Review: Philips Ontpiller (ontpluizer)

Review: Philips Ontpluizer (ontpiller)

Ik zag dit apparaatje eens een keer voorbij komen op Instagram in een story (ik weet alleen niet meer bij wie, mocht je jezelf herkennen geef dan even een gil) en was meteen verkocht. Dit moest ik hebben! Ik irriteerde mij al tijden aan mijn wollen jas die onder de pillen zat en bepaalde truien. Met dit apparaatje verdwenen ze als sneeuw voor de zon, ideaal! En daarbij kostte het ook amper wat. Ik kocht hem bij bol.com en vertel jullie wat ik er van vind!

Review: Philips Ontpluizer (ontpiller)

Toen ik trots mijn nieuwe huishoudelijke apparaat aan mijn moeder liet zien moest ze lachen en zei: ‘dat werkt toch niet’. Een beetje gepikeerd zei ik dat het heus wel werkte, want ik had het op Instagram gezien (alles op Instagram moet je geloven). Demonstratief pakte ik mijn wollen jas erbij en probeerde het uit op de pillen. En je raadt het al, alles verdween als sneeuw voor de zon. Resultaat? Moeder en dochter waren enthousiast over dit apparaat en wilde het op meer kledingstukken proberen.

Review: Philips Ontpluizer (ontpiller)

Goed, het is dus een ontpiller. Een simpel apparaatje wat eigenlijk een soort van scheermesje is waar je batterijen in doet. Bijzonder is het niet, want het heeft alleen maar standje aan en uit en ’that’s it’. Het apparaatje ligt prettig in de hand. Heeft een beschermend kapje en een reservoir voor het stof en de pillen. Simpeler kun je het niet hebben, maar het werkt als een trein.

Review: Philips Ontpluizer (ontpiller)
Review: Philips Ontpluizer (ontpiller)

Het apparaat werkt super simpel. Je doet er batterijen in, zet hem aan en strijkt hem over een stuk stof waar de pillen zitten. Het apparaat scheert op een veilige manier de pillen eraf en je stuk stof is weer super zacht onder pillen. Het werkt echt als een trein en je pillen zijn super snel verdwenen.

Volgen jullie mij ook op Instagram?

Je kunt het apparaat heel gemakkelijk los halen om al het overtollige stof te verwijderen en het schoon te maken. Wel vroegen wij ons af hoe lang de mesjes scherp bleven en wanneer de mesjes bot zouden worden. Het is maar een apparaat van nog geen 15 euro en er zitten geen nieuwe mesjes bij, dus ben benieuwd.

Review: Philips Ontpluizer (ontpiller)

Na het ontpluizen of ontpillen, hoe je het ook wilt noemen, komt alles in het opvang bakje terecht. Deze kun je heel gemakkelijk los schuiven en daarna leeg gooien. Wel blijft er ook best veel stof achter in het apparaatje zelf. Draai dus even het kopje los en blaas deze ook goed schoon als je hem weglegt.

Review: Philips Ontpluizer (ontpiller)

Hier even mijn wollen jas voor en na. Vooral onder de oksels en bij de mouwen heb ik veel last van pillen. Even met het apparaatje er overheen en ze waren zo weg! Je houdt daarna een super gladde stof over. Je ziet het nog wel iets, maar de verdikkingen zijn weg.

Review: Philips Ontpluizer (ontpiller)

Ik ben echt super blij met dit apparaatje. Inmiddels heb ik de bank al gedaan en onze topper van het bed, die zien er nu weer netjes uit. Natuurlijk heb ik hem ook al op heel wat kledingstukken gebruikt. Dus ben je nog opzoek naar een handig apparaatje om je pillen mee te verwijderen? Dan is dit ding van Philips zeker een aanrader.

De Philips ontpiller is te koop boot € 14,95 bij bol.com. Vinden jullie zo’n apparaat handig of juist onzin?

Dit artikel bevat zelf gekochte producten – uitleg

Dit vind je misschien ook leuk

16 reacties

 • Reply
  Debby
  29 mei 2020 at 08:29

  Ik heb deze in t roze van de action voor €2,50! Werkt inderdaad als n tierelier. Super blij mee :)

  • Reply
   Aranka
   29 mei 2020 at 08:30

   Wat! Ik had hem bij de Action moeten kopen 😂

   • Reply
    chucky1012
    29 mei 2020 at 15:09

    Heel handig 👌🏽

    Een fijne dag 🌞

   • Reply
    Debby
    30 mei 2020 at 19:04

    Sorry :). Weet je t voor t geval hij kapot gaat :).

 • Reply
  Ilona
  29 mei 2020 at 08:33

  Heb ‘m ook van de Action en toen bleek dat het goed werkte heb ik er snel nog 2 gekocht. Vaak gaan dat soort dingen namelijk zomaar uit het assortiment….

 • Reply
  rachel
  29 mei 2020 at 09:49

  wij hebben er ook een maar dan met een stekker want op batterijen is het ruk vind ik!! super handig ding en hij word hier regelmatig gebruikt

 • Reply
  Daphne
  29 mei 2020 at 10:34

  Ik heb zo’n apparaat al enkele jaren (Blokker) en werkt inderdaad perfect!

 • Reply
  Anouk
  29 mei 2020 at 10:38

  Yes! Hier ook eentje van de action. Inmiddels ligt hij wel te verstoffen achter in de kast, want alle pillen zijn weg! Ten ondergegaan aan zijn eigen succes zullen we maar zeggen ;)

 • Reply
  Wendy (B)
  29 mei 2020 at 12:14

  Jaren geleden heb ik zo een toestelletje in Action gekocht.
  Is echt handig als je bv een trui die je graag draagt nog niet wil wegdoen…

 • Reply
  Chantal
  29 mei 2020 at 14:18

  Precies dezelfde ligt nu bij de Kruidvat voor nog geen 7 euro! Ik heb hem ook van bol helaas haha

 • Reply
  Rachel
  31 mei 2020 at 10:01

  wat een mega fijn apparaatje zeg, ziet er super uit!

 • Reply
  Fabienne, Enjoyyourownbeauty
  31 mei 2020 at 10:06

  Wat een super fijn apparaatje. Ik ben onlangs nog bij de Action geweest, verdorie haha!

  De volgende keer ga ik hiet zeker even voor kijken!

  Liefs
  X

 • Reply
  Marloes
  1 juni 2020 at 13:09

  Met een scheermesje bereik je hetzelfde effect…

 • Reply
  Erica
  5 juni 2020 at 12:34

  Ik heb er ook een! Ik zag hem in de vlog van Boncolor voorbij komen en daarna zag ik hem voor €7.95 bij het Kruidvat liggen! Mijn Philips heeft alleen een andere kleur, maar verder ook zo blij mee.

 • Reply
  a
  10 juni 2020 at 22:30

  mocht je het irritant vinden dat hij kracht verliest als de batterijen opgaan dan is de Xiaomi Deerma lint remover echt een super aanrader! Heb zelfs een heel hoeslaken met veel bolletjes ontplozen op 1 accu en is usb oplaadbaar :D En hij doet het nog sneller en beter dan deze van philips. Werkt ook super op wollen jassen en sjaals! heb de mijne op ali gekocht maar mss zijn er ook wel nl shops

 • Reply
  Zo reinig je heel gemakkelijk zelf de bank | byAranka.nl
  4 maart 2022 at 06:00

  […] van vuiligheid. Mocht je bank wat pillen of halen hebben, dan kun je dit gemakkelijk met een ontpluizer verwijderen (dit is echt mijn life saver in combinatie met een kat). Als je losse kussens hebt kun […]

 • Laat een reactie achter