Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Review: Olaplex No.7 Bonding Oil

Review: Olaplex No.7 Bonding Oil

Ik ben al jaren fan van Olaplex, het doet echt wonderen voor mijn haar. Ik heb van mijzelf fijn en dun haar, wat heel snel gaat klitten en pluizen. Goede verzorging is dus erg belangrijk en het blonderen is ook niet al te goed geweest. Wel merk ik dat sinds mijn haar geverfd wordt met een Olaplex toevoeging het er veel beter uitziet. Maar ook na het verven verzorg ik het graag goed en dat deed ik altijd met Olaplex Bond Smoother. Toen deze op was, besloot ik voor de Olaplex No.7 Bonding Oil te gaan.

Review: Olaplex No.7 Bonding Oil

Ik gebruik al jaren de producten van Olaplex naar volle tevredenheid. Een van de nieuwste innovaties van het merk is de Olaplex No.7 Bonding Oil. De Olaplex No.7 Bonding Oil is een haarolie die pluizig haar belooft te verminderen. De olie herstelt en versterkt je haar zonder te verzwaren of restjes in het haar achter te laten. Daarnaast verhoogt deze olie de glans, de zachtheid, de kleur en de levendigheid van je haar. De Bonding Oil beschermt je haar ook tegen hitte en UV-straling, handig dus als je het veel föhnt of krult.

Review: Olaplex No.7 Bonding Oil

Wat is en doet Olaplex?

Dit product bevat net als alle producten van Olaplex het gelijknamige ingrediënt OLAPLEX. Dit is een uniek molecuul dat is ontwikkeld door material scientists. Dit ingrediënt is werkzaam op elk soort haartype en kleur. Het is dus niet alleen voor blondines wat veel mensen denken. Het molecuul zorgt ervoor dat het haar op zichtbare wijze wordt hersteld, beschermd en versterkt. Daarnaast is Olaplex vrij van parabenen, sulfaten, ftalaten, DEA, aldehyden en gluten. Ook is het merk 100% vegan en dierproefvrij.

Review: Olaplex No.7 Bonding Oil

Benieuwd naar de ingrediënten? Hier staan ze allemaal op een rijtje. Zoals je kan zien zitten er veel oliën in. Ook zit er parfum in maar ik vind het product amper ruiken. Het heeft wel subtiel de typische Olaplex geur, maar het is niet zo aanwezig als in de andere producten.

Review: Olaplex No.7 Bonding Oil

Handig om te weten is waar deze olie allemaal goed voor is. Hier staat het op een rijtje:

 • Vermindert pluizig haar
 • Herstelt & versterkt
 • Creëert een hoge glans
 • UV- en hitte beschermend tot 230°C
 • Versnelt de föhntijd
 • Verzwaart het haar niet
 • Laat geen resten achter op het haar
 • Veganistisch & dierproefvrij
 • Houdt de haarkleur langer fris
 • Vrij van alcohol
Review: Olaplex No.7 Bonding Oil

De olie zit in een klein plastic flesje van 30 ml want ik echt aan de kleine kant vind. Ik heb het idee dat ik maar een week met zo’n flesje doe. Maar gelukkig in praktijk is dat niet zo. Dit is al mijn tweede flesje en met de vorige heb ik echt heel erg lang gedaan met vrijwel dagelijks gebruik. Je hebt maar een heel klein beetje nodig wat je in handdoekdroog haar verdeelt.

Wel vind ik de verpakking niet heel erg praktisch. Je moet schudden voordat er iets uitkomt (er zit geen handig pompje of iets dergelijks op). Hierdoor wordt de dop heel erg vies en moet je goed opletten dat je hem schoonmaakt. Ik had een pompje fijner gevonden, maar zo’n pompje pompt waarschijnlijk veel te veel product op en dat is ook weer zonde.

Review: Olaplex No.7 Bonding Oil

De olie heeft een gele kleur en is heel erg vloeibaar, een beetje waterachtig. Het verdeelt heel gemakkelijk over het haar en daarna voelt het haar niet verzwaard of plakkerig aan. Dat vind ik echt heel erg fijn.

Review: Olaplex No.7 Bonding Oil

Olaplex No.7 Bonding Oil review

Ik merk echt dat mijn haar super zacht en glad wordt door de Olaplex No.7 Bonding Oil. Ik breng het aan in mijn haar na het douchen en kam het daarna voorzichtig door. Door de olie is mijn haar ook beter doorkambaar. Ook het drogen met de föhn gaat een stuk sneller dan normaal, dat vind ik ook een groot pluspunt omdat ik het ’s ochtends in alle haast altijd in model föhn. Ik ben echt enthousiast zoals je misschien wel kan merken! En ja, ik vind deze olie echt heel anders dan producten van de drogisterij die niet zuinig in gebruik zijn en vaak mijn haar ontzettend verzwaren of vettig maken.

RevReview: Olaplex No.7 Bonding Oil

Ik gebruik de Olaplex No.7 Bonding Oil elke ochtend met veel plezier en vind het dan ook zeker het geld waard. Ik vind de Olaplex No. 6 Bond Smoother ook erg fijn, maar mijn voorkeur heeft toch deze olie omdat het dan nóg zachter wordt.

De Olaplex No.7 Bonding Oil is te koop voor € 25,00 bij diverse salons en bol.com. Zijn jullie bekend met de producten van Olaplex?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

12 reacties

 1. Altijd gedacht dat Olaplex alleen voor geblondeerd haar was maar er laatst achtergekomen dat dit ook gewoon voor bruin geverfd haar kan zijn! Ik wou met mijn verjaardag over 2 weken een set kopen met de shampoo/conditioner/masker en olie. Ben erg benieuwd! Heb jij de nummer 1/2 in de salon gehad?

 2. Ja, ook enthousiast over Olaplex. Alleen voor de shampoo gebruik ik iets milders maar verder vind ik hun producten top. Ook tevreden over 1/2 en met name 3 als nachtmasker.

 3. Ja, ook enthousiast over Olaplex 7. Alleen voor de shampoo gebruik ik iets milders maar verder vind ik hun producten top. Ook tevreden over 1/2 en met name 3 als nachtmasker. Volgens YouTube kun je 6 en 7 ook met elkaar combineren. Dat moet ik nog uitproberen.

 4. Heb na een heftige ontkleuringsbeurt (terug naar mijn lichte blond) een jaar lang Olaplex gebruikt en moet zeggen dat met Olaplex producten mijn haar absoluut niet onder die actie geleden heeft. Nu ik het niet meer verf gebruik ik goede drogisterijproducten en een kappershampoo tegen vergeling en is en blijft mijn haar ook hiermee in prima conditie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *