Review: Olaz Retinol24 Moisturizer & Eye Cream

Review: Olaz Retinol 24 Moisturizer & Eye Cream

Ik denk dat iedereen wel overdag zijn huid goed verzorgt, maar verzorg jij je huid ’s nachts ook? Eerlijk toegegeven, ik smeer eigenlijk nooit met een crème in de avond. Stom, want dat is juist zo belangrijk. ’s Nachts werkt je huid namelijk dubbel zo snel om te herstellen en neemt het ook beter werkzame stoffen op. Speciaal voor de nacht is er de Olaz (of eigenlijk vanaf nu Olay) Retinol24 lijn.

Review: Olaz Retinol 24 Moisturizer & Eye Cream

Olaz Retinol24 review

De Olaz Regenerist Retinol 24 lijn dringt diep door in de oppervlaktelagen van de huid. De formule, met vitamine B3 + retinoïde complex, zorgt voor zichtbare verbeteringen in fijne lijntjes en rimpels, gladheid, helderheid, versteviging en vermindering van donkere vlekken en poriën. Bovendien hydrateren de producten ook nog 24 uur lang! Deze geur- en kleurstofvrije vocht inbrengende crème trekt snel in en dringt diep door in de huidlagen, zodat je elke ochtend wakker wordt met een jonger uitziende, stralende huid. 

De totale collectie bestaat uit drie verschillende producten. Een crème, serum en oogcrème, alle drie geschikt voor in de nacht te gebruiken. Zelf heb ik het serum niet, maar wel de gewone crème en oogcrème. De Retinol 24 lijn is vooral gericht op de wat ‘oudere’ huid. Maar ik tik ook al bijna de 30 aan dus mag best al wel beginnen met anti-age producten.

Review: Olaz Retinol 24 Moisturizer & Eye Cream

Olaz Retinol24 Night Moisturizer – € 39,99

Aller eerst, ik vind de verpakkingen van Olaz er altijd super chique uitzien. Het is natuurlijk een duurder drogisterij merk, maar het voelt ook wel echt luxe aan. Tip is wel, koop de producten in de aanbieding, want ze zijn altijd wel ergens met 50% korting, dat scheelt heel erg veel geld.

De verpakking vertelt ons dat de crème een nachtcrème is zonder parfum. Dat vind ik best uniek, vaak zijn de producten van Olaz met parfum. Het product is inderdaad geurloos maar ruikt niet muf of onprettig.

Automatische concepten

Als ik naar de ingrediëntenlijst kijk zie ik inderdaad geen parfum in de formule zitten. Wel zie ik best wat siliconen en parabenen. Zelf heb ik daar geen problemen mee, maar mocht je dat liever niet gebruiken kun je het product beter skippen. Ook valt mij op dat het actieve ingrediënt retinol en niacinamide (Vitamine B3) best hoog op de lijst staat.

Review: Olaz Retinol 24 Moisturizer & Eye Cream

De Olaz Retinol24 Night Moisturizer is een vrij dikke maar ook romige crème. Het brengt heel gemakkelijk aan op de huid en voelt rijk aan. Het product belooft snel in te trekken en dat doet het ook. Je kunt het gerust een paar minuten voordat je naar bed gaat aanbrengen. Ik heb er een hekel aan met een vettig gezicht te gaan slapen maar dat is hierbij niet het geval.

Op het internet lees ik alleen maar lovende ervaringen en reviews over dit product en ik moet toegeven dat ik er ook enthousiast over ben. Het trekt snel in, mijn huid voelt heerlijk zacht aan en is goed gehydrateerd. Zeker met dit koude en gure weer reageert mijn huid er erg goed op. Zelf heb ik geen gevoelige huid, maar mensen met een gevoelige huid schijnen er ook goed tegen te kunnen.

Review: Olaz Retinol 24 Moisturizer & Eye Cream

Olaz Retinol24 Night Eye Cream – € 28,99

Speciaal om de huid nog beter te kunnen verzorgen is er ook een Olaz Retinol24 Night oogcrème. Deze breng je aan op de huid rondom de ogen. Deze extra intensieve verzorging zorgt ervoor dat de fijne lijntjes rondom de ogen zichtbaar gladder worden. Ze laten je ogen stralen en geeft de huid rondom de ogen een gelijkmatigere structuur. Natuurlijk hydrateert het ook nog de huid, allemaal in je slaap.

Review: Olaz Retinol 24 Moisturizer & Eye Cream

Ook deze formule is weer parfumvrij en bevat veel retinol en niacinamide. Ik moet eerlijk zeggen dat ik vaak een crème voor de ogen vergeet te gebruiken. Maar als je het eenmaal gebruikt is het wel fijn. De huid rondom mijn ogen met deze koude dagen is best gevoelig en droog dus dan is extra verzorging wel fijn. Of het echt tegen fijne lijntjes werkt weet ik niet want daar heb ik (gelukkig) nog geen last van.

Review: Olaz Retinol 24 Moisturizer & Eye Cream

De crèmes hebben zoals ik al zei een vrij dikke structuur, maar wel heel romig. Links zie je de normale crème en rechts de oogcrème. Heel veel verschil hebben de beide structuren niet. Beide crèmes smeren fijn uit en worden snel door de huid opgenomen zonder een plakkerige of vette laag achter te laten.

Review: Olaz Retinol 24 Moisturizer & Eye Cream

Ik ben enthousiast over de Olaz Retinol24 Moisturizer & Eye Cream. Het zijn hele fijne producten die prettig werken. Wel moet ik mijzelf er steeds aan helpen herinneren ze ’s avonds te gebruiken, want ik gebruik ’s avonds vaak geen producten (behalve een micellair water).

De Olaz Retinol24 producten zijn bij verschillende drogisterijen te koop en bij bol.com. Zijn jullie bekend met de Olaz Retinol24 producten en wat vinden jullie er van?

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reply
  Elise
  18 februari 2021 at 12:03

  Ik gebruik zelf altijd producten van Biodermal:)

 • Reply
  Matanja
  19 februari 2021 at 16:05

  Ik gebruik savonds altijd een creme, dezelfde als sochtends.
  Ik heb een gecombineerde huid en als ik na het reinigen geen creme gebruik dan krijg ik een trekkerig gevoel wat ik niet prettig vind….

 • Reply
  Matanja
  20 februari 2021 at 08:23

  Dit lijkt mij wel een goede ongeparfumeerde creme voor mijn gevoelige huidje.
  Misschien toch een keer proberen als het ergens in de aanbieding is

 • Reply
  Loes
  20 februari 2021 at 16:18

  Gebruik al jaren een dag- en nachtcreme (later nog uitgebreid met oogcreme en serum). Heb de ingredientenlijst op het rode potje gelezen; daar gebeurt niet veel qua retinol en niaciamide. Na plaats 6 betekent het gewoon dat er te weinig in zit om effectief te zijn. En deze prijzen voor een drogisterijmerk ga ik ook niet betalen. Voor 6,70 euro koop je bij The Ordinary een uitstekend serum met retinol op plaats 3!!!

  • Reply
   Daanster
   22 februari 2021 at 17:23

   Buiten dat The Ordinary een stuk goedkoper is is het ook beter verpakt. Al deze dure Olaz crèmes in potjes kun je in principe na openen gewoon weggooien.

 • Reply
  Jomi
  13 maart 2021 at 11:13

  Ik gebruik dit nu zo’n 4 dagen en ik heb dus behoorlijke bijwerkingen gekregen van de oogcrème. Onder mijn ogen is het vrij rood en opgezwollen geworden, mischien omdat ik er niet zo goed tegen kan of omdat ik nooit eerder zulke crèmes gebruikt heb.
  Ze zeggen wel dat je er aan moet wennen en het dus ook rustig moet opbouwen ( wat ik dus niet gedaan heb en gelijk elke avond ben gaan smeren) iemand advies hierin?

 • Laat een reactie achter