
  9 december 2021 at 18:04

  Speel jij deze game nog vaak?

 • Laat een reactie achter