Search
Close this search box.

Review: Philips SatinShave Prestige

Philips SatinShave Prestige

Ik heb een hekel aan scheren, het liefst stel ik het ook zo lang mogelijk uit. In de winter heb ik een heerlijke wintervacht en in de zomer scheer ik wanneer het moet mijn oksels en benen, de bikinilijn stel ik het liefst zo lang mogelijk uit. Ten eerste omdat ik gewoon een beetje lui ben, maar ook vooral door de scheerirritatie. Door het scheren groeien mijn haartjes heel snel in en dat is vooral een groot probleem onder mijn oksels en bikinilijn. Nou gebruikte ik voor mijn bikinilijn wel eens de Philips OneBlade (werkt top!), maar misschien is het beter om voor een eigen apparaat te gaan. Dus ik bestelde de Philips SatinShave Prestige!

Philips SatinShave Prestige7

Elektrisch scheren met de Philips SatinShave Prestige

Omdat ik heel snel scheerirritatie heb besloot ik eens de Philips OneBlade te gebruiken, dit omdat met elektrisch scheren de haartjes niet zo kort worden afgeschoren als het met scheermes. Hierdoor groeien de haartjes bij mij amper in en heb ik geen last van bulten en jeuk. Maarja, om nou elke keer de Philips OneBlade van de man te gebruiken is ook zo wat, dus ik besloot mijn eigen Philips SatinShave Prestige te bestellen.

Deze is compleet met verschillende opzetstukjes en je kunt er zelfs eelt mee verwijderen. Omdat mijn vakantie naar Mexico eraan kwam wilde ik graag iets meenemen zodat ik mijn bikinilijn kon bijwerken, maar zonder irritatie. Dat is gelukkig geluk met deze ladyshave!

Philips SatinShave Prestige2

Philips SatinShave Prestige, de complete ladyshave

Je hebt een aantal verschillende ladyshaves van Philips en ik besloot voor de Philips SatinShave Prestige te gaan. Deze was mooi compleet en kon ook nog eens je eelt verwijderen. De verschillende kopjes zijn verschillend en deze variant was het meest compleet. Zo krijg je bij deze variant onder andere:

  • Reinigingsborsteltje
  • Opbergtasje
  • Trimkam
  • Soft glide-kopstuk
  • Kap voor het gladtrekken van de huid
  • Trimkop voor de bikinilijn
  • Kam voor de bikinitrimmer
  • Kop met vijl
  • Oplaadsnoer

Koop je een goedkopere variant dan zit de gewone kop er wel op, maar krijg je niet vijl en de bikinilijntrimmer. Het is dus aan jezelf of je die nodig hebt. Ik kocht hem wel expres voor de bikinilijntrimmer, maar het gaat ook prima met de gewone kop die erop zit.

Philips SatinShave Prestige3

De Philips SatinShave Prestige ziet er mooi en vrouwelijk uit, het apparaat ligt ook nog eens erg prettig in de had. Hij is heel simpel te bedienen met een aan- en uitknop en heeft twee verschillende snelheden. Onderop zie je een batterij die gaat knipperen wanneer hij leeg is en dan moet je hem aan de lader leggen. Je kunt er trouwens niet mee scheren als hij aan de lader ligt. Dus dan moet je even wachten tot er weer genoeg stroom in zit. Achterop de ladyshave zit een knop waarmee je de kopjes kan verwisselen. Ook handig om te weten is dat de ladyshave zowel nat als droog te gebruiken is.

Philips SatinShave Prestige5

Philips SatinShave Soft glide-kopstuk

Is dit het standaard opzetstuk van de ladyshave en eigenlijk kun je hier alles mee. Je kunt je benen er gemakkelijk mee scheren, de oksels en je bikinilijn. Hij is wel wat groot voor je bikinilijn wat betreft de hoekjes, maar ik kan er prima mee overweg. De haartjes worden gemakkelijk meegenomen en afgeschoren zonder dat het trekt of irriteert, ik vind het erg prettig!

Philips SatinShave Prestige6

Philips SatinShave bikinilijntimmer

Speciaal voor de bikinilijn is er ook nog een kopje om deze goed te scheren. Deze kop is een stuk kleiner dan de normale kop zodat je makkelijk bij je hoekjes en bochten van je bikinilijn kunt komen. Er zit ook nog een kapje bij geleverd mocht je de haartjes wat langer willen houden. Ik vind dit erg prettig werken, vooral tussen je been en de schaamlippen in werkt het perfect!

Philips SatinShave Prestige4

Philips SatinShave voetenvijl

Als extraatje bij deze variant zit er nog een voetenvijl bij, eerst dacht ik wat een onzin, maar ik vind dit ding echt fantastisch. Na het douchen of badderen gebruik ik de vijl vooral. Mijn voeten zijn dan erg zacht waardoor je het eelt er zo af kan vijlen met deze elektrische voetenvijl. Resultaat? Mijn voeten zijn daarna heerlijk zacht en zonder dikke lagen eelt of kloofjes, top ding! Ik vind dit wel echt een meerwaarde van de wat luxere variant!

Philips SatinShave Prestige8
Philips SatinShave Prestige9

Philips SatinShave Prestige review

Ik denk dat jullie het al wel een beetje verwachten aan de voorgaande tekst, ik ben erg enthousiast over de Philips SatinShave Prestige. Máár, ik gebruik hem eigenlijk alleen voor mijn bikinilijn en als eeltvijl voor mijn voeten. Het nadeel aan de Philips SatinShave is dat het niet compleet glad scheert zoals een scheermes dat wel doet. Voor mijn benen en oksels gebruik ik dan ook gewoon een scheermes.

Maar voor mijn bikinlijn vind ik het juist prettig dat het niet helemaal glad, glad is omdat de haartjes anders heel snel ingroeien. Hierboven zie je twee foto’s van mijn benen, eentje met haar en eentje geschoren. Als je goed kijkt zie je dat de haartjes niet helemaal strak zijn afgeschoren.

Philips SatinShave Prestige1

Kortom, hou je van een hele gladde oksels, benen en bikinilijn? Dan is een Philips ladyshave wellicht niet iets voor jou. Heb je net zoals mij snel last van ingegroeide haren en bultjes? Dan is de Philips ladyshave zeker wel iets voor jou! Sinds ik hem heb gebruik ik niets anders meer voor mijn bikinilijn en heb ik geen last meer van bultjes en ingegroeide haren.

De Philips SatinShave Prestige is te koop voor € 49,99 bij onder andere bol.com en andere elektronicazaken.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *