Zoek
Sluit dit zoekvak.

Review: Philips Steam & Go Plus

Review: Philips Steam & Go Plus

Strijken is absoluut niet mijn hobby, sterker nog, ik doe het alleen als het echt nodig is. Wanneer ik een jurkje of blouse wil dragen dat echt gekreukeld is en gestreken moet worden strijk ik het. Anders hang ik het gewoon uit of trek ik het gewoon aan. Dat strijken kon wel wat makkelijker wat mij betreft en ik kwam eens een keer een reclame van Philips tegen over de Steam&Go. Ik schafte hem aan en heb hem nu ongeveer een jaar en vertel jullie wat ik er van vind.

Review: Philips Steam & Go Plus

Deze handstomer van Philips is ideaal om last-minute je kleding bij te werken. Dat leek mij juist zo makkelijk. Ik hang nog wel eens een blouse of jurk in de kast na het drogen die best wel een strijkijzer kunnen gebruiken. En omdat ik ze dan nog moet strijken weerhoudt het mij deze kledingstukken te dragen. Ik merkte dat dat vooral met blousjes en jurkjes was, zonde eigenlijk.

Omdat Philips belooft met deze Steam&Go zo makkelijk de kreukels uit de kleding te krijgen schafte ik hem aan. Ideaal om even snel mijn kledingstukken te stomen voordat ik ze aan doe. Het is een mooi (en ook groot) apparaat. Er zit een super lang snoer aan van ik denk 3/4 meter waardoor je hem overal gemakkelijk kunt gebruiken.

Review: Philips Steam & Go Plus

Ik heb de Steam&Go Plus gekocht maar weet eigenlijk niet zo goed wat hier ‘Plus’ aan is. Bijgeleverd krijg je een mooie opbergtas, een handschoen (zodat je je handen niet verbrand) en een opzetstukje. Verder zitten er geen speciale standen of programma’s op. Het is gewoon de knop indrukken en gaan.

Review: Philips Steam & Go Plus

Het stoom komt uit een aluminiumplaat die heet wordt. Het stoom en de warme plaat zorgen ervoor dat de kreukels eruit gaan. Let wel op met het wegleggen dat het apparaat heet is. Zelf heb ik er altijd een onderzetter bij liggen waar ik het apparaat op kan neerleggen tussen de kledingstukken door of wanneer ik klaar ben met het gebruiken.

Review: Philips Steam & Go Plus

Het apparaat werkt heel simpel. Het rode lampje gaat branden wanneer hij aan staat en wanneer die goed heet is (binnen een paar seconden) gaat het lampje uit en kun je de stroomknop indrukken. Het is echt kind kan de was doen. Het apparaat wrijf je over een strak getrokken kledingstuk en de kreukels verdwijnen. Ik doe het kledingstuk altijd aan een kledinghanger en stoom hem dan.

Review: Philips Steam & Go Plus

Het apparaat heeft een klein reservoir voor water waarmee je ongeveer twee kledingstukken mee kan behandelen. Zelf vind ik het dus wel zo prettig het apparaat te gebruiken in de buurt van een kraan. Het wordt me ook wel duidelijk dat het apparaat echt voor tussendoor is. Heb ik veel dat gestreken moet worden kun je toch echt beter het strijkijzer pakken. Laten we naar de resultaten kijken.

Review: Philips Steam & Go Plus

Een katoenen shirt voor het gebruik van de Philips Steam & Go Plus.

Review: Philips Steam & Go Plus

Een katoenen shirt na het gebruik van de Philips Steam & Go Plus. Hiermee ben ik in een minuutje klaar. De grove kreukels zijn allemaal wel en het ziet er weer strak uit. Je kunt het meteen aantrekken.

Review: Philips Steam & Go Plus

Ook voor blousjes of jurkjes van katoen of viscose vind ik de Philips Steam & Go Plus ideaal. Het is niet helemaal strak geworden, maar zeker wel een stuk beter en dat binnen een minuut. Dit kun je prima aan naar het werk!

Review: Philips Steam & Go Plus

Philips Steam & Go Plus review

Ik vind de Philips Steam & Go Plus super handig, maar ik zeg er wel eerlijk bij dat ik het handig vind om het apparaat erbij te hebben. Het strijkijzer vervangen doet hij namelijk niet. Wil je echt iets strak gestreken hebben, dan moet je toch echt als strijkijzer pakken. Ik som even de voor- en nadelen op.

Voordelen

 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Snel de kreukels eruit
 • Hoeft niet lang op te warmen
 • Iedereen kan dit doen

Nadelen

 • Echt kreukvrij krijg je het niet
 • Je kunt maar 2 kledingstukken behandelen met 1 vol reservoir
 • Het apparaat is niet nodig als je al een strijkijzer hebt

De Philips Steam & Go Plus is iets voor jou als je even snel een kledingstuk kreukvrij wilt hebben. Ik gebruik hem verrassend vaak en ook gebruik ik hem vaak als ik een bloesje of jurkje voor de tweede keer aan wil doen en dan de kreukels van de vorige dag eruit wil halen. Mijn ervaring is in ieder geval erg positief.

De Philips Steam & Go Plus is te koop bij verschillende elektronicazaken en bol.com voor € 69,99.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

6 reacties

 1. Ik heb ook zo’n handstomer en ik vind het een uitkomst. Ik haat strijken en stomen gaat lekker snel. Ook om kleding even op te frissen gebruik ik ‘m. Verder is het een ideaal ding om mee te nemen op reis of op vakantie. Aan de stomer die ik heb kun je een waterfles(je) koppelen, dan kun je meerdere kledingstukken stomen.

 2. Klinkt als een totaal overbodig ding want je zegt het zelf al, een strijkbout doet het beter. En als ik een blouse of jurkje strijk is dat ook maar een paar minuten dus ik zie geen reden om dit ding aan te schaffen.

 3. Handig ding voor tussendoor strijken idd.
  Weet je wat ik vervelend vind( ben ook geen strijkliefhebber) als ik een dekbedovertrek moet strijken, verschrikkelijk zo,n groot ding!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *